Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος με τον υπουργό τον κ. Παπακωνσταντίνου έδωσε το πράσινο φώς για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών κυψελών στο Πεντελικό.
Με πρόταση της Αρχιεπισκοπής και του κ. Ιερωνύμου θα εγκατασταθούν φωτοβολταϊκών κυψελών σε 3000 στρέμματα σε χώρο του Πεντελικού όρους με σκοπό την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας υποτίθεται ήπιας μορφής.
Η πρόταση έγινε δεκτή απο το Υπουργείο Περιβάλλοντος και αποτελεί υψηλού επιπέδου επένδυση.
Ξέχασαν, όμως, οι υπεύθυνοι και γενικώς η εξουσία να ρωτήσουν τους ενδιαφερόμενους, τους δημότες, τους κατοίκους της περιοχής και ευρύτερα!!!!
Η εγκατάσταση αυτών των συσκευών σε αυτή την έκταση των 3000 στρεμμάτων, σε χώρο που είναι χαρακτηρισμένος δάσος άρα αποβαίνει εις βάρος του περιβάλλοντος δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.
Ο δημοτικός μας συνδυασμός παρακολουθούσε στενά τις εξελίξεις στο ζήτημα και εξέφρασε άμεσα τη θέση του προκαλώντας και την δημοτική αρχή να ανοίξει το θέμα και σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου.
Πιστεύουμε ότι οι εγκαταστάσεις αυτές δεν είναι και πολύ....ήπιες για το περιβάλλον. Λέμε όχι στην απόφαση αυτή της Εκκλησίας και του Υπουργείου και θα αντισταθούμε στις εξελίξεις αυτές.
Συμπαραστεκόμαστε στις δημοτικές και κοινωνικές αντιδράσεις στο δήμο Πεντέλης και καλούμε όλες τις δυνάμεις του δήμου μας να αντισταθούν στις αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας.
Θα υπάρξουν σύντομα ανακοινώσεις για εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στο δήμο μας.
Θα παρευρεθούμε στις αντίστοιχες στο δήμο Πεντέλης.

ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...