Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, το Επιχειρησιακό πρόγραμμα τριετίας 2012-2014 του Δήμου. Η πρόταση αποτελούσε μια εργασία επιπέδου μεταπτυχιακού φοιτητή που τα μέρη του δεν είχαν καμιά σύνδεση μεταξύ τους. Προσπαθούσε να συνδέσει διάφορους παράγοντας και παραμέτρους με το οικονομικό σκέλος, χρηματοδοτήσεις, χωρίς να το πετύχει. Οι ερωτήσεις που έγιναν απο την πλευρά των δημοτικών συμβούλων της αντιπολιτεύσεως δεν έτυχαν της ανάλογης απάντησης. Δεν υπήρξε προετοιμασία απο την πλευρά της διοίκησης για να δεχθεί ερωτήσεις ουσίας και τεχνοκρατικού επιπέδου όπως θα έπρεπε αφού το κείμενο ήταν απόλυτα δεμένο με τεχνοκρατικά στοιχεία, ευθυγραμμισμένο με τις απαιτήσεις του ΄΄Καλλικράτη΄΄. Κι ενώ ο στόχος ήταν να ξεδιπλωθεί το πρόγραμμα της διοίκησης όπως εκέινη το βλέπει, μέσα απο την επιταγή του Καλλικράτη, εκείνο που πέτυχε ήταν να πείσει τουλάχιστον την αντιπολίτευση ότι ούτε ρεαλιστικό είναι ούτε και επιστημονικά τεκμηριωμένο. Έτσι το σύνολο της αντιπολίτευσης αρνήθηκε να το ψηφίσει ενώ όλη η συμπολίτευση πειθαρχημένα αποδέχθηκε την πρόταση της διοίκησης.
Το Τεχνικό πρόγραμμα, που αποτελεί μέρος του επιχειρησιακού, έτυχε καλύτερης αντιμετώπισης. Γιατί; Απλά διότι εξ αιτίας του πενιχρού της περιεχομένου δεν θα ήταν δυνατόν να μην αποδεχθεί το δημοτικό συμβούλιο τα ελάχιστα που θα πρέπει να γίνουν για την πόλη. Έτσι κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολιτεύσεως κάτω απο την λογική αυτή υπερψήφισαν το τεχνικό πρόγραμμα και κάποιοι άλλοι απλά δήλωσαν παρόντες ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση επικαλούμενη ότι έχει και δικές της προτάσεις που η δημοτική αρχή ζήτησε να είναι τεκμηριωμένες και να κατατεθούν εξακολούθησε να αρνέιται να ψηφίσει.
Σε μια ύστατη προσπάθεια να υπάρξει ομοφωνία, δημοτικός σύμβουλος της αντιπολιτεύσεως κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει τις προτάσεις της προκειμένου να συμπεριληφθούν στο τεχνικό πρόγραμμα. Το ζήτημα παρέμεινε εκεί, δυστυχώς, για την πόλη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...