Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΑΣΔΑ: Μεγαλώνει ο αριθμός των νεόπτωχων στη δυτική Αθήνα

Τρόπους για τον συντονισμό αλλά και την αύξηση στην υλική βοήθεια που ήδη προσφέρουν καθημερινά τα μέλη του στους πολίτες της δυτικής Αθήνας αναζητεί ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ). Τα ζητήματα αυτά τέθηκαν επί τάπητος σε σύσκεψη στα γραφεία του Συνδέσμου, υπό τον προεδρία του Ανδρέα Μποζίκα. Το βασικότερο που επισημάνθηκε στη σύσκεψη ήταν ότι οι ανάγκες πολιτών της δυτικής Αθήνας για την ελάχιστη έμπρακτη στήριξη καταγράφονται ολοένα και μεγαλύτερες.
Από τη σύσκεψη-συζήτηση αναδείχθηκε, επίσης, η ανάγκη να διασφαλιστεί θεσμικά η δυνατότητα της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης να ανταποκρίνεται σε τέτοιες ανάγκες με μεγαλύτερη ευελιξία, ενώ τονίστηκε ότι κοινός στόχος πρέπει να είναι κανένας πολίτης να μην βρεθεί μόνος απέναντι στις συνέπειες της κρίσης.
Όπως αναφέρθηκε, υπάρχει επιτακτική ανάγκη να αυξηθούν οι διαθέσιμοι πόροι (χρήματα, τρόφιμα, ρουχισμός) και να αξιοποιηθούν για το σκοπό αυτό όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της κοινωνίας των πολιτών αλλά και να γίνει νέα έκκληση για ανταπόκριση στις πιεστικές ανάγκες προς τους φορείς της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
Ο καθορισμός πρακτικών τρόπων και μεθόδων για την επίτευξη των παραπάνω στόχων θα αποτελέσει το αντικείμενο επόμενης σύσκεψης. Από όλους τους συμμετέχοντες τονίστηκε η σημασία που έχει η ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής για τις υφιστάμενες πρωτοβουλίες σίτισης και έμπρακτης στήριξης συμπολιτών μας, ώστε να αυξηθούν οι εθελοντικές προσφορές σε είδος ή χρήματα.
Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης ο αντιπρόεδρος Νίκος Παναγιωτάτος, το μέλος της Ε.Ε. Γιώργος Τόλης, ο αντιδήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σωτήρης Καμαρινόπουλος, ο αντιδήμαρχος Αιγάλεω Ηλίας Καρυπίδης, η αντιδήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Άννα Γούναρη, ο αντιδήμαρχος Ιλίου Ευάγγελος Αυγουλάς, η προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού Αγγελική Οικονομοπούλου, ο προϊστάμενος της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χαϊδαρίου Μιχάλης Κοκκάρας, καθώς και ο πατήρ Εμμανουήλ Σέρβος, γενικός αρχιερατικός της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου (περιοχές Ιλίου, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Φυλής).
Τι «προσφέρουν» τα μέλη του ΑΣΔΑ
•Σίτιση απόρων με καθημερινές μερίδες φαγητού, από εκκλησιαστικές ενορίες και υπηρεσίες Δήμων.
•Διανομή πακέτων με τρόφιμα από Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμων.
•Κοινωνικά παντοπωλεία.
•Διανομή ιματισμού - κοινωνική ιματιοθήκη.
•Κοινωνικά φαρμακεία και δημοτικά ιατρεία.
•Έκτακτα βοηθήματα σε κατοίκους που αδυνατούν να πληρώσουν λογαριασμούς ΔΕΚΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...