Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 2012

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του δήμου ύστερα απο τρίωρη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. Όλες οι δημοτικές παρατάξεις κατέθεσαν τις σκέψεις τους, τις απόψεις τους, τις θέσεις τους βάζοντας σε ερωτηματικό πολλές αστοχίες, αν μη τι άλλο, της δημοτικής αρχής.
Η δημοτική αρχή προσπάθησε να υπερασπιστεί τον προϋπολογισμό στηριζόμενη, κυρίως, στον περιορισμό των χρηματοδοτήσεων απο την κεντρική κυβέρνηση και....στο γεγονός ότι οι υπηρεσίες έκαναν μια σωστή δουλειά για τον προϋπολογισμό.
Οι επι κεφαλής των συνδυασμών αφιερώνοντας πολλές ώρες μελέτης και ζυμώσεων με τους συνεργάτες τους εισέπραξαν ακόμη μια φορά απο την δημοτική αρχή την άρνηση να καταλάβει την προσφορά τους στην πόλη θέτοντας μάλιστα και ζήτημα για τα προβλεπόμενα απο τον νόμο τα μηδαμινά έξοδα παραστάσεως των δημοτικών συμβούλων να μην καταβληθούν παροτρύνοντάς τους (ο δήμαρχος) να διατεθούν στα νομικά πρόσωπα του δήμου!!!!!!!
Όταν όμως δημοτικοί σύμβουλοι αντιπρότειναν όλοι οι αμοιβόμενοι της συμπολιτεύσεως να παραιτηθούν των δικών τους αμοιβών ο δήμαρχος το αρνήθηκε έντονα. Τα έξοδα παραστάσεως ο δήμαρχος καθυστερεί τουλάχιστον ένα χρόνο να καταβάλλει με προσωπική του επιλογή και απόφαση αναγκάζοντας τους δημοτικούς συμβούλους να γίνουν επαίτες στη νόμιμα προβλεπόμενη αποζημείωση, όπως χαρακτηριστικά είπε δημοτική σύμβουλος της συμπολιτεύσεως μάλιστα.
Το ζήτημα αυτό δείχνει την αντίληψη του δημάρχου και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται την προσφορά απο την αντιπολίτευση και απο την συμπολίτευση. Άλλο η αντιπολίτευση άλλο η συμπολίτευση. Περιμένουμε να πεθάνει κανένας δημοτικός σύμβουλος να γλυτώσει η δημοτική αρχή την πληρωμή άνευ αξίας έξοδα παράστασής του στο δημοτικό συμβούλιο!!!!
Όμως το κύριο μέρος της συζήτησης αφορούσε το γεγονός ότι σε κανέναν επίπεδο δεν φαίνεται η διάθεση συμβολής της αντιπολίτευσης στη διαμόρφωση του προϋπολογισμού και του ετήσιου προγράμματος δράσης. Ο δήμαρχος αρνείται επιμόνως να δεχθεί την καθαρή και ουσιαστική προσφορά της αντιπολίτευσης με ιδέες και απόψεις για την βελτίωση των δράσεων και των παρεμβάσεων στην πόλη. Ή οι δικές του θέσεις ή τίποτα!!!! Αυτή είναι η δημοκρατική αντίληψη της δημοτικής αρχής. Κι αυτό είναι το δυστύχημα σ΄αυτή την πόλη!!!!
Τελικά ο προϋπολογιμσός καταψηφίστηκε απο όλη την αντιπολίτευση πλήν της δημοτικής παράταξης Τα Βριλήσσια των Πολιτών με τον κ. Ζήση ό οποίος ψήφισε τις δαπάνες που αφορούν τη μισθοδοσία των εργαζομένων και το πάμφτωχο τεχνικό πρόγραμμα καταψηφίζοντας όλα τα υπόλοιπα ενώ σύσσωμη η συμπλίτευση υπερψήφισε τον προϋπολογισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...