Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΠΕΝΤΕΛΗ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

Και στο δήμο Πεντέλης οι δημοτικές παρατάξεις ανέλαβν πρωτοβουλίες και αντιδρούν στην επιβολή των χαρατσιών.
Πήραμε την ανακοίνωση του δημοτικού συνδυασμού ΄΄ΠΕΝΤΕΛΗ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ΄΄ , την οποία δημοσιεύουμε:


ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ!



Το τελευταίο διάστημα το κύμα αντίδρασης ενάντια στο χαράτσι που επέβαλε η κυβέρνηση στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ μεγαλώνει συνεχώς στην τοπική αυτοδιοίκηση και πλήθος δημάρχων παρεμβαίνουν για τον άδικο χαρακτήρα του μέτρου.


Επίσης ομάδες πολιτών και εθελοντές αυτοοργανώνονται σε κάθε γειτονιά της χώρας ή μέσω διαδικτύου για τη λήψη μέτρων και την έκφραση της ανυπακοής απέναντι σε αυτόν τον πρωτοφανή εκβιασμό των πολιτών.


Την ώρα όμως, που συντρέχουν αυτά, ο Δήμος Πεντέλης ουδόλως ασχολείται! To Δελτίο Τύπου του Δήμου Πεντέλης στις 17/11 δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένες δράσεις και δεν διαφαίνεται να υπάρχει τέτοια πρόθεση παρά μόνο «η προώθηση της προσπάθειας για λήψη απόφασης διευκόλυνσης ή κατάργησης του τέλους όπου απαιτείται, για τους δημότες που σκληρά δοκιμάζονται αυτή την περίοδο»…


Φαίνεται ότι μοναδική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής αποτελεί το ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ ΠΑΡΚΟ και οι επιχειρηματικές πρωτοβουλίες της Εκκλησίας!!!


Θεωρούμε συνεπώς ότι επειγόντως -γιατί άμεσες θα είναι και οι συνέπειες- το δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας πρέπει να να συνταχθεί με τις προσδοκίες των δημοτών που θέλουν την αυτοδιοίκηση αρωγό στις προσπάθειές τους.


Η Πεντέλη εν Δράσει ζητά:


1) Να συγκληθεί άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο με το θέμα αυτό.


2) Να αναλάβει το δημοτικό συμβούλιο πρωτοβουλίες ενάντια στην εφαρμογή του μέτρου του χαρατσιού αξιοποιώντας την εμπειρία που έχει συσσωρευτεί από τις πρακτικές άλλων δήμων.


- Κάλεσμα ανυπακοής προς τους δημότες.


- Απεριόριστη παροχή νομικής βοήθειας στους δημότες.


- Συντονισμό με Δημάρχους και φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


- Ενεργό συμμετοχή της νομικής υπηρεσίας στην αποκατάσταση της παροχής όπου είναι αναγκαίο.


Ανεξάρτητα από τις επιμέρους θεωρήσεις για το χαράτσι ή τον χαρακτήρα της κρίσης, σύντομα, πολλοί συμπολίτες μας δεν θα μπορούν να πληρώσουν και θα βρεθούν αντιμέτωποι με το ανάλγητο μέτρο της διακοπής της ηλεκτροδότησης και είναι προφανές ότι αυτό υπερβαίνει όσους κάνουν χρήση του Κοινωνικού Τιμολογίου της ΔΕΗ.


3) Επιπλέον της συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο, να συγκληθεί άμεσα, με ευθύνη της δημοτικής αρχής, σύσκεψη των θεσμικών φορέων, των επιτροπών του δήμου και δημοτών, ώστε να υπάρξει συντονισμός ενεργειών και κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.


Τέλος δηλώνουμε, σε κάθε περίπτωση, ότι η δημοτική κίνηση Πεντέλη εν Δράσει θα συναντηθεί με τους εθελοντές του δήμου μας, που δηλώνουν καθημερινά τη διαθεσιμότητά τους, για να αντισταθούμε από κοινού στο επιβαλλόμενο παράνομο χαράτσι και να αποκρούσουμε το ενδεχόμενο να διακοπεί το ρεύμα στα νοικοκυριά που δοκιμάζονται από τη σημερινή αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική.


Το Γραφείο Τύπου της
Πεντέλη εν Δράσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...