Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Αγαπητοί δημότες,


Ως Δήμαρχος Χαλανδρίου απέστειλα εξώδικα προς την ΔΕΗ και τους λοιπούς παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, κοινοποιούμενα στον Υπουργό Οικονομικών και τον Εισαγγελέα, προκειμένου να απόσχουν από διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή μας και επισημαίνοντας τους τις ευθύνες τους στην περίπτωση που προχωρήσουν σε τέτοιου είδους διακοπές.


Στην συνέχεια, προ ημερησίας θέσαμε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο το οποίο αποφάσισε την από κοινού αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού και την κλιμάκωση των αντιδράσεων μας και διατράνωσε την αντίθεση των Χαλανδραίων στο παράνομο, άδικο και ανάλγητο αυτό μέτρο.


Σε ενημερωτική ημερίδα που διοργανώθηκε από το Δήμο Χαλανδρίου την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011 στο Κέντρο Νεότητας με την παρουσία ειδικών και με την συμμετοχή εκατοντάδων δημοτών συζητήσαμε εκτενώς το θέμα του ειδικού τέλους της ΔΕΗ και των δυνατοτήτων αντίδρασης μας.


Στην συνέχεια καταθέσαμε αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Σ.Τ.Ε.), για λογαριασμό των δημοτών μας κατά της απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, που αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Δικαστηρίου σύντομα.


Ο Δήμος μας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα και πρωταγωνιστεί στον αγώνα για την ακύρωση του παράνομου τέλους.


Είμαι πεπεισμένος ότι δεν δικαιούμαι να αφήσω να καταστούν συμπολίτες μας αναξιοπαθούντες, ούτε να υπάρξουν νεκροί από διακοπές ρεύματος.


Η Κοινωνική Υπηρεσία έχει ήδη συλλέξει περιπτώσεις αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας για τις οποίες θα αναπτύξουμε περαιτέρω επιμέρους νομικές δράσεις, μια και κάτι τέτοιο όπως αναπτύχθηκε και στην σχετική ημερίδα δεν είναι δυνατόν να γίνει από τον Δήμο σε μεγάλη κλίμακα για τεχνικούς και νομικούς λόγους.


Το Υπουργείο Οικονομικών εξήγγειλε την δημιουργία Επιτροπών στις κατά τόπους Δ.Ο.Υ., για τις οποίες τα κριτήρια σύστασης και ο τρόπος λειτουργίας τους, σύμφωνα με την δοθείσα εγκύκλιο δεν κρίνονται ασφαλή και επαρκή από μας για την επίλυση των προβλημάτων ευπαθών ομάδων, των οποίων την αντιμετώπιση αναλαμβάνουν. Συνεπώς κατ’ αρχήν απέχουμε από την συγκρότηση τους (για σειρά λόγων που θα ανακοινωθούν εκτενέστερα) καθώς η συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου σ’ αυτές σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να νομιμοποιήσει την απόρριψη δικαίων αιτημάτων δημοτών μας.


Αγαπητοί συμπολίτες,


Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές και σας υπόσχομαι την μέγιστη δυνατή συμπαράσταση Διοίκησης και εργαζομένων του Δήμου σε όλους σας.

Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου


ΓΕΩΡΓΙΟΣ Σ. ΚΟΥΡΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...