Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

.Όλι Ρεν: Ο Σαμαράς ας λέει ό,τι θέλει - Εμείς απαιτούμε γραπτές δεσμεύσεις

Μία πολύ επιθετική δήλωση έκανε πριν λίγο ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις, Όλι Ρεν, όταν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες ερωτήθηκε με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά περί άρνησης για γραπτή του δέσμευση, αν η ΕΕ μπορεί να υποχωρήσει στο αίτημα της για γραπτές δεσμεύσεις και αν όχι για ποιο λόγο επιμένει να τις ζητά.



Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να επιμείνει στο ζήτημα των γραπτών δεσμεύσεων από τους εταίρους της κυβέρνησης συνεργασίας στην Ελλάδα, απάντησε ο Όλι Ρεν, ρίχνοντας τη βόμβα ότι η μονομερής εξαγγελία του δημοψηφίσματος από την Ελλάδα προκάλεσε ρήξη στις σχέσεις των Αθηνών με την ΕΕ και για την αποκατάσταση των σχέσεων απαιτείται η χορήγηση δεσμεύσεων από την κυβέρνηση και τα βασικά κόμματα.


Μένει τώρα να δούμε την απάντηση Σαμαρά ο οποίος μοιάζει πως πολύ γρηγορότερα απ' ότι περίμενε θα χρειαστεί να μάθει πόσο δύσκολο είναι να μπλοφάρει απέναντι στην Τρόικα, ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει μία στην άκρη για να πληρώσει η Ελλάδα τις υποχρεώσεις της έστω και στο εσωτερικό της χώρας.


Αν, βέβαια, ο πρόεδρος της ΝΔ καταφέρει να γυρίσει το όλο θέμα υπέρ της χώρας και αποφύγει τη γραπτή δέσμευση αλλά συνάμα πετύχει και τους στόχους που έχουν τεθεί, θα πρόκειται σίγουρα για επιτυχία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...