Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ (ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ) ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΤΗΣΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

Ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία οι προϋπολογισμοί και τα ετήσια προγράμματα των νομικών προσώπων του δήμου στις χθεσινές τους συνεδριάσεις.
Παρακολουθήσαμε απο κοντά τις εργασίες των διοικητικών συμβουλίων και αποκτήσαμε άποψη.
Αυτό που θα λέγαμε είναι ότι, δύο νομικά πρόσωπα, ΄΄γυμνά΄΄ απο στελεχιακό δυναμικό θα διαχειριστούν τεράστια ποσά για ενέργειες αμφίβολης επιτυχίας αλλά και χωρίς συγκεκριμένο όραμα και στόχο. Οι φιλολογικές εισαγωγές στις εισηγήσεις δεν αποτέλεσαν σημαντικά τεκμήρια επιτυχίας ώστε να πείσει όλα τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων.
Το πρώτο νομικό πρόσωπο, Κοινωνικής αλληλεγγύης προϋπολογίζει για την χρήση του 2012 το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ!!! Σ΄αυτό το ποσό το 1,5 εκατομμύρια είναι οι λειτουργικές του δαπάνες, 134000 ευρώ περίπου είναι οφειλές απο προηγούμενη χρήση και τα υπόλοιπα είναι πρόγραμμα, το οποίο προβλέπεται ότι θα πάρει να υλοποιήσει. 1, 5 εκατομμύρια ευρώ για ένα νομικό πρόσωπο που δεν απασχολεί κανένα απολύτως υπάλληλο, κανένα απολύτως στέλεχος!!! Το μόνο υποστηρικτικό στοιχείο είναι μια εταιρεία λογιστικής υποστήριξης και τίποτα άλλο!!! Ούτε προβλέπεται οτι θα υπάρξουν προσλήψεις αφού έχουν ανασταλεί με κυβερνητικές αποφάσεις στο πλαίσιο της μνημονιακής πολιτικής.
Κανένα στοιχείο επενδυτικής πολιτικής, κανένα στοιχείο προοπτικής στο σχέδιο δράσης του. Ασφαλώς το ετήσιο πρόγραμμα δράσης του εντάσσεται στο τριετές πρόγραμμα δράσης του δήμου και που προβλέπει ότι στα τελευταία δύο χρόνια της δημαρχιακής περιόδου θα υπάρξουν αυξημένες δαπάνες για κάποιες δράσεις κάποιου κοινωνικού χαρακτήρα αφού θα πλησιάζουμε στις....εκλογές!!!
Στο άλλο νομικό πρόσωπο, αθλητισμός και πολιτισμός, ο προϋπολογισμός προβλέπει ύψος 1 εκατομμυρίου ευρώ περίπου. Εκεί απασχολούνται τρείς υπάλληλοι με διάφορες σχέσεις εργασίας.
Κι εδώ καμιά έστω πινελιά επενδυτικής στρατηγικής. Άλλωστε ο ίδιος ο πρόεδρος χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό αυτό, συντηρητικό και στη λογική των δυνατοτήτων του δήμου. Παρ΄όλο που στα νομικά πρόσωπα προβλέπονται επενδυτικοί και συγκεκριμένοι στόχοι, στα νομικά πρόσωπα του δήμου δεν παρατηρείται κάτι τέτοιο.



Είναι αλήθεια ότι οι συγκυρίες στα οικονομικά δεν είναι και οι καλύτερες. Όμως αυτό δεν αναιρεί την δυναμική που οφείλει να έχει η τοπική αυτοδιοίκηση και ασφαλώς ο δήμος μας.

Γιατί, τελικά, η δημοτική αρχή ακολουθεί αυτή την πορεία; Γιατί δεν ακούει τις φωνές και τις προτάσεις της αντιπολίτευσης; Τόσο εκτός πραγματικότητας είναι οι προτάσεις και οι ιδέες των άλλων; Έχουμε απορίες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...