Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επανέρχεται στην επικαιρότητα το ζήτημα του φωτοβολταϊκού πάρκου στην Πεντέλη. Χθές ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος δήλωσε ότι το θέμα της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών κυψελών σε έκταση 3000 στρεμμάτων στην Πεντέλη βρίσκεται στα σχέδια της Εκκλησίας.
Το θέμα αυτό έχει απασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο του γειτονικού μας δήμου δύο τουλάχιστον φορές και παραμένει ανοιχτό. Οι δημοτικές παρατάξεις έχουν πάρει θέση για το ζήτημα αυτό και είναι αρνητικές στις εγκαταστάσεις αυτές.
Κρίνουμε ότι το θέμα αυτό πρέπει να απασχολήσει και το δικό μας δήμο για πολλούς λόγους. Η δημοτική αρχή είναι απαραίτητο να θέσει το θέμα πρός συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο ώστε αν προκύψει η ανάγκη να αντιδράσουμε να μην προηγηθούν οι εξελίξεις και δεν θα μπορούμε να αλλάξουμε τις αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας.
Εμείς διαφωνούμε στην τοποθέτηση  εγκαταστάσεων. Η Εκκλησία δεν είναι επιχείρηση. Το Πεντελικό είναι χώρος πρασίνου και δάσους. Είναι η ΄΄αναπνοή΄΄ της Αθήνας και της δικής μας πόλης. Η απόφαση αυτή της Εκκλησίας να ανοίξει τέτοιο θέμα μας βάζει σε μεγάλο προβληματισμό. Στο όνομα της οικονομικής κρίσης δεν είναι δυνατό να ισοπεδώνονται τα πάντα. Έχουν ισοπεδωθεί πολλά με την ανοχή του λαού. Όμως δεν αποτελεί επιχείρημα η ανοχή αυτή να υπερβαίνει τα όρια  αντοχών του!!!!

ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...