Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟ ΤΟ Β' ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Χθες το απόγευμα το Β' Γυμνάσιο Βριλησσίων οργάνωσε μια απο τις καλύτερες Χριστουγεννιάτικες γιορτές, που έκανε κάπιο σχολείο. Κάτι διαφορετικό, σύγχρονο, ποικίλο και αφρέσκο και αυθόρμητο. 
Τα παιδιά μόνοι τους έγραψαν και εκτέλεσαν μουσικές παρουσίες αλλά και θεαταρικά σκέτς προσπαθώντας να μεταφέρουν την καθημερινότητά τους στο κοινό.
Χορός, τραγούδι, κίνηση ακόμη και απο μαθητές της Α' Γυμνασίου, που έχουν πολύ μικρό χρόνο στην νέο τους σχολικό περιβάλλον. 
Δεν έλλειψε και η παραδοσιακή μουσική και ο χορός. Μαθητές ξεδίπλωσαν την προσπάθειά τους να μάθουν την μουσική μας παράδοση και να το απέδειξαν οτι μπορούν και βρίσκονται μέσα σ' αυτή ζώντας την μέσα απο τους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης μας.
Οι μαθητές δεν επέτρεψαν σε κανένα να θέσουν κριτήρια αυστηρής θεατρικής απαίτησης γιατί απλά ήταν πάνω απο κριτήρια και πάνω απο απαιτήσεις. Είχαν την απλότητα, τη φρεσκάδα, την ζωντάνια και την αγνότητα.
Αξίζουν πολλά τα παιδιά, αρκεί να τους δοθεί το περιθώριο να δράσουν και να αυτενεργήσουν.
Μπράβο τους.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...