Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο δημοτικός μας συνδυασμός ύστερα απο συζήτηση αποφάσισε να παραστεί ο επικεφαλής του συνδυασμού, Νίκος Ζήσης, στις συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων των νομικών προσώπων πέραν της επίσημης εκπροσώπησης του συνδυασμού μας με μέλη του.
Οι λόγοι που μας έκαναν να αποφασίσουμε την ενέργεια αυτή ήταν: Θεωρούμε ότι τα νέα νομικά πρόσωπα του δήμου επιτελούν ή πρόκειται να επιτελέσουν σοβαρό έργο και κυρίως να διαχειριστούν πολλά χρήματα. Θεωρούμε, επίσης, ότι όλα τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων οφείλουν να έχουν την δέουσα προσοχή και σοβαρότητα στη διαχείριση των χρημάτων του φορολογουμένου. Θεωρούμε, επίσης, ότι αποτελεί σοβαρός αρνητικός παράγοντας το γεγονός ότι τα νομικά πρόσωπα δεν έχουν στελεχιακή δομή, αφού δεν απασχολούν κανένα εργαζόμενο κι αυτό επιδεινώνει ακόμη περισσότερο τις αδυναμίες της λειτουργίας του. Δεν επαρκεί η ύπαρξη ενός διοικητικού συμβουλίου ώστε να εξασφαλιστούν οι στόχοι και σκοποί τους.
Η δική μας πιο έντονη παρουσία στα διοικητικά συμβούλια κατά τις συνεδριάσεις για τους προϋπολογισμούς θεωρήσαμε επιβεβλημένη προκειμένου να συμβάλλουμε θετικά και παραγωγικά στην εξέλιξη των δράσεων των νομικών προσώπων. Έχουμε την άποψη ότι δεν οφείλουμε να ασκούμε την κριτική στην δημοτική αρχή μόνο αλλά και να συμμετέχουμε στην διαμόρφωση πολιτικών και στη λήψη αποφάσεων που στόχο θα έχουν την καλύτερη παροχή προς τους δημότες.
Στις συνεδριάσεις διερευνήσαμε κάθε πτυχή των ετησίων προγραμμάτων δράσεων των νομικών προσώπων, εντοπίσαμε τα αρνητικά των προϋπολογισμών, προτείναμε διορθώσεις και δώσαμε με τις θέσεις μας νέες προοπτικές στη λειτουργία τους.
Περιμέναμε να παραβρεθούν και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις σ΄αυτές τις τόσο σοβαρές συνεδριάσεις. Δεν βρέθηκε καμιά πλήν των καθιερωμένων εκπροσώπων τους.
Ο συνδυασμός μας θα βρίσκεται σε όλες τις ενέργειες της λειτουργίας του δήμου θεωρώντας καθήκον μας να συμμετέχουμε στη διαμόρφωση στόχων ενεργά και ουσιαστικά.
Ο αγώνας μας συνεχίζεται πιο έντονα, πιο παραγωγικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...