Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο δημοτικός μας συνδυασμός στο πλαίσιο της συμβολής στην διαμόρφωση συνεργασιών αφ΄ενός και αφ΄ετέρου συμβολής ουσιαστικότερης παρουσίας του δήμου στις ανάγκες των δημοτών στις παρούσες συγκυρίες καταθέσαμε προτάσεις απόλυτα υλοποιήσιμες, ρεαλιστικές και απόλυτα τεκμηριωμένες να συμπεριληφθούν στον προϋπολογιμσό και στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του δήμου. Με αξαίρεση την αποδοχή της ίδρυσης και λειτουργίας ενός βρεφονηπειακού σταθμού και ενός παιδικού σταθμού τίποτα άλλο δεν αποδέχθηκε η διοίκηση του δήμου. Το σπουδαιότερο, ομως, έιναι ότι δεν πήραμε ποτέ κάποια απάντηση παρά μόνο την προφορική αναφορά του δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο ΄΄όλα έχουν συμπεριληφθεί στο επιχειρησιακό΄΄.
Εμείς διαφωνήσαμε στη θέση αυτή και επιμείναμε στην αποδοχή τους όπως και άλλων προτάσεων που έγιναν και κατατέθηκαν στην δημοτική επιτροπή διαβούλευσης. Η δημοτική αρχή παρέμεινε στη θέση της.
Έτσι κοινομοποιούμε σήμερα τις προτάσεις μας που είναι το ελάχιστο που θα μπορύσε να προβλέψει κανείς στα επόμενα τρία χρόνια. Ιδέες υπήρξαν πολλές περισσότερες. Όμως επιλέξαμε το ελάχιστο, το εφικτό και αυτό που μπορεί να τεκμηρωθεί.

ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ


1. Μείωση των δαπανών που δεν έχουν απόλυτο κοινωνικό χαρακτήρα κατά 50%. Η μείωση των δαπανών αφορά σε κεντρικό επίπεδο διοίκησης δήμου αλλά και νομικών προσώπων του δήμου. Η πρότασή μας αυτή έγινε και στα δύο νομικά πρόσωπα του δήμου, τα οποία συνεδρίασαν με αντικείμενο τους προϋπολογισμούς των. Οι μειώσεις αυτές να διαρκέσουν για τρία χρόνια ενώ τα ποσά αυτά νε μετατοπιστούν στον προϋπολογισμό σε μελέτες για δράσεις και έργα, μερικά των οποίων προτείνουμε πιο κάτω. Το πρόγραμμα αυτό να αποτελέσει κύριο συστατικό του προϋπολογισμού του δήμου για το 2012 – 2014.


2. Αύξηση δαπανών υπέρ του αθλητισμού και της παιδείας. Πρόβλεψη μελετών για την ίδρυση και ανέγερση ενός βρεφονηπιακού σταθμού, που λείπει απόλυτα από το δήμο μας. Πρόβλεψη, μελέτη για την ίδρυση και ανέγερση 2 παιδικών σταθμών προκειμένου να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις ενδιαφέροντος από τους δημότες. Η απαίτηση συνάδει με τις νέες συγκυριακές οικονομικές καταστάσεις και που είναι πιθανόν να επιβαρυνθούν ακόμη περισσότερο στο άμεσο μέλλον. Οι τρείς αυτές μονάδες να προγραμματιστούν στα επόμενα τέσσερα χρόνια με απόλυτη πειθαρχία εν μέσω σημαντικών οικονομικών αλλαγών που βρίσκονται μπροστά μας.


3. Πρόβλεψη μελέτης και ανέγερσης κλειστού γυμναστηρίου στο χώρο ανάμεσα στο Β΄ Γυμνάσιο και Β΄ Λύκειο, κάτι που έχει καταγραφεί και στο παρελθόν και που οι σημερινές ανάγκες είναι ακόμη πιο ισχυρές. Η χρηματοδότηση μπορεί να αναζητηθεί από την νέα μορφή που πρόκειται να λάβει ο ΟΣΚ ή ακόμη και μέσα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων που αφορά την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Θα σας γνωστοποιήσουμε ότι παλαιότερα στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων είχε εγγραφεί κατασκευή παγοδρομίου στο δήμο μας και είχε εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και μάλιστα σε συγκεκριμένο σημείο του δήμου αλλά δεν ζητήθηκε ποτέ από το δήμο μας και δεν έγινε ποτέ. Δεν συζητάμε για παγοδρόμιο, που το θεωρούμε με τα σημερινά δεδομένα ως πολυτέλεια αλλά δείχνουμε την δυνατότητα επιτυχίας του εγχειρήματος αυτού.


4. Μελέτη και πρόβλεψη κατασκευής κομποστοποιητή σε δύο επίπεδα, πρώτον σε επίπεδο οικιακής χρήσης με την βοήθεια των νοικοκυριών από το δήμο μέσα από ευρωπαϊκό πρόγραμμα και δεύτερο σε επίπεδο δήμου, με τα όποια απόβλητα θα περισσεύουν από τις χρήσεις των πολυκατοικιών.


5. Άμεση προτεραιότητα στην υλοποίηση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για το κυκλοφοριακό της πόλης ενώ παράλληλα ενθάρρυνση της χρήσης μέσων μαζικής μεταφοράς, δημοτική συγκοινωνίας και χρήση ποδηλάτου.


6. Ενίσχυση της δημοτικής συγκοινωνίας με πύκνωση των δρομολογίων της και την απόκτηση ενός τουλάχιστον ακόμη νέου λεωφορείου και επέκταση των δρομολογίων σε κέντρα μέσων μεταφοράς.


7. Συνέχεια του προηγουμένου υπ’ αριθμ 5, επιμόρφωση όλων των δημοτών μέσα από σεμινάρια για την κυκλοφοριακή αγωγή αρχής γενομένης από τα σχολεία, πολλές φορές ώστε να αποτελέσει κύριο μέρος κοινωνικής συμπεριφοράς. Το τελευταίο είμαστε σε θέση να το καλύψουμε εμείς, ως δημοτικός συνδυασμός οργανωτικά και στελεχιακά με την ταυτόχρονη διανομή έντυπου υλικού. Κατ΄ αρχήν σε επίπεδο σχολικών μονάδων για τους μαθητές, τους καθηγητές και τους γονείς και σε επόμενο στάδιο σε επίπεδο δημοτών. Η πρόταση είναι στοιχείο του προγράμματός μας, το οποίο κοινοποιήσαμε με τις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Όλα παρέχονται δωρεάν με τη συμμετοχή καταξιωμένων επιστημόνων και έμπειρων ανθρώπων για τα θέματα της κυκλοφοριακής αγωγής.


8. Άμεση μελέτη ίδρυσης δημοτικών ιατρείων. Οι ανάγκες είναι έντονες ακόμη και
σήμερα, πολύ περισσότερο στα επόμενα χρόνια όπου διαφαίνεται να υπάρξει
κλονισμός των ασφαλιστικών ταμείων κι επομένως η ιατρική περίθαλψη να μπαίνει
σε μπαίνει σε αμφισβήτηση και να βαίνει μειούμενη από την πλευρά της κεντρικής
διοίκησης. Οι αλλαγές που γίνονται είναι σημαντικές, κάθε ημέρα, κάθε ώρα!!! Εμείς
προτείνουμε την ίδρυση των δημοτικών ιατρείων από το 2012, άμεσα, στην αρχή σε
μια εθελοντική βάση ενώ παρερχομένου του χρόνου θα δοθεί η δυνατότητα να
στελεχωθεί καλύτερα και να οργανωθεί αρτιότερα. Η αρχή να γίνει τώρα. Πάλι θα σας
γνωρίσουμε ότι στο προεκλογικό μας πρόγραμμα είχαμε προτείνει πλήρες πρόγραμμα
ιατρικής φροντίδας σε εθελοντική βάση και πρέπει να σας πούμε ότι είναι απόλυτα
κατοχυρωμένη η επιτυχία του με την βοήθεια ιατρών έμπειρων και αποφασισμένων να
βοηθήσουν εθελοντικά στην λειτουργία των. Είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε
τον δήμο, πάντα εθελοντικά, καταθέτοντας πλήρως το πρόγραμμα ιατρικής φροντίδας
με όλους αυτούς που συνέβαλαν στη σύνταξή του και στη στήριξή του.


9. Οργάνωση σεμιναρίων – ομιλιών – συζητήσεων για τους δημότες από στελέχη του δήμου, μέλη του δημοτικού συμβουλίου, δημοτικοί σύμβουλοι με περιεχόμενο την τοπική αυτοδιοίκηση και τις λειτουργίες της. Εμείς συναντούμε συνδημότες, οι οποίοι επιθυμούν αυτού του είδους συζητήσεων ώστε να γίνονται αντιληπτές οι αποφάσεις και οι διαδικασίες του δημοτικού συμβουλίου αλλά και γενικά οι αρμοδιότητες και οι λειτουργίες της τοπικής αυτοδιοίκησης.


10. Το πρόγραμμα ΄΄Κρίκος΄΄ είναι ανάγκη να στηριχθεί ακόμη περισσότερο. Είναι
αλήθεια ότι και στο παρελθόν υπήρξαν σκέψεις και προτάσεις για την απόκτηση ενός
δικού τους χώρου οργανωμένου και αποκλειστικά για τη δική τους χρήση. Ο δήμος
μπορεί να αφιερώσει ένα οικόπεδο για την ανέγερση του ‘’ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΙΚΟΥ΄΄ αναζητώντας χρηματοδότηση από φορείς και ιδιώτες που έχουν την ικανότητα και την οικονομική δυνατότητα για να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Κι εδώ θα μπορούσαμε να σας αναφέρουμε ότι εμείς, ως δημοτικός συνδυασμός, είχαμε την τύχη να συναντήσουμε ανθρώπους αυτών των προδιαγραφών και να εξασφαλιστεί η επιτυχία αυτού του εγχειρήματος.


Ευελπιστούμε οι παρατηρήσεις μας να γίνουν δεκτές και να ενσωματωθούν στο επιχειρησιακό σχέδιο του δήμου και ασφαλώς στους προϋπολογισμούς του στα επόμενα χρόνια. δίνοντας την αντίστοιχη προτεραιότητα.


Στη διάθεσή σας για κάθε επικοινωνία και συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...