Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Α. ΦΕΙΔΟΠΙΑΣΤΗΣ: ΠΕΝΤΕΛΗ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πεντέλης την Τετάρτη 02/02/2011 και ώρα 19.00



Στην 4η τακτική συνεδρίαση για το 2011 καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πεντέλης την Τετάρτη 02/02/2011 και ώρα 19.00 στο δημοτικό κατάστημα στην οδό Καλαμπόκη 2Α Μελίσσια.

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Η ΄΄ΣΠΙΘΑ΄΄ ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

Γεννήθηκε ο πρώτος πυρήνας, η ΄΄ΣΠΙΘΑ΄΄, στα Βριλήσσια. Στο πλαίσιο του ΄΄ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄ του οποίου ΄΄ηγείται΄΄ και έδωσε την ιδεολογική πλατφόρμα Ο Μίκης Θεοδωράκης, πολίτες, δημότες της πόλης αυτής εξεδήλωσαν την επιθυμία να ενταχθούν στο κίνημα με δική τους πρωτοβουλία.
Η πρώτη συνάντηση έγινε, ο σπόρος μπήκε. Οι πολίτες αφού συζήτησαν και άνοιξαν το θέμα διερευνώντας τις πτυχές του κινήματος αποφάσισαν να ξανασυναντηθούν και να προσελκύσουν και άλλους δημότες ώστε να δυναμωθεί το κίνημα.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



ΤΕΤΑΡΤΗ 2-2-11 ώρα 7 μ.μ.


ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ


ΣΑΒΒΑΤΟ 5-2-11 9 π.μ.-13 μ.μ.


ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ


1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ


(Κύπρου & Φλωρίνης)




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ


& ΔΩΡΗΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ


Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ


Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΦΟΛΙΑΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ


Με πρωτοβουλία των φιλόζωων του Δήμου Πεντελικού, μεθαύριο Κυριακή 30 Ιαν, γίνεται εκδήλωση διαμαρτυρίας για το φόλιασμα των αδέσποτων της περιοχής.


Τόπος συγκέντρωσης το προαύλιο του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και ώρα συγκέντρωσης 10:30 το πρωί.


Το ποτήρι ξεχείλισε όταν την περασμένη βδομάδα ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΤΑ 10 ΣΚΥΛΙΑ του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, ΠΟΥ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΖΑΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.


Ζητείται η βοήθεια, η συμπαράσταση και η παρουσία όλων των φιλοζωικών οργανώσεων Αττικής, καθώς και μεμονομένων φιλόζωων ατόμων ακόμη κι αν δεν δραστηριοποιούνται σε κανένα σύλλογο.


Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ!


ΑΦΙΕΡΩΣΤΕ 1 ΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΖΩΕΣ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΦΡΙΧΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ...


SOS ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΦΡΑΓΚΟΚΛΗΣΙΑΣ



Κάτοικοι και σχολεία του δήμου Αμαρουσίου υγκετρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στην οδό Κυπρίων Αγωνιστών στο Μαρούσι με το διαχρονικό αίτημα την διάνοιξη της οδού Λακωνίας και της οδού Φραγκοκλησιάς ώστε να αποσυμφορηθεί η περιοχή των Βριλησσίων και του Νέου Αμαρουσίου απο τη διαμπερή κυκλοφορία.
Είναι αίτημα πολλών χρόνων και κυρίως μετά την κατασκευή της Αττικής οδού, που έκλεισε την οδοό Λακωνίας και μετά την επιθυμία άλλων κατοίκων που την ήθελαν κλειστή.
Οι μαθητές των σχολείων και οι γονείς έκλειναν ανά πέντε λεπτά την Κυπρίων Αγωνιστών και μοίραζαν φυλλάδια στους οδηγούς.
Κάτοικοι και του δήμου Βριλησσίων, με την επικεφαλής την επιτροπή κυκλοφοριακού ζητούν επίμονα τα τελευταία χρόνια την διάνοιξη αυτή ενώ οι διοικήσεις των δήμων Βριλησσίων και Χαλανδρίου αδιαφορούν.
Έχουν γίνει παρεμβάσεις στο ΣτΕ απ' όπου αναμένεται η απόφαση.
Ωστόσο οι επιτροπές κυκλοφοριακού κατέφυγαν στο ΥΠΕΧΩΔΕ απ' όπου αναμένουν απαντήσεις τιο σκοπεύει να κάνει για να λυθεί το ζήτημα αυτό.
Η επιτροπή κυκλοφοριακού των Βριλησσίων ήδη έλαβε απάντηση όπου αναφέρεται ότι το υπουργείο αναμένει την απόφαση του ΣτΕ.
Πληροφορίες μας αναφέςρουν ότι και η επιτροπή των κατοίκων του Ν. Αμαρουσίου θα πάρει την ίδια απάντηση αλλά προφορικά μεταφέρθηκε στους κατοίκους ότι μελατάται η διάνοιξη παράπλευρης οδού και όχι η διάνοιξη της Λακωνίας.
Ωστόσο οι κάτοικοι θα συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες τους και απ' ότι μαθαίνουμε πολύ γρήγορα θα γίνουν ανάλογες εκδηλώσεις και στο δήμο Βριλησσίων.
Η επιτροπή κυκλοφοριακού του δημόυ Βριλησσίων παράλληλα απαιτούν την διενέργεια μελέτης κυκλοφοριακού για όλο το δήμο και αναμένουςν την απόφαση του δημάρχου.

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΄΄ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ΄΄ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ Δ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ

Την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του κινήματος ΄΄ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ΄΄ στο σταθμό του μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας.
Η συνάντηση θα γίνει το πρωϊ 7.30, στην είσοδο του μετρό.

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ

Την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου στις επτά το απόγευμα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου, Κισσάβου 11, στο υπόγειο του κτιρίου, θα συνεδριάσει το δημοτικοό συμβούλιο του δήμου με ένα και μοναδικό θέμα:

   Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου, στις 7.30μ.μ. στην αίθουσα του πάρκου Μίκης Θεοδωράκης (ΤΥΠΕΤ), η Δράση για μια άλλη πόλη πραγματοποιεί την πρώτη της ανοιχτή συνέλευση για το 2011.


Υπενθυμίζουμε ότι στις ανοιχτές συνελεύσεις κατοίκων που η «Δράση» καθιέρωσε στην πόλη μας από την άνοιξη του 2006, κύρια επιδίωξη είναι η αμφίδρομη πληροφόρηση μεταξύ δημοτών και δημοτικής κίνησης, ώστε να επισημανθούν τα τοπικά ζητήματα και ανάγκες και να συγκροτηθεί μια προσπάθεια αντιμετώπισής τους.


Η πρώτη αυτή συνέλευση της νέας δημοτικής περιόδου θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική (ιδιαίτερα μάλιστα για όσους στήριξαν τη «Δράση» στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές), λόγω του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος του δήμου που θα έρθουν για συζήτηση τις επόμενες εβδομάδες στο δημοτικό συμβούλιο.


Επιπλέον, είναι σημαντική, γιατί η πρώτη αυτή συνέλευση αυτής της χρονιάς διεξάγεται σ’ ένα πολιτικό περιβάλλον ολότελα διαφορετικό από τις προηγούμενες. Οι αναζητήσεις των πολιτών για συμμετοχή και αντίδραση απέναντι σε όσα συμβαίνουν, υπερβαίνουν πλέον τα στενά τοπικά ζητήματα, που άλλωστε συνδέονται πλέον άμεσα με τις γενικότερες εξελίξεις.


Τα συμπεράσματα και οι στόχοι που θα προκύψουν από τη συζήτηση θα συμπεριληφθούν στον προγραμματισμό της «Δράσης» για το επόμενο διάστημα αλλά και στις θέσεις που θα προωθήσει η παράταξη στο δημοτικό συμβούλιο και τα θεσμικά όργανα του δήμου.


Σας προσκαλούμε λοιπόν να εμπλουτίσετε με την παρουσία και τον προβληματισμό σας την ανοιχτή μας συνέλευση.


Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων «Δράση για μια άλλη πόλη»
www.drasivrilissia.gr

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Το Τμήμα Παιδαγωγικών Προγραμμάτων του Νομικού Προσώπου Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Χαλανδρίου


προσκαλεί Γονείς, Εκπαιδευτικούς


στη δεύτερη ημερίδα, με θέμα


«Αγχώδεις διαταραχές και φοβίες στην παιδική ηλικία»,


στις 7 Φεβρουαρίου 2011, στο Ίδρυμα Κουρτέση (Γαρυττού & Φαρσάλων 1).


Στον ίδιο χώρο θα εκτεθούν ζωγραφιές των παιδιών των παιδικών σταθμών που σχετίζονται με το θέμα της ημερίδας.

Συνεχίζονται οι αιτήσεις στο Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.) Χαλανδρίου για την περίοδο 2010-11


Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε) Χαλανδρίου σε συνεργασία με το Δήμο Χαλανδρίου, συνεχίζει και φέτος τα προγράμματά του.


Τμήματα εκπαίδευσης ενηλίκων θα δημιουργούνται κάθε μήνα σε διάφορους δήμους της Βόρειας Αττικής, οι οποίοι και εντάσσονται στις περιοχές ευθύνης του ΚΕΕ Χαλανδρίου.


Κριτήριο συγκρότησης ενός τμήματος, όσον αφορά το αντικείμενο, είναι η συμμετοχή ενός συγκεκριμένου αριθμού υποψηφίων στο αντικείμενο αυτό, και σχετικά με την περιοχή υλοποίησης, είναι η διαθεσιμότητα χώρων εκπαίδευσης σε κάθε δήμο. Τμήματα εκπαίδευσης ενηλίκων δημιουργούνται κάθε μήνα από το μήνα Νοέμβριο ως και τον Απρίλιο. Η αίτηση έχει ισχύ ένα εκπαιδευτικό έτος 2010-11, κατά τη διάρκεια του οποίου θα κληθείτε να συμμετάσχετε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχετε δηλώσει.

Τα γνωστικά πεδία στα οποία εντάσσονται τα προσφερόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα των ΚΕΕ είναι τα εξής:


- Τεχνολογίες Πληροφορικής – Επικοινωνιών (Βασικές έννοιες Η/Υ, Υπολογιστικά φύλλα, Παρουσιάσεις, Βάσεις Δεδομένων κ.α.)


- Ευρωπαϊκές Γλώσσες (Αγγλικά – Γαλλικά – Γερμανικά - Ιταλικά)


- Πολιτισμός – Τέχνες - Διαχείριση Ελεύθερου χρόνου (Ιστορία Τέχνης – Θέατρο – Κινηματογράφος – Φωτογραφία – Λαογραφία - Λογοτεχνία)


- Οικονομία – Διοίκηση - Επιχειρήσεις (Οργάνωση - Διοίκηση Επιχειρήσεων – Μάρκετινγκ, Καινοτομία – Επιχειρηματικότητα - Επιχειρήσεις, Χρηματοοικονομική - Λογιστική)


- Ενεργός Πολίτης: Δικαιώματα - Υποχρεώσεις (Σωματική και Ψυχική Υγεία – Διατροφή -


Ο πολίτης στην Ελλάδα και την Ευρώπη)


- Περιβάλλον – Τουρισμός - Ανάπτυξη (Το Φυσικό Περιβάλλον και η Προστασία του, Κλιματικές Αλλαγές και Ατμόσφαιρα, Περιβάλλον - Οικολογία, Εναλλακτικές μορφές Τουρισμού)


- Ελληνική Γλώσσα - Ιστορία (Ελληνική – Ευρωπαϊκή)


Τα ΚΕΕ είναι δομές της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) και η λειτουργία τους υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.Ε.Κ.Ε). Το έργο συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ και από Εθνικούς Πόρους, μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου μάθηση» του ΥΠ.Δ.Β.Μ.Θ.- Ε.Σ.Π.Α.


Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι ενήλικες. Τα προγράμματα παρέχονται δωρεάν.


Πληροφορίες και αιτήσεις στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΚΕΕ) Χαλανδρίου, Ριζαρείου 1, 152 33 Χαλάνδρι, κτίριο Δια Βίου Μάθησης, προαύλιος χώρος Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής, τηλ. 210-6823964.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ σχετικά με δολοφονίες ζώων στην Πεντέλη


Στις 19/1, δύο γιατροί του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, ενημέρωσαν το ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ ότι έξω από το Νοσοκομείο Παίδων, βρήκαν θάνατο από φόλες 10 σκυλιά τα οποία ζούσαν εκεί. Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, τα σκυλιά αυτά ήταν ιατρικά ελεγμένα, φιλικά και χρήσιμα, γιατί η παρουσία τους λειτουργούσε ευεργετικά για τα νοσηλευόμενα παιδιά, ενώ ήταν και «μόνιμοι κάτοικοι». Το Νοσοκομείο Παίδων, παρεμπιπτόντως, έχει οριστεί ως σημείο συνάντησης για τη δενδροφύτευση που θα γίνει σε λίγες μέρες.


Όλα αυτά βέβαια συμβαίνουν κι αλλού και το φαινόμενο θα μπορούσε να θεωρηθεί συνηθισμένο αν δεν ήταν εξαιρετικά συχνό στην Παλιά Πεντέλη, η οποία είναι και το μόνο προάστιο το οποίο δεν έχει αδέσποτα. Η αλήθεια είναι ότι συχνά εγκαταλείπονται στην περιοχή σκυλιά από ανεύθυνους ιδιοκτήτες οι οποίοι νομίζουν ότι πρόκειται για το «ιδανικό μέρος» φιλοξενίας των ζώων που τα βαρέθηκαν ή μετάνιωσαν που τα πήραν, ή τα γέννησε η σκύλα τους κλπ. κλπ. Τα πράγματα όμως δεν είναι καθόλου έτσι γιατί μόλις μαζευτούν 4-5 αδέσποτα, αμέσως πέφτουν φόλες και η περιοχή «καθαρίζει» εν μία νυκτί.


Ζητάμε από τα ΜΜΕ και όποιον άλλο μπορεί, να μας συνδράμουν ώστε να σταματήσει ένα φαινόμενο που μας ντροπιάζει όλους


Από το «Φιλοζωικό Σύλλογο Μελισσίων»


Α. ΦΕΙΔΟΠΙΑΣΤΗΣ : Η ΠΕΝΤΕΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Σε Ολομέλεια - συγκέντρωση των μελών και φίλων καλεί η δημοτική κίνηση Πεντέλη Εν Δράση, την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου και ώρα 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων (πλατεία Αγίου Γεωργίου στα Μελίσσια).


Θα συζητηθούν οι πρόσφατες εξελίξεις στον νέο Δήμο Πεντέλης, καθώς και η πορεία της κίνησης το άμεσο χρονικό διάστημα.


Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ


ΠΕΝΤΕΛΗ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της κακοδιαχείρισης των πόρων στη τοπική αυτοδιοίκηση.


Του Βασίλη τακτικού*


Ένας τρόπος μόνο υπάρχει για να καταπολεμηθεί η διαφθορά και η κακοδιαχείριση των πόρων στην τοπική αυτοδιοίκηση που καταλαμβάνει πρώτη θέση ανάμεσα στους θεσμούς της πολιτείας. Να δημιουργηθούν παντού κοινωνικές συμπράξεις και τοπικά κινήματα συμμετοχικής δημοκρατίας με ενεργούς πολίτες ώστε η εξουσία του δήμου να προκύπτει πραγματικά από τους δημότες και όχι από τους χρηματοδότες.


Τοπικά κινήματα συμμετοχικής Δημοκρατίας ως αντιστάθμισμα διαφάνειας και ελέγχου απέναντι στο σφετερισμό της εκπροσώπησης και της τοπικής διαπλοκής με άνομα που ροκανίζουν τελικά τους πόρους.


Τοπικά κινήματα τα οποία θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην διαβούλευση με τοπικές συνελεύσεις και τοπικά δημοψηφίσματα και όχι διακοσμητικά όπως ερμηνεύουν πολλές δημοτικές πλειοψηφίες τον «Καλλικράτη». Τοπικά κινήματα που απελευθερώνουν τους ανθρώπινους πόρους και την δημιουργικότητα της κοινωνίας.


Γιατί αυτό που συμβαίνει σήμερα, ακόμη και μετά το ξεκίνημα της τεχνοκρατικής μεταρρύθμισης «Καλλικράτης» είναι ότι έχουμε το ίδιο φαινόμενο πελατειακών σχέσεων με αναπροσαρμογή της τοπικής διαπλοκής. Με το πρόγραμμα Καλλικράτης». ναι μεν γίνεται σημαντική εξοικονόμηση πόρων από τον περιορισμό των αιρετών και υπαλλήλων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά το πρόβλημα του σφετερισμού της εκπροσώπησης που είναι πρόβλημα γενικότερα της κρίσης της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας παραμένει το ίδιο χαρακτηριστικό και βασανιστικό μιας παρακμιακής κατάστασης .


Ο έλεγχος για παράδειγμα των εκλογικών δαπανών για την αντιμετώπιση της τοπικής διαπλοκής και το πρόγραμμα «διαύγεια» παρά την όποια θετική του επίδραση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το εγγενές πρόβλημα της αντιπροσώπευσης. Κάλλιστα ένας Δήμαρχος που ξόδεψε 300.000 για προεκλογικό αγώνα μπορεί να παρουσιάσει ότι ξόδεψε 50.000. Και πάντα θα υπάρχουν κάποιοι ¨φίλοι¨ που με το αζημίωτο μετά θα καλύψουν την διαφορά – για την διαιώνιση της αθέατης διαφθοράς.


Είναι γνωστόν από τότε που η πολιτική λειτουργεί ως επάγγελμα και στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουμε το φαινόμενο της «λερναίας Ύδρας» της διαφθοράς. Υπάρχουν βέβαια εξαιρέσεις χαρισματικών ανθρώπων που ξεφεύγουν από τον κανόνα έχοντας μια αυθεντική σχέση με τους δημότες και μεγάλη επικοινωνιακή εμβέλεια. Ωστόσο με τα σημερινά δεδομένα της εκπροσώπησης ακόμη κι αν προχωρήσουν οι ουσιαστικοί έλεγχοι που προβλέπονται με τον «Καλλικράτη» θα συνεχίσει να παρουσιάζεται το φαινόμενο να κόβεις ένα κεφάλι και θα φυτρώνουν δυο. Γιατί αυτή είναι η «φύση» της αντιπροσώπευσης και του συγκεντρωτισμού στην τοπική αυτοδιοίκηση όσο δεν υπάρχουν αντιστάθμισμα της συμμετοχικότητας των δημοτών..


Όταν δημοτικό σύστημα εξουσίας δεν υπάρχει ούτε καν η δεδηλωμένη της πλειοψηφίας για τον Δήμαρχο μέσα στην θητεία του, όπως γίνεται με την κυβέρνηση ποιός μπορεί να ελέγξει την εκτελεστική εξουσία του Δήμου; Έχουμε λοιπόν το Δημαρχοκεντρικό μοντέλο τοπικής εξουσίας όπου ο Δήμαρχος ακόμη και αν χάσει την υποστήριξη από τους μισούς δημοτικούς συμβούλους , μπορεί να δημαρχεύει, κάτι που για μια κυβέρνηση θεωρείται αδιανόητο.


Αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Το πρόβλημα είναι πως το όλο σύστημα διοίκησης στο Δήμο σε σχέση με το Δημοτικό συμβούλιο όπως λειτουργεί προκαλεί τον σφετερισμό της εκπροσώπησης και την κυριαρχία των ιδιοτελών προτύπων. Ένα διαρκές παζάρι όχι μόνον με τους προεκλογικούς χρηματοδότες αλλά κυρίως με αυτούς που ποικιλοτρόπως συναλλάσσονται με το δημοτικό πελατειακό σύστημα.


Εάν υποθέσουμε ότι σε ένα μικρό σχετικά Δήμο έχουμε ένα 27μελές Δημοτικό Συμβούλιο, 16 μέλη της πλειοψηφίας και 11 μέλη από την μειοψηφία, μπορούν να συμβούν τ’ ακόλουθα σε σχέση με την χειραγώγηση των δημοτικών συμβούλων.


Ο Δήμαρχος μπορεί να ορίσει 4 Αντιδημάρχους και έμμεσα ένα πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να ελέγχει άμεσα 5 συμβούλους από τις θέσεις τοπικής εξουσίας και άλλους 5 που περιμένουν να οριστούν την επόμενη διετία. Εάν λάβουμε υπ’ όψιν ότι δυο με τρία μέλη θα διοριστούν πρόεδροι αναπτυξιακών εταιριών του Δήμου και άλλες αμειβόμενες θέσεις σε επιτροπές τότε οι εξαρτώμενες θέσεις φθάνουν τις 13 και 3 που μπορούν να ελπίζουν ότι μπορεί να είναι ευνοούμενοι στο μέλλον καλύπτονται όλες οι προσδοκίες. Έτσι όλο το συμβούλιο μπορεί να ελέγχεται με ιδιοτελή κριτήρια από τον Δήμαρχο εάν δεν υπάρχουν ανιδιοτελείς αντιστάσεις.

Όταν δεν υπάρχει άλλο αποφασιστικό όργανο όπως είναι η τοπική συνέλευση που να ελέγχει την εκτελεστική εξουσία του Δήμου, ούτε ανιδιοτελείς αντιστάσεις. ο Δήμαρχος αναπόφευκτα ελέγχεται από τα ιδιοτελή τοπικά συμφέροντα. συμπαρασύροντας όλο το Δημοτικό Συμβούλιο αφού είναι ο αποκλειστικός που μοιράζει την «πίτα.»


Ο Δημοτικός σύμβουλος και οι σύμβουλοι που θέλουν να αντισταθούν στην τοπική διαπλοκή κινδυνεύουν πάντα να απομονωθούν, εκτός βέβαια και αν στηρίζονται σε οργανωμένες κοινωνικές ομάδες και τοπικά κινήματα τα οποία μπορούν να αντισταθούν.


Από όποια πλευρά και αν εξετάσουμε το ζήτημα ακόμη και εάν υπάρχουν καλές προθέσεις στους Δημοτικούς συμβούλους και στον Δήμαρχο και θέλουν να μην υποκύψουν στην τοπική διαπλοκή ένας δρόμος μόνον υπάρχει να αποφύγουν την διαπλοκή , να συνεργαστούν με τις συλλογικές τοπικές οργανώσεις και να προωθήσουν τις διαδικασίες συμμετοχής.


Για αυτό είναι επιτακτική ανάγκη στην εποχή μας να δημιουργηθούν τοπικά κινήματα συμμετοχικής δημοκρατίας για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της κακοδιαχείρισης των πόρων στη τοπική αυτοδιοίκηση


*Ο Βασίλης Τακτικός είναι δημοσιογράφος δημοτικός σύμβουλος

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Υπ. Οικονομικών: 365 εκατομμύρια τα χρέη των δήμων


Σημαντική μείωση καταγράφεται στα χρέη των δήμων.


Συγκεκριμένα σε 353 από τους 1034 καποδιστριακούς δήμους, καθώς οι υπόλοιποι δεν έχουν δώσει στοιχεία, από τα 463 εκατομμύρια ευρώ που ήταν το χρέος στις 31 Αυγούστου, μειώθηκε στα 444 εκατομμύρια ευρώ στις 30 Σεπτεμβρίου.


Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδας το συνολικό χρέος των δήμων φάνηκε να αγγίζει τα 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Υπ. Υγείας: Στους δήμους το βάρος των ελέγχων για την απαγόρευση του καπνίσματος


Οι υγειονομικές υπηρεσίες των οργανισμών Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, η δημοτική αστυνομία, οι λιμενικές αρχές και το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας, ορίζονται από τον υπουργείο Υγείας ως οι αρμόδιες αρχές και όργανα ελέγχου, βεβαίωσης των παραβάσεων και επιβολής κυρώσεων για όσους επιμένουν να καπνίζουν σε δημόσιους κλειστούς χώρους.


Ως εκ τούτου η Τοπική Αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Αντώνης Δημόπουλος, αποκτά τον κυρίαρχο ρόλο στους ελέγχους για το κάπνισμα.


Υπενθυμίζεται ότι βάσει του νόμου 3868/2010, τα πρόστιμα δεν επιβάλλονται μόνο σε όσους καπνίζουν σε κλειστούς δημόσιους χώρους αλλά και στους υπευθύνους των χώρων εργασίας ή υγειονομικού ενδιαφέροντος.


Επισημαίνεται ότι από 500 έως και 10.000 ευρώ θα κυμαίνονται τα πρόστιμα στους υπευθύνους διαχείρισης και λειτουργίας των χώρων και στους καπνίζοντες θα ανέρχονται από 50 έως 500 ευρώ.

Θεσσαλονίκη: Στο διαδίκτυο «ζωντανά» το δημοτικό συμβούλιο


ΑΠΟ ΤΟ aftodioikisi.gr
Τη διαδικτυακή μετάδοση των συνεδριάσεων και τη δημόσια ανάρτηση των εισηγήσεων επί των διαφόρων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, αποφάσισε ο πρόεδρός του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Αβραμόπουλος.


«Προσπαθούμε να το πετύχουμε, ώστε ο κάθε δημότης να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τις συνεδριάσεις», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Αβραμόπουλος, αναφορικά με το θέμα της ζωντανής διαδικτυακής μετάδοσης των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο αναμένεται να υλοποιηθεί μετά το πέρας δεκαπέντε περίπου ημερών.


Σε ότι αφορά την ανάρτηση των εισηγήσεων των υπηρεσιών ή των αντιδημάρχων για τα θέματα που έχει προγραμματιστεί να συζητηθούν στις συνεδριάσεις σε σχετική ιστοσελίδα ο κ. Αβραμόπουλος τονίζει ότι ο δημότης Θεσσαλονίκης θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει τη φύση των θεμάτων και των προτάσεων και προσθέτει ότι υπάρχει και η σκέψη μέσα από τη σχετική ιστοσελίδα να δοθεί η δυνατότητα στους δημότες να καταθέτουν σκέψεις, προτάσεις και απόψεις.

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Το ΠΑΣΟΚ ρίχνει πυροτεχνήματα για να αποφύγει τις ευθύνες για «Ζίμενς»


Αμήχανη και φοβισμένη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σύρεται πίσω από τις εξελίξεις.


Μια μέρα πριν την έκδοση του πορίσματος για τη “Ζίμενς”, έφερε στο Υπουργικό Συμβούλιο προσχέδιο για ένα νέο νόμο “περί ευθύνης υπουργών”.


Οι σκοπιμότητές της δεν κρύβονται.


Προσπαθεί να στρέψει την προσοχή του κόσμου μακριά από ένα κατ’ εξοχήν πράσινο σκάνδαλο. Προσπα-θεί να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου.


Δεν τα καταφέρνει, όμως! Γιατί ουσιώδεις αλλαγές στο νόμο προϋποθέτουν Συνταγματική Αναθεώρηση και έτσι οι όποιες εξαγγελίες του κ.Κ. Καστανίδη δεν έχουν καμία πρακτική αξία.


Σε κάθε περίπτωση, τα ζητήματα αυτά απαιτούν διακομματική συνεννόηση. Αυτό είχε δεσμευτεί και ο Πρωθυπουργός, μετά από πρόταση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, στη σύσκε-ψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το Δεκέμβριο του 2009.


Παρά τη δέσμευσή του, για ένα και πλέον χρόνο, ο Πρωθυπουργός δεν έκανε απολύτως τίποτα, παρόλο ότι του το είχε ζητήσει ξανά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από το βήμα της Βουλής.


Κατόπιν αυτών, η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε χθες ότι θα καταθέσει συγκροτημένη πρόταση στις αμέ-σως επόμενες μέρες.


Την επομένη και μια μέρα πριν το πόρισμα για τη “Ζίμενς”, η κυβέρνηση έφερε στο Υπουργικό Συμβούλι-ο, εκτός Ημερησίας Διάταξης, θέμα νόμου “περί ευθύνης υπουργών”.


Το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο:


Το ΠΑΣΟΚ ρίχνει πυροτεχνήματα.


Αποδεικνύει έτσι τις πραγματικές του σκοπιμότητες.

ΕΒΓΑΛΕ ΕΙΔΗΣΗ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου άποκαλύφθηκε ένα γεγονός, στο οποίο κανείς, πλην του δημάρχου, δεν ήξερε. Κι όμως έπρεπε να γνωρίζουν όλοι.
Η επιχείρηση που εκμεταλεύεται το Ο.Τ. 365, αθλητικές εγκαταστάσεις οδού Κισσάβου απέτυχε στο επιχειρηματικό εγχείρημά του και βρίσκεται σε διαπραγμάτευση για μεταβίβσαη της επιχείρησης.
Το ζήτημα δεν είναι η αποτυχία του εγχειρήματος αλλά το γεγονός ότι ο δήμος εμπλέκεται στη διαδικασία αυτή διότι έχει ένομο συμφέρον, που προκύπτει απο τις οφειλές του επιχειρηματία με μισθώματα προς τον δήμο.
Ανέκυψε, λοιπόν, ζήτημα με οφειλές, κάτι που πολλοί δημοτικοί συνδυασμοί είχαν αναφέρει, ως αρνητικό στοιχείο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Καταδείχθηκε ότι σωστά είχαν εντοπίσει το πρόβλημα που υπάρχει στη χρήση του Ο.Τ. 365.
Θα δούμε τελικά τι θα προκύψει απο τις διαπραγματεύσεις αυτές και κατά πόσο θα βρεθούν υπέρ των συμφερόντων της πόλης και των δημοτών.

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

SOS ΑΔΕΣΠΟΤΑ : ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ



Το σκυλί της φωτογραφίας βρέθηκε πρίν 2 μήνες περίπου στην περιοχή των Βριλησσίων.



Φιλοξενήθηκε στην πυλωτή μίας πολυκατοικίας με σκοπό να βρεθεί το αφεντικό της αλλά δυστυχώς


δεν επικοινώνησε κανείς...


Η διορία που μας δόθηκε για φιλοξενία του σκύλου στην πυλωτή έληξε και τώρα το σκυλί κινδυνεύει να βρεθεί πάλι στους δρόμους με καμία τύχη να επιβιώσει.


Είναι 2 ετών περίπου, θηλυκιά, στειρωμένη, υπάκουη και πολύ καλός χαρακτήρας.


Παρακαλώ όποιος ενδιαφέρεται να επικοινωνήσει στα εξής τηλέφωνα:


2108049421 - 6938914140

Η ΠΕΝΤΕΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ : ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΕΙΔΟΠΙΑΣΤΗΣ


Τα Μελίσσια δεν υπάρχουν πια...τα πάτησε ο Αντιδήμαρχος!!

Ο εκ Μελισσίων ορμώμενος νέος Αντιδήμαρχος κος Μούστρης επί τη ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του εξέδωσε την πρώτη ημερησία διαταγή του.


Διέγραψε εξ ολοκλήρου το τοπωνύμιο από όλες τις σχολικές μονάδες των Μελισσίων.


Μετά από αυτή την ενέργεια ένα ερώτημα πλανιέται πάνω από την πόλη...


Σε ποια πόλη ζούμε τελικά Αντιδήμαρχε μου;;;


Περιμένουμε όλοι με αγωνία να συμπληρώσετε τελικά το τοπωνύμιο ώστε να γνωρίζουμε και εμείς οι ιθαγενείς, χωρίς πατρίδα πλέον, Λαθρομελισσιώτες την νέα μας πόλη...


Μέχρι τότε τα… δευτερεύοντα ζητήματα που θέτουν εναγωνίως οι σχολικές επιτροπές και οι σύλλογοι γονέων, που αφορούν τις ελλείψεις και τις συντηρήσεις που χρειάζονται τα σχολικά κτίρια της ακατονόμαστης πόλης μας μπορούν να περιμένουν...

Μετά τιμής
Μπάμπης Τζάκης
Κοινοτικός Σύμβουλος ................
(η πόλη θα συμπληρωθεί μετά από απόφαση Αντιδημάρχου)


Περισσότερες πληροφορίες για το συνδυασμό "Πεντέλη εν Δράσει" μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας http://www.penteliendrasei.gr


Εάν επιθυμείτε τη διαγραφή σας από τη λίστα ενημέρωσης, παρακαλούμε όπως αποστείλετε email στο infodesk@mypenteli.gr με θέμα "Διαγραφή".

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ


ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΕΙΔΟΠΙΑΣΤΗΣ : Η ΠΕΝΤΕΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ
Σε πτώχευση σκοπεύει να οδηγήσει τις υπάρχουσες δημοτικές επιχειρήσεις του δήμου Πεντέλης ο νέος δήμαρχος κ. Στεργίου όπως δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε την Τετάρτη 12/1. Το σκεπτικό αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να χάσουν τα χρήματα τους όχι μόνο οι εργαζόμενοι αλλά και οι προμηθευτές των επιχειρήσεων. Έτσι θα δημιουργηθούν πάρα πολλά οικονομικά προβλήματα στην τοπική αγορά μιας και οι περισσότεροι προμηθευτές προέρχονται από τα Μελίσσια.


Επίσης ο Δήμαρχος επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ότι οι κοινωνική πολιτική (πολιτισμός, αθλητισμός, ΚΑΠΗ) που θα ασκείται από τον δήμο θα είναι ανταποδοτική, αναγκάζοντας έτσι τους δημότες να βάλουν το χέρι βαθειά στην τσέπη.


«Σε μία περίοδο που η οικονομική κρίση βαθαίνει ο δήμος αντί να συμπαραστέκεται στους πολίτες τους αναγκάζει να πληρώσουν παραπάνω. Αυτές οι επιλογές της νέας της διοίκησης θα μας βρουν μπροστά τους με όλες μας τις δυνάμεις» δήλωσε ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Πεντέλη εν Δράσει και δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Φειδοπίαστης.


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 19.00

Την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου, Κισσάβου 11 θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Βριλησσίων.
Η ημερήσια διάταξη έχει ώς εξής:

«Επίθεση» εντυπώσεων!


Ο συνδυασμός «Πεντέλη Εν Δράσει» σε απάντηση του δελτίου τύπου της «Ανθρώπινης Πολιτείας» του κ. Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου το οποίο κάνει λόγο για «επίθεση» του επικεφαλής της «Πεντέλη Εν Δράσει» Αντώνη Φειδοπιάστη στον πρώην αντιδήμαρχο Γιώργο Μουαμελετζή, τονίζει τα εξής:


«Μετά από ένα μακρύ διάστημα παράτυπης συμπεριφοράς από μεριάς του πρώην αντιδημάρχου Γ. Μουαμελετζή, ο Αντώνης Φειδοπιάστης δέχθηκε αναίτια επίθεση και εξύβριση ΜΕΣΑ στο γραφείο του με αποτέλεσμα να αμυνθεί, υπερασπιζόμενος την αξιοπρέπειά του.


Δηλώνουμε ότι όλα τα στοιχεία του συγκεκριμένου συμβάντος θα δοθούν πλέον στην δικαιοσύνη».
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
ΠΕΝΤΕΛΗ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

H ΓΚΑΖΟΖΑ, ΤΟ ΓΚΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΟΣ

ΑΠΟ ΤΟ 24γραμματα

Η λέξη της εβδομάδας από τα 24γράμματα: Ποια η σχέση ανάμεσα στο χάος, το γκάζι, και την γκαζόζα;



Παρουσίαση με λίγα λόγια: Η λέξη γκάζι παράγεται από την αρχαία ελληνική λέξη Χάος. Παράξενο; Όχι και τόσο, αρκεί να ακολουθήσετε τα απλά μαθήματα μυθολογίας: Κατά τον Ησίοδο , το χάος ορίζεται η πρωτογενής αρχή, όχι όμως ως αφηρημένη έννοια αλλά ως σκοτεινός χώρος γεμάτος νέφη. Αντίθετα, η ορφική κοσμογονία παραδέχεται το χάος ως δεύτερη αρχή του κόσμου μετά το Χρόνο. Ο Πλάτων αναφέρει ότι από το Χάος γεννήθηκε ο Έρωτας (φτυστός ο πατέρας του, αυτός ο Έρωτας). 24γράμματα


Καλά όλα αυτά, θα έλεγε κάποιος. Αλλά, τι σχέση έχουν με το γκάζι;


Μέχρι το 1640 απολύτως καμία. Τη χρονιά εκείνη, ένας ιδιοφυής Φλαμανδός «χημικός», ο Βαν Χέλμοντ (Johann Batista Helmont, 1577- 1644) πέτυχε την παρασκευή καύσιμου μείγματος αερίων (μονοξείδιο και διοξείδιο του άνθρακα CO, CO2, το αδέσμευτο αέριο, gas sylvestre). Μόνο που, ακόμα, δεν ήξερε πως να το ονομάσει. Δανείστηκε, λοιπόν, την ελληνική λέξη χάος, για να δηλώσει την άμορφη και απροσδιόριστη μάζα του αερίου (gas), γιατί κάπως έτσι φανταζόταν ότι ήταν και το χάος (χάος >caos > gaos > gas) . Στη συνέχεια παρήχθησαν όλες οι λέξεις που αναφέρονται στο αέριο > γκαζ, γκαζιέρα, γκαζάκι, γκαζάδικο αλλά και τα αεριούχα ποτά όπως η γκαζόζα (24γράμματα).


Τώρα, πώς από το αέριο (gas) οδηγηθήκαμε στο γκάζι του αυτοκινήτου (γκαζώνω, γκαζωμένος, η γκαζιά, τα γκάζια); Γι αυτό ευθύνονται τα γκαζοζέν (gazogene) αυτοκίνητα που είχαμε στη χώρα μας, κατά τη γερμανική κατοχή (έκαιγαν gas, λόγω έλλειψης πετρελαίου). Έτσι, δίνω gas στη μηχανή ισοδυναμούσε με το δίνω καύσιμο στη μηχανή για να επιταχυνθεί.


Ησίοδος, θεογονία,116.
Πλάτων, Συμπόσιο 178. Αναφορά της λ. χάος ως νεφελώδες αέριο γίνεται και στους : Αριστοφάνη (Όρνιθες, 192, 1218), Βιργίλιο (Ecloghe,VI,31), Οβίδιο (Metamorfosi), αλλά και στο κατα Λουκάν Ευαγγέλιον ( 16, 26).


J. B. Van Helmont, Ortus medicinae, Amsterdam 1652. Στις σελίδες 59, 86 αναλαμβάνει την πατρότητα του όρου και παραδέχεται τη σχέση με τη λ. Χάος. Το κείμενο στα λατινικά : halitum illum, gas vocavi, non longe a chaos veterum secretum.
Διαβάστε στα 24γράμματα για την περίεργη ιστορία της λέξης χάος, καθώς και τη σχετική βιβλιογραφία (Γιώργος Δαμιανός).

Η ΣΥΜΒΑΣΗ COPER

Η Σύμβαση «Cooper” υπάρχει στο Yπουργείο Bιομηχανίας (άγνωστο αν έχει περιέλθει τώρα

στο υπουργείο Οικονομικών ή το Ανάπτυξης) και παραδίδεται - σαν “ιερό κείμενο”- από
υπουργό σε υπουργό! Στην Σύμβαση αυτή, δεσμεύονται τα λεγόμενα «στρατηγικά ορυκτά»
της Ελλάδος, μαζί με τον υδάτινο μας πλούτο, από ένα Αμερικανικό consortium εταιρειών!
Θέλετε και το καλύτερο: Η Ελλάδα έχει υπογράψει και δεσμεύεται από την Σύμβαση
«Cooper» της οποίας η χρονική ισχύς, εκπνέει την 31η Δεκεμβρίου του 2010, ενώ η διάρκειά
της ήταν για 70 έτη!
Αν, μάλιστα, η σημερινή κυβέρνηση δεν προβεί στις ανάλογες ενέργειες, δηλαδή αν δεν
απαντήσει αρνητικά στην εταιρεία Hugh Cooper & Co Inc Chemical Construction Corporation,
προβλέπεται αυτόματη ανανέωση της σύμβασης για άλλα 25 έτη!!!
Διαβάστε μερικά ορυκτά που έχει το ελληνικό υπέδαφος που στο ρεπορτάζ θα έχετε την
ευκαιρία να δείτε λεπτομέρειες. Λιγνίτη – Αλουμίνιο – Βωξίτη – Μαγγάνιο - Νικέλιο –
Σμηκτίτες - Μαγνήσιο – Χρωμίτη – Ουράνιο – Οσμιο και φυσικά Πετρέλαιο και Φυσικό αέριο.
Εύστοχος ήταν ο τίτλος της Αθηναϊκής το 1999 όταν χαρακτήρισε τη Βόρεια Ελλάδα
«Θησαυροφυλάκιο». Βέβαια αφήσαμε τελευταίο τον Χρυσό που εκμεταλλεύεται ως ένα
σημείο ο Τζώρτζ Σόρος.


1 / 3


Η σύμβαση "Cooper" και το ξεπούλημα του ορυκτού μας πλούτου


Τετάρτη, 08 Δεκέμβριος 2010 15:47


Τώρα, όμως γεννάται, ένα ερώτημα: Τώρα που λήγει αυτή η επαχθής σύμβαση Cooper θα
την ανανεώσουμε; Θα βρεθούν πολιτικοί που θα συναινέσουν σε επανάληψη του εγκλήματος
ή θα πάρουμε τον πλούτο μας στα χέρια μας και θα ξεχρεώσουμε και διαολοστείλουμε ΔΝΤ
και Τοκογλύφους στον αγύριστο;
Το θέμα έφερε στη βουλή ο Κυριάκος Βελόπουλος που ερωτά τον υπουργό Οικονομικών κ.
Παπακωνσταντίνου: Η 70ετής ισχύς της Συμβάσεως, αληθεύει ότι εκπνέει, την τελευταία
ημέρα του επομένου μηνός Δεκεμβρίου; Ποιοι απαρτίζουν αυτό το Αμερικανικό «consortium»
εταιρειών; Τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση;


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΤΣΗ


Τη Σύμβαση «Cooper» αποκάλυψε ο Δημήτρης Μπάτσης στο βιβλίο του «Η βαρειά
βιομηχανία στην Ελλάδα», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Τα νέα βιβλία» το 1947! Το
αποτέλεσμα αυτής της αποκάλυψης ήταν να τουφεκιστεί ο Δ.Μπάτσης μαζί με τον Ν.
Μπελογιάννη το 1952!!!
Ο οικονομολόγος και δικηγόρος Δημήτρης Μπάτσης αναλύει στο εν λόγω βιβλίο τους
μηχανισμούς παράνομου πλουτισμού που συνδέθηκαν με την παραλαβή, κατεργασία και
διανομή των εφοδίων της ΟΥΝΡΑ στη μεταπελευθερωτική Ελλάδα.


Γράφει ο Μπάτσης: «Η σύμβαση αυτή, που έγινε γνωστή με το όνομα Κούπερ,


συνομολογήθηκε για διάρκεια 70 ετών ως το 2010 μ.Χ.! Δίνει αποκλειστικό δικαίωμα
εκμετάλλευσης της δύναμης των νερών του ποταμού Αχελώου, στις θέσεις Κρεμαστά,
Πρεβέντζα, Κριεκούκι και των παραπόταμων Μέγδοβα, Αγραφιώτικου, Ασπροπόταμου,
δικαίωμα ίδρυσης υδροηλεκτρικών εγκαταστάσεων για παραγωγή ηλεκτρενέργειας και
εγκαταστάσεων μεταφοράς ενέργειας στα κέντρα κατανάλωσης, δικαίωμα
χρησιμοποίησης της ενέργειας που θα παραχθεί για τις ηλεκτροχημικές και
ηλεκτρομεταλλουργικές βιομηχανίες που θα ιδρύσει η ανάδοχος εταιρία. Τέλος δικαίωμα
μεταφοράς και χρησιμοποίησης της ηλεκτρενέργειας για φωτισμό και κίνηση σε άλλες
περιοχές (άρθρο 1 της σύμβασης παράγ. 1 εδάφια α’ – ζ΄).
Προβλέπεται η αναγκαστική απαλλοτρίωση των εδαφών που είναι απαραίτητα για την
εκτέλεση της σύμβασης, η σύσταση δουλειών, η χρησιμοποίηση δωρεάν δημόσιων
κτημάτων, η προμήθεια δωρεάν οικοδομικών υλικών και κοιτασμάτων από λατομεία κρατικά
(άρθρο 4 σύμβασης), ατέλειες και αφορολόγητο για εισαγωγή των υλικών της, εκτός από
εισαγωγικό δασμό όχι πάνω από 2 1/2 % αξίας (άρθρο 50, παράγρ. 1 και 2), προστασία
τιμών των προϊόντων της κ.ά. Ακόμα προβλέπεται δικαίωμα ειδοποίησης της εταιρίας στην


2 / 3
Η σύμβαση "Cooper" και το ξεπούλημα του ορυκτού μας πλούτου
Τετάρτη, 08 Δεκέμβριος 2010 15:47
περίπτωση που το κράτος θα αποφάσιζε την εκμετάλλευση των ποταμών Αλιάκμονα,
Μόρνου, Φίδαρη οπότε η εταιρία θα έχει το δικαίωμα να υποβάλει και γι’ αυτούς τους
ποταμούς μελέτες και προτάσεις (άρθρο 56, παράγρ.2, σύμβασης)».
Και παρακάτω: «Σε περίπτωση λήξης της σύμβασης (Κούπερ) το Δημόσιο «υποκαθίσταται
μεν» στα δικαιώματα του αναδόχου, υποχρεώνεται όμως να πληρώσει σε αυτόν τις μη
αποσβεσθείσες δαπάνες! Δε φτάνει δηλαδή ότι η ξένη επιχείρηση θα έχει στο μεταξύ
πραγματοποιήσει αμύθητα κέρδη, αλλά θα ζητάει και απόσβεση των εγκαταστάσεών της
από την εθνική οικονομία».
Το κείμενο δημοσιεύτηκε με τα αρχικά του συγγραφέα στο περιοδικό «Ανταίος» (10 Μαΐου
1946). Ο Δημήτρης Μπάτσης συνελήφθη στην τελευταία φάση της υπόθεσης Μπελογιάννη
και εκτελέστηκε με τους Ν. Μπελογιάννη, Η. Αργυριάδη και Ν. Καλούμενο στις 30 Μαρτίου
1952…

Η σύμβαση "Cooper" και το ξεπούλημα του ορυκτού μας πλούτου

Η Σύμβαση «Cooper” υπάρχει στο Yπουργείο Bιομηχανίας (άγνωστο αν έχει περιέλθει τώρα


στο υπουργείο Οικονομικών ή το Ανάπτυξης) και παραδίδεται - σαν “ιερό κείμενο”- από


υπουργό σε υπουργό! Στην Σύμβαση αυτή, δεσμεύονται τα λεγόμενα «στρατηγικά ορυκτά»


της Ελλάδος, μαζί με τον υδάτινο μας πλούτο, από ένα Αμερικανικό consortium εταιρειών!


Θέλετε και το καλύτερο: Η Ελλάδα έχει υπογράψει και δεσμεύεται από την Σύμβαση


«Cooper» της οποίας η χρονική ισχύς, εκπνέει την 31η Δεκεμβρίου του 2010, ενώ η διάρκειά


της ήταν για 70 έτη!


Αν, μάλιστα, η σημερινή κυβέρνηση δεν προβεί στις ανάλογες ενέργειες, δηλαδή αν δεν


απαντήσει αρνητικά στην εταιρεία Hugh Cooper & Co Inc Chemical Construction Corporation,


προβλέπεται αυτόματη ανανέωση της σύμβασης για άλλα 25 έτη!!!


Διαβάστε μερικά ορυκτά που έχει το ελληνικό υπέδαφος που στο ρεπορτάζ θα έχετε την


ευκαιρία να δείτε λεπτομέρειες. Λιγνίτη – Αλουμίνιο – Βωξίτη – Μαγγάνιο - Νικέλιο –


Σμηκτίτες - Μαγνήσιο – Χρωμίτη – Ουράνιο – Οσμιο και φυσικά Πετρέλαιο και Φυσικό αέριο.


Εύστοχος ήταν ο τίτλος της Αθηναϊκής το 1999 όταν χαρακτήρισε τη Βόρεια Ελλάδα


«Θησαυροφυλάκιο». Βέβαια αφήσαμε τελευταίο τον Χρυσό που εκμεταλλεύεται ως ένα


σημείο ο Τζώρτζ Σόρος.


1 / 3


Η σύμβαση "Cooper" και το ξεπούλημα του ορυκτού μας πλούτου


Τετάρτη, 08 Δεκέμβριος 2010 15:47


Τώρα, όμως γεννάται, ένα ερώτημα: Τώρα που λήγει αυτή η επαχθής σύμβαση Cooper θα


την ανανεώσουμε; Θα βρεθούν πολιτικοί που θα συναινέσουν σε επανάληψη του εγκλήματος


ή θα πάρουμε τον πλούτο μας στα χέρια μας και θα ξεχρεώσουμε και διαολοστείλουμε ΔΝΤ


και Τοκογλύφους στον αγύριστο;


Το θέμα έφερε στη βουλή ο Κυριάκος Βελόπουλος που ερωτά τον υπουργό Οικονομικών κ.


Παπακωνσταντίνου: Η 70ετής ισχύς της Συμβάσεως, αληθεύει ότι εκπνέει, την τελευταία


ημέρα του επομένου μηνός Δεκεμβρίου; Ποιοι απαρτίζουν αυτό το Αμερικανικό «consortium»


εταιρειών; Τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση;


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΤΣΗ


Τη Σύμβαση «Cooper» αποκάλυψε ο Δημήτρης Μπάτσης στο βιβλίο του «Η βαρειά


βιομηχανία στην Ελλάδα», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Τα νέα βιβλία» το 1947! Το


αποτέλεσμα αυτής της αποκάλυψης ήταν να τουφεκιστεί ο Δ.Μπάτσης μαζί με τον Ν.


Μπελογιάννη το 1952!!!


Ο οικονομολόγος και δικηγόρος Δημήτρης Μπάτσης αναλύει στο εν λόγω βιβλίο τους


μηχανισμούς παράνομου πλουτισμού που συνδέθηκαν με την παραλαβή, κατεργασία και


διανομή των εφοδίων της ΟΥΝΡΑ στη μεταπελευθερωτική Ελλάδα.


Γράφει ο Μπάτσης: «Η σύμβαση αυτή, που έγινε γνωστή με το όνομα Κούπερ,


συνομολογήθηκε για διάρκεια 70 ετών ως το 2010 μ.Χ.! Δίνει αποκλειστικό δικαίωμα


εκμετάλλευσης της δύναμης των νερών του ποταμού Αχελώου, στις θέσεις Κρεμαστά,


Πρεβέντζα, Κριεκούκι και των παραπόταμων Μέγδοβα, Αγραφιώτικου, Ασπροπόταμου,


δικαίωμα ίδρυσης υδροηλεκτρικών εγκαταστάσεων για παραγωγή ηλεκτρενέργειας και


εγκαταστάσεων μεταφοράς ενέργειας στα κέντρα κατανάλωσης, δικαίωμα


χρησιμοποίησης της ενέργειας που θα παραχθεί για τις ηλεκτροχημικές και


ηλεκτρομεταλλουργικές βιομηχανίες που θα ιδρύσει η ανάδοχος εταιρία. Τέλος δικαίωμα


μεταφοράς και χρησιμοποίησης της ηλεκτρενέργειας για φωτισμό και κίνηση σε άλλες


περιοχές (άρθρο 1 της σύμβασης παράγ. 1 εδάφια α’ – ζ΄).


Προβλέπεται η αναγκαστική απαλλοτρίωση των εδαφών που είναι απαραίτητα για την


εκτέλεση της σύμβασης, η σύσταση δουλειών, η χρησιμοποίηση δωρεάν δημόσιων


κτημάτων, η προμήθεια δωρεάν οικοδομικών υλικών και κοιτασμάτων από λατομεία κρατικά


(άρθρο 4 σύμβασης), ατέλειες και αφορολόγητο για εισαγωγή των υλικών της, εκτός από


εισαγωγικό δασμό όχι πάνω από 2 1/2 % αξίας (άρθρο 50, παράγρ. 1 και 2), προστασία


τιμών των προϊόντων της κ.ά. Ακόμα προβλέπεται δικαίωμα ειδοποίησης της εταιρίας στην


2 / 3


Η σύμβαση "Cooper" και το ξεπούλημα του ορυκτού μας πλούτου


Τετάρτη, 08 Δεκέμβριος 2010 15:47


περίπτωση που το κράτος θα αποφάσιζε την εκμετάλλευση των ποταμών Αλιάκμονα,


Μόρνου, Φίδαρη οπότε η εταιρία θα έχει το δικαίωμα να υποβάλει και γι’ αυτούς τους


ποταμούς μελέτες και προτάσεις (άρθρο 56, παράγρ.2, σύμβασης)».


Και παρακάτω: «Σε περίπτωση λήξης της σύμβασης (Κούπερ) το Δημόσιο «υποκαθίσταται


μεν» στα δικαιώματα του αναδόχου, υποχρεώνεται όμως να πληρώσει σε αυτόν τις μη


αποσβεσθείσες δαπάνες! Δε φτάνει δηλαδή ότι η ξένη επιχείρηση θα έχει στο μεταξύ


πραγματοποιήσει αμύθητα κέρδη, αλλά θα ζητάει και απόσβεση των εγκαταστάσεών της


από την εθνική οικονομία».


Το κείμενο δημοσιεύτηκε με τα αρχικά του συγγραφέα στο περιοδικό «Ανταίος» (10 Μαΐου


1946). Ο Δημήτρης Μπάτσης συνελήφθη στην τελευταία φάση της υπόθεσης Μπελογιάννη


και εκτελέστηκε με τους Ν. Μπελογιάννη, Η. Αργυριάδη και Ν. Καλούμενο στις 30 Μαρτίου


1952…

ΔΕΚΤΗ Η ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΣΔΟΣΙΑ

Απο τη σελίδα της Νελλυ Ψαρού παρουσιάζουμε μια ανασκόπηση των όσων διαδραματίστηκαν χθες στη Χαλκίδα , όπου ο Εισσαγελλέας εξέτασε την μήνυση για Αισχάτη Προδοσία, που κατέθεσε ο γιατρός Δημήτρης Αντωνίου, κατά των πολιτικών και βουλευτών που υπέγραψαν το μνημόνιο. Η μήνυση τελικά έγινε δεκτή, διαβάστε παρακάτω τις λεπτομέρειες των όσων έγιναν χθες στη Χαλκίδα:



Είχαμε όλοι(;) ακούσει ότι κάποιος έκανε μήνυση στην κυβέρνηση για έσχατη προδοσία, αλλά δεν δώσαμε σημασία. Λίγο αργότερα ακούσαμε ότι ο εισαγγελέας την έκανε δεκτή. Τότε είναι που κανείς μας δεν πίστευε στ’ αυτιά του – και στα μάτια του. Έτσι κι εγώ. Kαι, φύσει περίεργος άνθρωπος, έψαξα και βρήκα τον ίδιο τον μηνυτή, και παραβρέθηκα στην αρχή της διαδικασίας, στον ανακριτή στην Χαλκίδα. Κι απ’ ότι είδα, δεν ήμουν η μόνη…


Ο κ. Δημήτρης Αντωνίου, 56 ετών, χειρούργος-ογκολόγος κάτοικος Χαλκίδας, κατέθεσε τον Μάιο μήνυση κατά των βουλευτών που υπέγραψαν το μνημόνιο, υπουργών, του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και κατά των μελών της “Τρόικας” (ονομαστικά και με τις διευθύνσεις τους!) με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. Όσον αφορά την ίδια τη μήνυση, το κείμενο της οποίας καθώς και πλήθος στοιχείων μπορεί να δει κανείς στο blog του κ. Αντωνίου http://zoidosia.blogspot.com, γίνεται ονομαστικά κατά των ανωτέρω υπευθύνων και με τρόπο που η διαδικασία δεν περνάει από τη Βουλή. Συγκεκριμένα, παρά την ασυλία που προσφέρεται από το Σύνταγμα σε βουλευτές και υπουργούς, η έσχατη προδοσία αποτελεί αυτόφωρο έγκλημα, για το οποίο ο εισαγγελέας μπορεί να διατάξει την άμεση δίωξη χωρίς την άδεια της Βουλής. Επίσης, παρόλο που το έγκλημα αυτό διαπράχτηκε στις 6 Μαΐου, επειδη είναι διαρκές η δίωξη μπορεί να γίνει ακόμη και σήμερα – όπως και γίνεται.


Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, προς μεγάλη έκπληξη όλων μας, ΔΕΝ έβαλε την υπόθεση στο αρχείο αλλά έκανε δεκτή τη μήνυση και ξεκίνησε τη διαδικασία ορίζοντας την προανάκριση. Μάλιστα, το έκανε αυτό με ιδιαίτερη ταχύτητα: έλαβε την υπόθεση στα χέρια του στα μέσα Οκτώβρη, και μέσα σε δύο μήνες την προχώρησε (για όσους ξέρουν τους ρυθμούς αυτών των διαδικασιών, πρόκειται πράγματι για μεγάλη έκπληξη). Έτσι, ορίστηκε η προανάκριση για την Τρίτη 11 Ιανουαρίου, οπότε και κατέθεσε ο κ. Αντωνίου στον ανακριτή στη Χαλκίδα.


Στην προανακριτική αυτή διαδικασία ο κ. Αντωνίου κατέθεσε συμπληρωματικά υπομνήματα και στοιχεία για την υπόθεση. Μια βασική περιγραφή αυτών μπορείτε να δείτε στο blog http://stoxasmos-politikh.blogspot.com: στο blog αυτό μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένα πολλά στοιχεία για την κατάθεση του κ. Αντωνίου, καθώς επίσης βίντεο από την ομιλία του αργότερα την ίδια μέρα αλλά και βίντεο από εκπομπές του τηλεοπτικού σταθμού Κόντρα, ο οποίος εδώ και καιρό φιλοξενεί τον κ. Αντωνίου στα δελτία ενημέρωσης του κ. Τέρενς Κουίκ. Έξω από το γραφείο του ανακριτή, αρκετός κόσμος ήταν συγκεντρωμένος και τον υποδέχτηκε με χειροκροτήματα.


Αφού ο κ. Αντωνίου έκανε κάποιες σύντομες δηλώσεις προς τη δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού Κόντρα προχώρησε μαζί με τους παρεβρισκόμενους προς το Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου, όπου και άλλος κόσμος τον περίμενε για να ξεκινήσει η εκδήλωση συμπαράστασης. Το θέατρο βρίσκεται απένταντι από το Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας.


Η εκδήλωση αυτή είχε την ενεργό υποστήριξη απλών πολιτών αλλά και κινημάτων για την άμεση δημοκρατία.


Είναι εντυπωσιακή η προσέλευση του κόσμου: παρόλο που η είδηση δεν έχει διαδοθεί ιδιαίτερα, πάνω από 200 άτομα βρέθηκαν εκεί (σε μια δεδομένη χρονική στιγμή μέτρησα 150 καθήμενους). Εντυπωσιακή ήταν επίσης και η διασπορά των συμμετεχόντων: κάποιοι παρεβρισκόμενοι ήρθαν επί τούτου, μόνοι τους, από τις Σέρρες, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη και την Κόρινθο! Στο γεμάτο θέατρο, λοιπόν, και μέσα σε ιδιαίτερη συγκίνηση, λόγω της θερμής υποδοχής που του επιφυλάχτηκε, ο κ. Αντωνίου έκανε την ομιλία του.


Μιας και μπορεί να βρει κανείς όλη την επιχειρηματολογία του, ή να δει το βίντεο της ομιλίας του, δεν θα καλύψω εδώ με λεπτομέρεια τα λεγόμενά του, αλλά θα αρκεστώ σε μια μικρή αναφορά σε αυτά που μου έναναν ιδιαίτερη εντύπωση. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Αντωνίου, το Μνημόνιο είναι μια δανειακή σύμβαση η οποία όμως έχει αντικαταστήσει το ίδιο το Σύνταγμα: όπως και το Σύνταγμα, αναφέρει τις γενικές κατευθύνσεις της πολιτικής που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα και παραμέμππει στη συνέχεια σε νόμους που θα εξειδικεύουν αυτές τις κατευθύνσεις. Καταλύει δηλαδή το Σύνταγμα. “Αν είναι έτσι, να το δηλώσουμε επισήμως και να λεγόμαστε Τροϊτκιστάν” και όχι Ελλάδα, κι εμείς Τροϊκανοί!”, είπε χαρακτηριστικά. Βάση αυτής της δανειακής σύμβασης που υπογράψανε, αν δεν πληρώσουμε μία δόση, οι δανειστές μας μπορούν να προβούν σε κατάσχεση κάθε δημόσιας περιουσίας μας, χωρίς περιορισμό – εξ’ ου και τα δημοσιεύματα για τα νησιά μας! “Ποιος είναι ο λόγος νομίζετε που δεν υπεγράφη η σύμβαση για τον Αστακό;”, είπε, “γιατί δεν απάντησαν ποτέ γιατί δεν προχώρησε αυτή η σύμβαση; Αφού, το Ελληνικό κράτος δεν είχε δικαιοδοσία να υπογράψει τίποτα χωρίς τη συναίνεση των δανειστών του”. Μάλιστα, τυχόν δικαστική διένεξη που θα προκύψει (με πολίτες π.χ.) θα επιλύεται με το αγγλικό δίκαιο και όχι το ελληνικό, δηλαδή με το δίκαιο των δανειστών μας.


Επίσης έχει καταλυθεί το ίδιο το πολίτευμά μας, η Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, καθώς καταργείται στην πράξη η διάκριση των εξουσιών (που είναι θεμελιακή για την Κοινοβ. Δημοκρ.). “Δεν έχει νόημα να πάει κανείς στον στρατό πια, πρέπει να αρνηθούν οι νέοι να πάνε στο στρατό αφού πλέον ο στρατός δεν ανήκει στη χώρα και θα χρησιμοποιηθεί και εναντίον των πολιτών της”, είπε χαρακτηριστικά.


“Ο κ. Παπούλιας είναι συγκατηγορούμενος διότι θα έπρεπε να έχει διαλύσει τη Βουλή”, είπε, τονίζοντας όμως ότι δεν έχει υπογράψει διάφορα προεδρικά διατάγματα μέχρι στιγμής. “Το Μνημόνιο προβλέπει οι ρυθμίσεις να γίνονται με Π.Δ. και όχι με νόμους, για να μην περνάνε από τη Βουλή”. “Κανονικά, όλοι οι βουλευτές που δεν συμφωνούν πρέπει να παραιτηθούν, να μην παραμένουν εκεί δίνοντας νομιμοποίηση σε αυτή τη Βουλή. Πώς θα στεκόταν τότε μία μονοκομματική Βουλή;”, είπε ο κ. Αντωνίου και στη συνέχεια προέτρεψε όλους μας “να μην αφήσουμε κανέναν τους να πλησιάσει τα μνημεία της χώρας και τα εθνικά σύμβολα στις εορτές (π.χ. 25η Μαρτίου), να μην πλησιάσει κανείς τους. [...] Σε αυτά τα χώματα χύθηκε αίμα για την ελευθερία, δεν μπορούν αυτοί να τα πουλάνε”. “Ο Τσολάκογλου καταδικάστηκε για εθνική αναξιότητα επειδή έδωσε το 1940 ως λεία πολέμου στρατιωτική περιουσία στους κατακτητές. Σε αυτούς που πουλάνε όλη την ελληνική γη για μια δανειακή σύμβαση, τι πρέπει να γίνει;” αναρωτήθηκε, τονίζοντας ότι τα χρήματα των δανείων αυτών, σύμφωνά πάντα με το ίδιο το Μνημόνιο, δεν προορίζονται για μισθούς και συντάξεις, όπως μας λένε, αλλά για τη στήριξη της ρευστότητας των τραπεζών!


Πολλά ακόμη θα μπορούσα να γράψω γι’ αυτή την εξαίρετη μέρα. Με ιδιαίτερη χαρά, πάντως, διαπίστωσα ότι ο κ. Αντωνίου, δεν είναι ένας γραφικός τύπος που απλά “τα πήρε στο κρανίο”, αλλά ένας σοβαρός άνθρωπος που με μεθοδικότητα και πολύ δουλειά έκανε αυτό που θεώρησε καθήκον του. Με πολύ διάβασμα και έρευνα, βρήκε μόνος του όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τις κατηγορίες του αλλά και τον νομικό τρόπο να τις θέσει σε “τροχιά”, μιας και μέχρι στιγμής κινείται χωρίς δικηγόρο – “όταν προσπάθησα να κινηθώ με δικηγόρο, ζημιά μου έκανε παρά καλό”, όπως μου είπε.


Αναφορικά με τυχόν βοήθεια που μπορούμε να προσφέρουμε στον κ. Δημήτρη Αντωνίου, θα ενημέρωσω σύντομα και αφού υπάρξει συνεννόηση μαζί του. Προς το παρόν, και σε νομικό επίπεδο, δεν είναι επιθυμητή η όποια εμπλοκή. Οπότε, κλείνω προς το παρόν, αυτό το ρεπορτάζ με τα ίδια του τα λόγια:
Το πρόβλημα είναι η ηττοπάθεια. “Αυτοί δεν θα φερόντουσαν σαν λύκοι αν εμείς δεν φερόμασταν ως αρνιά. Ας γίνουμε εμείς λοιπόν λύκοι. Λυσσασμένοι λύκοι!”

SOS AΔΕΣΠΟΤΑ

ΘΗΛΥΚΟ ΑΣΠΡΟ ΚΑΝΙΣΑΚΙ-ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΑ βρέθηκε σε οδό Μαινάλου+Γκιώνας (Βριλήσσια) σήμερα το πρωί.



ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΔΕΝ φορούσε τίποτε!


Ποιός το ψάχνει?? Τηλ. 210.96.35.322


Παρακαλώ πολύ προωθήστε το mail σε όλους τους γνωστούς σας (κυρίως Βριλησσιώτες ή κατοίκους γειτονικών Δήμων).


Ευχαριστώ.

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ΄΄Καλλικράτης΄΄ ο δήμος υποχρεούται να δημοσιεύει όλες τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, όλες τις πράξεις, τις ενέργειες, τα οικονομικά, ισολογισμοί, απολογισμοί και όλες τις δράσεις του.
Ο δήμος Βριλησσίων΄στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη δημοσιεύσει τις πρώτες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου της πρώτης συνεδρίασης στην ιστοσελίδα του.
Ακόμη έχει δημοσιεύσει και τις αποφάσεις του δημάρχου για τις τοποθετήσεις των αντιδημάρχων.

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Σήμερα το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Πεντέλης συνεδριάζει για δεύτερη φορά απο την αρχή του χρόνου.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

1. Προγραμματισμός προσλήψεων εποχικού προσωπικού υπηρεσιών μή ανταποδοτικού χαρακτήρα
2. Προγαρμματισμός προσλήψεων με σύμβαση μίσθωσης έργου.
3. Αποδοχή παραίτησης Προέδρου της Κοινωφελούς επιχείρησης Πολιτισμού δήμου Μελισσίων και αντικατάστασή της
4. Αποδοχήπαραίτησης Προέδρου της Κοινωφελούς επιχείρησης Αθλητισμού Δήμου Μελισσίων και αντικατάστασή του.

Η συνεδρίαση έχει το χαρακτήρα του κατεπείγοντοας εξ αναγακιότητας άμεσου προγραμματισμού προσλήψεων και αποστολής σχετικών αποφάσεων μέχρι 14/1/2011 σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών και για τα άλλα δύο θέματα στην αναγκαιότητα συνέχισης λειτουργίας των Επιχειρήσεων.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ 9000 ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Ημερίδες επιμόρφωσης 9.000 στελεχών της αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού σε 53 πόλεις διοργανώνει στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος «Καλλικράτης», το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Οι 56 ημερίδες, που θα διεξαχθούν από τις 20 Ιανουαρίου έως και την 1η Μαρτίου, αποσκοπούν στην ενημέρωση των υπαλλήλων των νέων δήμων και των αιρετών Περιφερειών στη νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης που θεσπίστηκε με το πρόγραμμα Καλλικράτης, ενώ υπενθυμίζεται ότι ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο το ΕΚΔΔΑ έχει πραγματοποιήσει επτά επιμορφωτικές ημερίδες, στις οποίες συμμετείχαν 1.000 διευθυντικά στελέχη των δήμων και των αιρετών Περιφερειών.
Επιπλέον, το ΕΚΔΔΑ διοργανώνει, από τις 21/2/2011 έως και τις 18/4/2011, 30 προγράμματα εκπαίδευσης του προσωπικού που θα στελεχώσει τις νέες Μονάδες Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Αυτοδιοίκησης. Τα σεμινάρια, διάρκειας τριών ημερών, απευθύνονται σε 750 υπαλλήλους και θα διεξαχθούν σε 13 πόλεις της χώρας.

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Απο τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Βριλησσίων λάβαμε την ανακοίνωση - πρόσκληση των μελών για την διενέργεια εκλογών ανάδειξης νέου διοικητικού συμβουλίου.
Παραθέτουμε αυτούσια την πρόσκληση.

EΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΠΙΜ/ΚΟΣ

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ
ΑΝΩ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
Μεγ.Αλεξάνδρου και Αθαν.Διάκου 14
Βριλήσσια 06-01-2011


Προς όλα τα μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου


Θέμα : πρόσκληση σε τακτική γενική Συνέλευση


Σύμφωνα με το άρθρο 10 του καταστατικού του Συλλόγου, το ΔΣ καλεί όλα τα μέλη του στην Τακτική Γενική Συνέλευση, που θα γίνει την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011, ώρα 11.00 π.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Μεγ.Αλεξάνδρου και Αθ.Διάκου 14 2ος όροφος, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων, στα παρακάτω θέματα :


Α. Απολογισμός πεπραγμένων και έκθεση Δ/Σ προς την Γενική Συνέλευση.


Β. Έγκριση πεπραγμένων και απαλλαγή Δ.Σ από την ευθύνη διαχείρισης για την συλλογική θητεία τους.


Γ. Εκλογή νέου Δ.Σ και Εξελεγκτικής Επιτροπής με μυστική ψηφοφορία, την Κυριακή 30 Ιανουαρίου, 11.00-13.00


Παρακαλούμε τα μέλη του Συλλόγου να προσέλθουν στην Τακτική Γενική Συνέλευση για να εξασφαλισθεί η νόμιμη απαρτία.


Τα μέλη που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για το Δ.Σ. θα πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους στα εξής μέλη μας :


Aναστασία Σαββάκη : τηλ. 210 8042784
Κωνσταντίνα Κουντουριώτη : 210 8049816- 69770 96601
Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου
Κουντουριώτη Κωνσταντίνα
Σαββάκη Αναστασία

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

ΕΞΩΡΑΊΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΄ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΩΤΗΡΟΣ΄΄

Λάβαμε απο το Εξωραϊστικό Σύλλογο Βριλησσίων ΄Μεταμόρφωση Σωτήρος΄ ένα εξαιρετικά ενημερωτικό σημείωμα με πολλά στοιχεία που δείχνει ότι ο Σύλλογος όχι μόνο υπάρχει αλλά μπαίνει δυναμικά στην επικοινωνία με τους δημότες κι αυτό μας χαροποίησε ιδιαίτερα.
Μια πολύ καλή δουλειά με φαντασία αλλά και ουσία, ενημερώνει για τις εξελίξεις τοπικά και όχι μόνο.
Εμείς χειροκροτούμε την δουλειά και δηλώνουμε ότι θα βρεθούμε συμπαραστάτες στην προσπάθεια του συλλόγου.
Αναδημοσιεύουμε άρθρο απο το ενημρεωτικό και δημοσιεύουμε τις εκδηλώσεις του Συλλόγου, όπως αναφέρονται:

Από τι είναι φτιαγμένες οι λύσεις;



Πρόβλημα


Η συνταγή για ένα "πετυχημένο" πρόβλημα είναι:


Παίρνουμε μια κατάσταση και τη χτυπάμε πολύ ώρα στο νου μας...


...όσο πιο πολύ τη χτυπήσουμε τόσο το "καλύτερο" γιατί φουσκώνει.


Την αλατίζουμε με κοσμητικά επίθετα...


Προσθέτουμε ενόχους και υπόπτους...


Σπάμε δύο παλιότερα προβλήματα που μοιάζουν με το τωρινό και τα βάζουμε και αυτά.


Αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει αφού προσθέσουμε δικαιολογίες και κατηγορίες.


Απλώνουμε σε μεγάλη επιφάνεια και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.


Προθερμαίνουμε το φούρνο σε θερμοκρασία θυμού με παλιότερες αναμνήσεις και...


...το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο, μοιράζοντάς το στα "αγαπημένα" μας πρόσωπα.


Συνοδεύεται με καφέ, τσάι και προπαντός με "καλή" συζήτηση και ανταλλαγή


παρόμοιων "πετυχημένων" συνταγών.


Καλή μας όρεξη...


"Αφού ακολούθησα κατά γράμμα τη συνταγή;"


Είναι δυνατόν οι λύσεις στα προβλήματά μας να είναι φτιαγμένες από υλικά προβλήματος;


Το να έχει εμφανιστεί ένα πρόβλημα είναι σημάδι ότι κάτι μας λείπει. Οποιοδήποτε πρόβλημα είναι ο μετρητής της αδυναμίας μου.


"Πάλι εγώ φταίω; Τί μου λείπει πάλι; Ποια αδυναμία; Αφού όλα τα έκανα σωστά και τυπικά και με την καλύτερη πρόθεση! Εκείνοι είναι το πρόβλημα..."


Δυστυχώς έχοντας συνηθίσει μια ζωή εξωτερικών πράξεων και γεγονότων θεωρώντας ότι είμαστε υλικά όντα και εξωτερικοί ρόλοι & ταμπέλες έχουμε μάθει να ζούμε μηχανικά. (μητέρα, πατέρας, γιος, κόρη, διευθυντής, πολίτης, πιστός, άντρας, γυναίκα, γέρος, νέος, λευκός, κίτρινος, έξυπνος, δημιουργικός, πρακτικός, θεωρητικός, πνευματικός, υλιστής, αρχαίος, μοντέρνος) .


Έχουμε μάθει να ταυτιζόμαστε με λάθος ταυτότητες και έτσι χάνουμε πολύτιμη πνευματική ενέργεια. Αναζητούμε τις λύσεις σε θέματα των ρόλων μας μέσα από τους ρόλους αυτούς χωρίς να βλέπουμε ότι η ταύτισή μας με αυτούς είναι το αληθινό πρόβλημα.


"Άραγε υπάρχει λύση...;


Πώς θα λυθούν τα προβλήματα εκεί έξω χωρίς τους ρόλους αυτούς;"


Δυστυχώς δεν υπάρχει λύση (εξωτερική) για τα προβλήματα εκεί έξω... όσο και να ψάχνουμε ή να βρίσκουμε εξωτερικές λύσεις καινούργια εξωτερικά προβλήματα θα αναδύονται...


Μέχρι να κάνω μια βουτιά προς τα μέσα μου και όχι μέσα στο πρόβλημα και να συνειδητοποιήσω την πηγή των προβλημάτων...ή την πηγή της Λύσης που είναι η ίδια... εγώ... είμαι η ίδια η λύση... αποφασίζω να λύσω τον εαυτό μου από τα δεσμά της προσκόλλησης και της εμπαθούς συμμετοχής στα "προβλήματα"... γαλήνια... απροσκόλλητα ... με διάκριση... στη σιωπή... αναδύω τη δύναμη της επιλογής... επιλέγω να είμαι η λύση που θέλω να δω εκεί έξω... επιλέγω να μην απομονώσω τον εαυτό μου πίσω από ρόλους και ταμπέλες... συγκεντρώνομαι στην αληθινή μου ταυτότητα... είμαι μια γαλήνια ψυχή... είμαι ένα πνευματικό ον που χρησιμοποιεί τα προβλήματα που έρχονται ως σκαλοπάτια εσωτερικής ανάπτυξης... ως αιτίες για την ανάδυση δυνάμεων και αρετών που μέχρι τώρα κοιμόταν μέσα μου...


Σε ευχαριστώ "πρόβλημα" είσαι το ξυπνητήρι μου... χωρίς εσένα θα νόμιζα ακόμη ότι είμαι τέλειος... ότι έχω ήδη φτάσει..."


Πνευματικό Κέντρο Brahma Kumaris


                                                        ------------------------------
 
Θα χαρούμε να σας δούμε, στις προτεινόμενες εκδηλώσεις, διότι σε μια εποχή που οι προσωπικές σχέσεις αντικαθίστανται από τις«ηλεκτρονικές», κάθε ευκαιρία για συνεύρεση ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα και προθέσεις, είναι σημαντική.



Τετάρτη 19 Ιαν,19.00, θα παρακολουθήσουμε στο Πάρκο «Μ.θεοδωράκης», στο ανοικτό πανεπιστήμιο Βριλησσίων, την ομιλία της κας Καλαβά –Μυλωνά με θέμα «Η ανεργία και η αντιμετώπιση της»


Κυριακή 23 Ιαν,11.00 ,γενική συνέλευση του Συλλόγου μας, στα γραφεία Αθαν.Διάκου 14 και Μεγ.Αλεξάνδρου 2ος οροφος.


Τετάρτη 26 Ιαν.,19.00, θα παρακολουθήσουμε στο Πάρκο «Μ.θεοδωράκης», στο ανοικτό πανεπιστήμιο Βριλησσίων, την ομιλία του κ. Κων.Στεφανόπουλου με θέμα «λογοτεχνία :θεματοφύλακας Ελευθερίας και κοινωνικής εξέλιξης».


Κυριακή 30 Ιαν, 11.00, εκλογές του Συλλόγου μας, στα γραφεία Αθαν.Διάκου 14 και Μεγ.Αλεξάνδρου 2ος οροφος.


Τετάρτη 2 Φεβ.,19.00, θα παρακολουθήσουμε στο Πάρκο «Μ.θεοδωράκης», στο ανοικτό πανεπιστήμιο Βριλησσίων, την ομιλία της κας Μιχαλοπούλου με θέμα : η κρίση αξιών στην Ευρώπη.


Τετάρτη 9 Φεβ.20.00, θα παρακολουθήσουμε στην αρμονική ζωή, την ομιλία με θέμα «η μεγάλη σημασία του να βρούμε το λόγο της ύπαρξης μας»


Παρασκευή 11 Φεβ.19.00, στα γραφεία μας, θα μιλήσουμε για τα θέματα της περιοχής μας και θα προγραμματίσουμε τις δραστηριότητες του έτους.


Κυριακή 13 Φεβ.11.00, καιρός είναι να ασκηθούμε και λίγο, καιρού επιτρέποντος, να περιποιηθούμε τα δενδράκια που φυτέψαμε τα προηγούμενα χρόνια και να φυτέψουμε νέα.


Κυριακή 20 Φεβ.19.00, στα γραφεία μας, θα δούμε την ταινία «το μυστικό». Ακολουθεί συζήτηση.


Τετάρτη 23 Φεβ, 19.00, θα παρακολουθήσουμε στο Πάρκο «Μ.θεοδωράκης», στο ανοικτό πανεπιστήμιο Βριλησσίων, την ομιλία του κ. Ασλανίδη με θέμα « SOS η Ελληνική γλώσσα σε κίνδυνο».


Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011, Φυσιοδιφικός περίπατος με την Ελληνική εταιρία προστασίας της φύσης, γύρω από το βράχο της Ακρόπολης,συνάντηση στις 09.00 στο άγαλμα του στρατηγού Μακρυγιάννη, Δ.Αρεοπαγίτου (Μετρό – σταθμός Ακρόπολη).


Τηλ.επικοινωνίας : 69770 96601- email :kkountourioti@yahoo.gr

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Η Ελεύθερη Έκφραση Γυναικών Βριλησσίων έκοψε χθες την πρωτοχρονιάτικη πίττα της στην αίθουσα του πρώην ΤΥΠΕΤ.
Στην τελετή παρέστησαν ο δήμαρχος δημοτικοί σύμβουλοι, από την μείζονα αντιπολίτευση ο κ. Μουζάκης και απο την ελάσσονα ο κ. Ζήσης.
Η κ. Κανελλάτου στο μικρόφωνο, ανέφερε σε συντομία το έργο του Συλλόγου και στη συνέχεια καλεσε το δήμαρχο να κόψει την πίτα, ευχόμενη υγεία και δημιουργία σε όλους.
Παρίσταντο παλαιά και νέα μέλη του συλλόγου.

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...