Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Οι χθεσινές πολιτικές εξελίξεις στη Βουλή αλλά κυρίως αυτά που συνέβησαν έξω απο την Βουλή κατέδειξαν ένα ζήτημα. Το πολιτικό σύστημα κατέρρευσε. Κανένα κόμμα δεν μπορεί να πείσει τον Έλληνα.
Η αρχή έγινε με τους αγανακτισμένους πριν ένα χρόνο περίπου όταν γέμιζαν οι πλατείες. Ήταν το μήνυμα που δεν έλαβαν ποτέ οι πολιτικοί ταγοί του τόπου. Η σημερινή κυβέρνηση υπό τον κ. Λ. Παπαδήμο είναι η μεταβάση απο το παλαιό στο νέο. Ποιό είναι το νέο, κανείς δεν γνωρίζει. Μόνο μια τέτοια κυβέρνηση θα μπορούσε να διαχειριστεί τη σημερινή κατάσταση. Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί δεν κατέχουν θέσεις ευθύνης. Αυτό που κάνουν είναι να αποφασίζουν μέσα απο τις θεσμικές διαδικασίες στη Βουλή. Έτσι κρύπρονται όλοι πίσω από τον θεσμικό ρόλο τους στη Βουλή, επικαλούμενοι την απουσία τους απο την εξουσία.
Ο λαός έδειξε ακόμη μια φορά οτι προηγείται των πολιτικών και της πολιτικής τους.
Ανοίγει ο δρόμος για τρομακτικές αλλαγές σε όλο το φάσμα της πολιτικής σκηνής. Τώρα φαίνεται η αδυναμία και η ανικανότητα των σημερινών πολιτικών.
Δίχως να κάνουμε σφάλμα, στις επόμενες εκλογές, που αναμένονται στο αμέσως προσεχές διάστημα θα δούμε την εκδίωξη πολλών στοιχείων. Ο λαός θα τιμωρήσει. Είναι ισχυρισμοί που λέγαμε πρίν ένα χρόνο, περίπου και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε.
Η διαγραφή 45 βουλευτών με μια κίνηση δεν είναι καθόλου τυχαίο. Στο ΠΑΣΟΚ η κατάσταση ήταν ήδη σε ένταση. Θα λέγαμε όλο το κόμμα βρίσκεται υπο διάλυση. Είναι αμφίβολο αν θα υπάρξει μετά τα τελευταία γεγονότα υποψήφιος αρχηγός. Είναι αμφίβολο αν θα υπάρχει ΠΑΣΟΚ με τη γνωστή μας μορφή.
Η διαγραφή των βουλευτών της Ν.Δ. αποτελεί έκπληξη για πολλούς. Ασφαλώς ο Α. Σαμαράς προειδοποίησε. Όμως αυτό απέχει πολύ απο την απόφαση διαγραφής ιστορικών στελεχών αλλά κυρίως στελεχών κοντά στον Α. Σαμαρά. Τι τον έκανε, όμως, να είναι τόσο αυστηρός; Μήπως κρύβεται κάτι πίσω απ΄αυτές τις εξελίξεις; Μήπως η φήμη λίγο μετά την ψηφοφορία, που κυκλοφόρησε ότι η άρνηση των βουλευτών να υπερψηφίσουν ήταν οργανωμένο σχέδιο, που σχεδιάστηκε τις τελευταίες ημέρες έχει ισχυρή βάση; Μήπως τελικά βρέθηκε η αφορμή διάλυσης της Ν.Δ. με την σημερινή της μορφή; Είναι η πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά δρώμενα να διαγράφονται ομαδικά και με ένταση τόσο μεγάλος αριθμός βουλευτών!!
Η διαμορφώμενη κατάσταση έχει άμεσες επιπτώσεις στη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το ερχόμενο διάστημα θα φανεί ακόμη περισσότερο έντονα η μοναξιά της. Θα φανεί πόσο ικανή είναι απο μόνη της να αντέξει στα δεινά που έρχονται. Πόσο θα μείνει όρθια στο πλευρό του δημότη.
Είναι βέβαιο ότι οι επόμενες δημοτικές εκλογές θα δώσουν άλλες κατευθύνσεις και άλλες προοπτικές. Πάντως σε καμιά περίπτωση, κατά την δική μας εκτίμηση, το σημερινό σκηνικό δεν θα μοιάζει με αυτό μετά δύο χρόνια!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...