Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2012

Αυτή είναι η εικόνα συνοππτικά για τα έσοδα και έξοδα του δήμου, που προβλέπεται για το 2012 και τα οποία ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία απο το δημοτικό συμβούλιο την περασμένη εβδομάδα.
Στις αγορές συμπεριλαμβάνεται η προβλεπόμενη εδώ και 13 χρόνια αγορά του Ο.Τ. 61 (πρώην τένις κλάμπ) και του οποίου την χρηματοδότηση αναμένει ο δήμος απο τον ΟΣΚ, ύστερα απο έγγραφό του ότι δύναται να χρηματοδοτήσει την αγορά αυτού του ακινήτου αν πρόκειται για αντικείμενο που έχει εκπαιδευτικό σκοπό. Αυτό το έγγραφο είναι άγνωστο αν έχει την κατάλληλη ισχύ ύστερα μάλιστα απο την αλλαγή της νομικής μορφής του ΟΣΚ. Το έγγραφο οδόθη στον δήμο πριν ένα χρόνο όταν ο ΟΣΚ είχε άλλη νομική μορφή. Φέτος ο δήμος το ξαναχρησιμοποιεί χωρίς να έχει μεριμνήσει για την εκ νέου εξασφάλιση της χρηματοδότησης.
Από το σύνολο του προϋπολογισμού να λάβουμε υπ΄όψη μας ότι στην πραγματικότητα υλοποιούνται περίπου στα 17-18  εκατομμύρια ευρώ. Απ΄αυτά να υπολογίσουμε ότι θα υπάρξουν νέες περικοπές στη μισθοδοσία του δήμου, που αποτελεί ένα μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού ενώ ήδη έχει περικοπεί στα έσοδα ποσοστό 15% περικοπές απο τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους κατά εντολή και απόφαση της κυβέρνησης.
Τελικά διαπιστώνουμε τον πενιχρό προϋπολογισμό του δήμου, ο οποίος ουσιαστικά πάσχει απο χρηματοδοτήσεις και που αναμένουμε να μην έχουμε κανένα αναπτυξιακό μέγεθος ή χαρακτήρα στα επόμενα χρόνια. Ούτε και εμφανίζεται κάποια δόση τόλμης και αποφασιστικότητας απο την διοίκηση ώστε στα επόμενα χρόνια, προβλεπομένων των περικοπών και της αδυναμίας της κεντρικής κυβέρνησης να στηρίξει την τοπική αυτοδιοίκηση,να αποδειχθεί ότι είναι πράγματι αυτοδιοίκηση είναι  και συντελείται μια προσπάθεια δημιουργίας συνθηκών μιας αυτοδύναμης τοπικής αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...