Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Μέχρι τέλος Νοεμβρίου τα πρώτα αποτελέσματα για το "PSI+" - Ποιες λύσεις εξετάζονται - Συνάντηση Παπαδήμου - Juncker την ερχόμενη Τρίτη

Mέχρι τα τέλη Νοεμβρίου αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και τραπεζών για το σχέδιο αναδιάταξης του ελληνικού χρέους (PSI+), σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που διαρρέουν.



Ήδη από χθες έγιναν οι πρώτες διερευνητικές επαφές μεταξύ του γενικού διευθυντή του IIF, Ch. Dallara και της ελληνικής κυβέρνησης (Λ. Παπαδήμος, Ευ. Βενιζέλος), όπου και συζητήθηκαν οι όροι για την ολοκλήρωση του σχεδίου αναδιάταξης του ελληνικού χρέους, με rollover των ελληνικών ομολόγων.


Όπως έχει ήδη αναφέρει το www.bankingnews.gr, στο τραπέζι βρίσκονται δύο προτάσεις για το σχέδιο αναδιάταξης του ελληνικού χρέους:


1)Το haircut να είναι 50% επί της ονομαστικής αξίας.


Τα νέα ομόλογα θα αντικατασταθούν με νέα αξίας ίση με το 50% της αρχικής ονομαστικής αξίας των παλαιών ομολόγων.


Θα φέρουν κουπόνι κατά το ορθότερο 5,5% με 6%.


Το 8% κουπόνι είναι πολύ υψηλό και κατ΄ ουσία θα επιβαρύνει εκ νέου τα τοκοχρεολύσια.


Τα νέα ομόλογα θα είναι εγγυημένα από το EFSF.


2)Η δεύτερη πρόταση κάνει λόγο για μικρότερο haircut ίσο με το 37% ή 38% με επιτόκιο επίσης 8% αλλά χωρίς εγγυήσεις.


Την ίδια ώρα, ο κύκλος επαφών του νέου πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου συνεχίζεται. Την ερχόμενη Δευτέρα μεταβαίνει στις Βρυξέλλες, προκειμένου ναέχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΕ Η. Van Rompuy, αλλά και τον πρόεδρο της Κομισιόν, J. M. Barroso.


Μια ημέρα αργότερα, την Τρίτη, θα έχει συνάντηση και με τον πρόεδρο του Eurogroup, J. C. Juncker

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...