Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΤΑ ....ΔΕΝΔΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!!!

Σήμερα το μεσημέρι και ΄΄εντελώς ξαφνικά''  έπεσε μέρος ενός δένδρου στην καρδιά της πόλης και πάνω απο καφετέρια!!!
Ευτυχώς δεν έγινε καμιά ζημιά αφού το ΄δενδρο σκάλωσε πάνω στην οικοδομή και δεν είχαμε και θύματα!!!

Το δένδρο βρίσκονταν δίπλα απο το περίπτερο μέσα στην πλατεία της Αναλήψεως. Με το αέρα που υπήρχε αφ΄ενός και αφ΄ετέρου εξ αιτίας της κατάστασής του, ίσως να έχει σαπίσει κι ασφαλώς δεν έχει την απαιτούμενη φροντίδα, ένα μεγάλο μέρος του έπεσε με κίνδυνο να χτυπήσουν άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα στην καφετέρια αλλά και στο περίπτερο.
Στην πόλη υπάρχει μια πραγματικότητα. Πάρα πολλά δένδρα κόπηκαν με την κατασκευή της νέας πλατείας και που δεν αντικαταστάθηκαν ποτέ αλλά κόπηκαν κατά καιρούς και άλλα τα οποία εξ αιτίας της έλλειψης φροντίδας έπεσαν με αφορμή τον αέρα.
Εμείς ξέρουμε ότι τα δένδρα χρειάζονται φροντίδα, χρειάζονται περιποίηση. Όμως ποτέ σ΄αυτή την πόλη δεν ενδιαφέρθηκε κανείς σοβαρά και συστηματικά για τη διατήρηση του πράσινου στην πόλη με αποτέλεσμα η παλαιά πόλη να χάνεται σιγά αλλά σταθερά και να παίρνει τη θέση της μια νέα πόλη, πυκνή και με βασικό στοιχείο της το μπετόν.
Δυστυχώς η πόλη αλλάζει και οι άνθρωποι παραμένουν ίδιοι!!!!
Μερικοί μάλιστα υπερηφανεύονται για τη νέα μορφή της πόλης. Όταν είναι μάλιστα και επιστήμονες του δήμου έχει μεγαλύτερη βαρύτητα!!!
Το ευτύχημα κάθε φορά είναι ότι δεν θρηνούμε και θύματα. Επίσης ευτύχημα είναι το γεγονός ότι υπάρχουν κάποια παιδιά στην πολιτική προστασία του δήμου που ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΄΄καθαρίζουν΄΄ την κατάσταση.

Στο σημερινό περιστατικό και πάλι πέντε άνθρωποι της υπηρεσίας της πολιτικής προστασίας βρέθηκαν αμέσως εκεί και κόβωντας το δένδρο κομμάτι - κομμάτι κατάφεραν να απομακρύνουν το πεσμένο δένδρο.

Άλλη μια φορά να δώσουμε συγχαρητήρια στα παιδιά αυτά που πάντα βρίσκονται σε επιφυκαλή για το καλό του δημότη χωρίς να έχουν και τα αφεντικά τους να παίρνουν διαταγές!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...