Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ

Με πρόταση του δημάρχου και χωρίς να τεθεί σε ψηφοφορία, όπως όφειλε να πράξει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου,μεταφέρθηκε η ψηφοφορία της συζήτησης των ενστάσεων των δημοτών, των οποίων τα ακίνητα έχουν δεσμευθεί κατά την αναθεώρηση του ρυμοτομικού της πόλης.
Είναι πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο και είναι άξιο αναφοράς. Ο δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό θα δοθεί η ευκαιρία να ξανασυζητηθεί εκ νέου την Δευτέρα, στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, όπου και θα υπάρξει η ψηφοφορία. Ποτέ άλλοτε δεν έχει συμβεί κάτι παρόμοιο παρ΄όλο που υπήρξαν εξ ίσου σοβαρά θέματα, που έχουν συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο κατά το παρελθόν.
Στη χθεσινή συνεδρίαση μετείχαν και έλαβαν το λόγο οι ενδιαφερόμενοι δημότες είτε οι ίδιοι είτε οι εκπρόσωποί τους δικηγόροι προκειμένου να υπερασπιστούν την θέση τους και την περιουσία τους, η οποία δεσμεύεται με την αναθεώρηση. Οι ίδιοι ενδιαφερόμενοι ζητούσαν να ληφθεί η απόφαση και να υπάρξει ψηφοφορία αλλά ο δήμαρχος δεν άλλαξε άποψη. Διεφάνη πάντως ότι υπήρχε κάποιο κώλλυμα που εντοπίζεται είτε στις νομικές ενέργειες, που δεν ακολούθησε πιστά η δημοτική αρχή είτε στον έλεγχο του αποτελέσματος της ψηφοφορίας. Κι αυτό γιατί εμφανίστηκαν κάποιες φωνές απο την συμπολίτευση, οι οποίες είχαν την άποψη τουλάχιστον κάποιες ενστάσεις δημοτών να γίνουν δεκτές. Ένα είναι γεγονός, οι ενέργειες της δημοτικής αρχής κάπου πάσχουν, χωρίς να έχουμε κάποια στοιχεία να τεκμηριώσουμε αυτή την άποψη. Ερμηνεύουμε τις εξελίξεις με βάση το πρωτοφανές της αναβολής της ψηφοφορίας του θέματος. 
Πολλά θα μπορούσε να υποθέσει κανείς αλλά εμείς δεν θα το τολμήσουμε περισσότερο.
Θα επανέλθουμε όμως στο θέμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...