Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Με την παρουσία της μισής αντιπολίτευσης (απόντες η δημοτική παράταξη ΄΄Δράση για μια άλλη Πόλη΄΄ του κ. Τσούτσια και ΄΄Λαϊκή Συσπείρωση΄΄ του κ. Βήττου) υπερψηφίστηκε η αναθεώρηση του προϋπολογισμού. Υπερψήφισαν όλοι της συμπολιτεύσεως και καταψήφισαν όλοι της παριστάμενης αντιπολιτεύσεως.
Οι ομιλητές επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους στο σκέλος που αφορούσε την τροποποίηση του προϋπολογισμού για το έσοδο και αντιστοίχως την δαπάνη για το Ο.Τ. 61.
Ο δήμαρχος επαναλάμβανε το ιστορικό της υπόθεσης ενώ έριξε ευθύνες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία απέρριψε τον προϋπολογισμό επειδή δεν έχει καταλάβει το σκεπτικό της υπόθεσης και επειδή ασφαλώς δεν είναι νομικοί για να κατανοήσουν το περιεχόμενο.
Χωρίς νέα επιχειρήματα ο προϋπολογισμός θα κατατεθεί και πάλι όπως ήταν και πρίν, με τους ίδιους κωδικούς και στα έσοδα και στα έξοδα παρ΄όλο που τελικά είχε απορριφθεί.
Στους ισχυρισμούς του κ. Ζήση ότι δεν αναμορφώνουμε όπως ζητήθηκε και παραμένει όπως ήταν ο π/υ δεν υπήρξε καμιά απάντηση. Ο κ. Ζήσης παρουσίασε το έγγραφο με το οποίο ζητείται η αναθεώρηση και είπε ότι σύμφωνα με αυτό έπρεπε να απαντήσουμε εντός 15 ημερών. Παρ΄όλα αυτά η διοίκηση δεν ανταποκρίθηκε και πέρασε 1,5 μήνας!!
Ο δήμαρχος αποσιώπησε και αυτό το γεγονός.
Κανείς απο την συμπολίτευση δεν πήρε τον λόγο γι΄αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα αλλά υπερψήφισαν την εισήγηση με ελλειπέστατη τεκμηρίωση απο την πελυρά του δημάρχου. Παρ΄όλα αυτά υπερψήφισαν μια αναθεώρηση που δεν ήταν αναθεώρηση και δεν υπήρχαν μεταβολές όπως έπρεπε να γίνει.
Ο κ. Ζήσης προκάλεσε δύο φορές το δήμαρχο να απαντήσει στο ερώτημα μήπως υπάρχει υπόσχεση προφορικά απο την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ότι θα το εγκρίνει μ΄αυτό τον τρόπο αλλά ο δήμαρχος δεν απάντησε.
Δεν απάντησε, επίσης, στο ερώτημα πώς είναι δυνατό να αρνείται την έγκριση του π/υ αρχικά και με τα ίδια δεδομένα στην επανεπιβολή να συμφωνεί!!!  καμία και πάλι απάντηση απο κανένα!!!
Ευθύνη θα έχει και ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ή η Επιτροπή του άρθρου 152, στο οποίο προσέφυγε ο δήμος κατά της απόφασης του Γραμματέα, αν και εφ΄όσον δεχθεί το αίτημα χωρίς τεκμηρίωση, όπως συνηθίζουν!!!
Αυτό που καταλαβαίνει κανείς είναι ότι το δημοτικό συμβούλιο, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τα έγγραφα, την νομοθεσία και πολλά άλλα τα χειριζόμαστε κατά το δοκούν ή τα γράφουμε στα παλιά μας υποδήματα. Αυτή είναι η σημερινή κατάσταση, που είναι ίδια με αυτή που τόσα χρόνια οδήγησαν τον τόπο στη καταστροφή! Εξακολουθούν οι ίδιοι άνθρωποι με τις ίδιες λογικές να χειρίζονται όπως εκείνοι θέλουν τα δημόσια πράγματα. Το δυστύχημα είναι ότι δεν είναι μόνο η διοίκηση που αντιμετωπίζει έτσι τα πράγματα αλλά βρίσκει απόλυτα σύμφωνους και τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολιτεύσεως. Με το ΄΄ως η εισήγηση΄΄ αντιμετωπίζουν τα ζητήματα της πόλης.
Εμείς διατηρούμε επιφυλακτικότητα αν οι άνθρωποι αυτοί διαβάζουν τι ψηφίζουν. Μας θύμισε τον κ. Χρυσοχοϊδη που ομολόγησε ότι δεν διάβασε το μνημόνιο αλλά το ψήφισε!!!!
Θα δούμε τελικά αν εγκριθεί ο προϋπολογισμός. Αν όχι, τι θα έχει να ισχυριστεί ο δήμαρχος τότε, που παίζει και σέρνει το ζήτημα αυτό πολλά χρόνια τώρα!!! Είναι υπεύθυνος για την ποιότητα των συνεδριάσεων και του χειρισμού των θεμάτων που απασχολούν την πόλη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...