Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Σήμερα συνεδριάζουν και τα δύο νομικά πρόσωπα του δήμου, αυτό των κοινωνικών υπηρεσιών και το άλλο του αθλητισμού και πολιτισμού.
Βασικό αντικείμενο της συνεδριάσεως είναι η ψήφιση των προϋπολογισμών τους και των ετησίων προγραμμάτων δράσεώς τους.
Αποτελεί σοβαρό ζήτημα η ψήφιση των προϋπολογισμών δεδομένου ότι διαχειρίζονται υψηλά ποσά, ποσά και χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων. Ασφαλώς αναμένουμε και τα δύο διοικητικά συμβούλια να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, της σοβαρότητας που απαιτείται απ΄όλους, της γνώσης που που απαιτείται επίσης να υπάρχει αλλά και του κύρους των διοικητικών συμβουλίων.
Πέρασαν οι εποχές που τα διοικητικά συμβούλια στελεχώνονταν απο ΄΄φίλους΄΄ και ΄΄κολλητούς΄΄ για να υποστηρίξουν τις θέσεις της δημοτικής αρχής. Εκείνη η εποχή έφερε, τελικά, την σημερινή απίστευτη κατάσταση της οικονομίας και της απαξίωσης θεσμών και αξιών. Κι αν ακόμη δεν έχει τελειώσει και υπάρχουν ακόμη νοοτροπίες και λογικές αυτού του είδους τάχυστα θα πρέπει να ανατραπούν και να αντικατασταθούν με σοβαρές και με επίγνωση της θέσης που κατέχουν τα πρόσωπα, που αποφασίζουν για όλους.
Οι άνθρωποι που πληρώνονται για να σκέφτονται, να δουλεύουν και να παράγουν με γνώμωνα το κοινό συμφέρον έχουν υποχρέωση να γνωρίζουν τις προϋποθέσεις της θέσης τους, να γνωρίζουν το αντικείμενο της υποχρέωσής τους και να στέκονται πάνω απο προσωπικές προβολές και πολιτικές ακόμη και στην περίπτωση σύγκρουσης με το κατεστημένο πολιτικό κλίμα.
Τα λέμε αυτά γιατί έχουμε την σχετική εμπειρία του παρελθόντος και γι΄αυτό κρούομαι τον κώδωνα του κινδύνου.
Θα αναμένουμε με αγωνία τα αποτελέσματα των σημερινών συνεδριάσεων και πολύ περισσότερο θα αναμένουμε την εφαρμογή των αποφάσεών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...