Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο δημοτικός μας συνδυασμός προγραμματίζει στις αρχές Απριλίου να διανείμει δωρεάν έτοιμα φυντάνια για μεταφύτευση από είδη λαχανικών (ντομάτες, αγγούρια, μελιτζάνες, κολοκύθια κ.α.) και αρωματικών φυτών.
Την πρωτοβουλία αναλάβαμε στο πλαίσιο κινήτρου σε όλους τους δημότες, σχολεία, συλλόγους να ασχοληθούν με την καλλιέργεια των φυτών για ατομική χρήση με την βοήθεια γεωπόνου και των παραγωγών.
Τα φυντάνια είναι πιστοποιημένα (όχι υβρίδια και μεταλλαγμένα) και μπορούν να αποτελέσουν βάση για μακροχρόνια χρήση απο τους σπόρους τους. Προέρχονται απο παραδοσιακές ράτσες φυτών, που μπορούν να αναπαραχθούν.
Η ενέργειά μας αυτή βρίσκεται σε διασύνδεση με πιστοποιημένους παραγωγούς σπόρων και βιολογικών προϊόντων, τους οποίους στηρίζουμε ενεργά. Ενταχθήκαμε στο δίκτυο αυτών των παραγωγών, προκειμένου να προωθήσουμε την καλλιέργεια φυτών ακόμη και στην πολυκατοικία.
Θεωρούμε ότι είναι όχι μόνο εφικτό αλλά και απόλυτα υλοποιήσιμο να καλλιεργηθούν τα φυντάνια αυτά και να διατηρηθούν οι παραδοσιακοί σπόροι.
Θα ακολουθήσει ανακοίνωση για την συγκεκριμένη ημερομηνία και τοποθεσία διανομής. Πιθανότερη ημερομηνία η Κυριακή των Βαϊων στην πλατεία Αναλήψεως.
Είναι και η εποχή της μεταφύτευσης.


ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...