Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

O ΔΗΜΑΡΧΟΣ Κ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΤΗ ΔΕΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΙΔΙΩΤΗ!!!!

Πρωτοφανές!!!! Ο δήμαρχος στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έθεσε θέμα παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου στην Πλατεία Τρίτση στη ΔΕΗ για την εγκατάσταση υποσταθμού παροχής ενέργειας. Ο σταθμός αυτός επρόκειτο να εγκατασταθεί σε ιδιωτικό χώρο σε οικόπεδο απέναντι απο την πλατεία Τρίτση, όπου εταιρία ανεγείρει οικοδομή. Σ΄αυτό τον χώριο η ΔΕΗ είχε δεσμεύσει το ακίνητο για την εγκατάσταση υποσταθμού προς εξυπηρέτηση ενεργειακών αναγκών της περιοχής.
Ποιός, αλήθεια, θα ήθελε στον χώρο του δίπλα, κολλητά στο σπίτι του έναν υποσταθμό της ΔΕΗ, περίπου 30 τετραγωνικών μέτρων; Ασφαλώς κανείς.
Έτσι και η εργολαβική εταιρεία έκανε το κάθε τι να απαλλαγεί απο την ύπαρξη της ΔΕΗ. Ήλθε σε επαφή μαζί της και προσπάθησαν να βρουν απο κοινού λύση. Την βρήκαν στο χώρο μέσα στην πλατεία Τρίτση αρκεί, ασφαλώς, να συναινέσει ο δήμος.
Ο δήμος με τη σειρά του, ο δήμαρχος ασφαλώς, αποδέχθηκε την πρόταση και για να είναι και νόμιμος έφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Η πρόταση και η εισήγηση είχε σαφή προσανατολισμό. Ουσιαστικά όπως το έθεσε το ζήτημα ζητούσε απο το δημοτικό συμβούλιο να συναινέσει, δηλαδή να αποδεχθεί την εγκατάσταση του υποσταθμού μέσα στην πλατεία!!!
Βρήκε σύμμαχο και αποδέκτη, πέραν των συμβούλων της συμπολιτεύσεως και την δημοτική παράταξη του κ. Τσούτσια, η οποία αποδέχθηκε την εισήγηση.
Κερασάκι στην τούρτα ήταν ότι τα έξοδα της εγκατάστασης θα .....βαρύνουν την ΔΕΗ και την εταιρεία.
Ο υποσταθμός θα γίνει υπόγειος και απο πάνω θα φυτευθούν πόες και πράσινο.
Εμείς ειλικρινά δεν καταλαβαίνουμε. Ο δήμαρχος και ο δήμος βρίσκεται πολλά χρόνια σε διένεξη με την ΔΕΗ για την εγκατάσταση του υποσταθμού στη Ναυτική Βάση. Το ΣτΕ έκρινε παράνομο τον σταθμό της ΔΕΗ στη Βάση. Και αναμένουμε τον διωγμό της απο εκεί σε εφαρμογή της απόφασης του ανώτατου δικαστηρίου. Κανείς δεν μιλά για την υπόθεση αυτή. Φαίνεται κάποιοι να θέλουν να μην σκαλίσει κανείς το ζήτημα. Να σημειώσουμε εδώ ότι τα 3,5 στρέμματα στη Ναυτική Βάση τα κατέλαβε χωρίς να αποδώσει τίποτα στο δήμο. Δεν υπάρχουν συμβόλαια, δεν υπάρχουν συμφωνίες, είναι παράνομα τα κτίσματα και κανείς δεν  μιλά.
Δεν μας έφτασε αυτό. Ο δήμαρχος αποδέχθηκε νέα συμφωνία επίσημα πια τώρα με την ΔΕΗ να παραχωρηθεί τμήμα της πλατείας Τρίστη για την εγκατάσταση νέου υποσταθμού. Το μεγάλο κόλπο εδώ είναι ότι δεν αφορά τουλάχιστον άμεσα τον δήμο αλλά κυρίως τον ιδιώτη, την εταιρεία η οποία κατέχει το ακίνητο και κτίζει εκεί πολυκατοικία.
Ο δήμαρχος τελικά τα βρήκε με την εταιρεία και την ΔΕΗ και ξέχασε ότι τα επίγεια, υπέργεια, υπόγεια μιας επιφάνειας κονόχρηστου χώρου ανήκουν στο δήμο και μόνο σ΄αυτόν. Εκείνος με τη σύμφωνη γνώμη μέρους της αντιπολιτεύσεως αποδέχθηκε την εγκατάσταση του υποσταθμού προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο ιδιώτης - εταιρεία με το όνομα ΄΄Μ. & Θ. ΔΗΜΑΡΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Ε.Ε.΄΄
Έτσι γίνονται οι δουλειές ακόμη και σήμερα!!!!!
Θα αναρτήσουμε σε λίγο την εισήγηση του δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο, ολόκληρο το κείμενο με τις σφραγίδες και τα ονόματα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...