Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΜΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ

Για πρώτη φορά στα χρονικά της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου βρέθηκαν δημότες με συγκεκριμένο λόγο και μάλιστα καθαρά πολιτικό. Οι δημοτικές παρατάξεις κλήθηκαν να πάρουν θέση για ενα ζήτημα πολύ σοβαρό, που εξ αυτού προέκυψε και η παρουσία και η καταγγελία των δημοτών στο συμβούλιο.
Κάτοικος και δημότης του δήμου μαζί με περίπου δέκα άτομα κατήγγειλαν την συμπεριφροά και τις πράξεις άλλου δημότη σε περιστατικό που συνέβη την ημέρα των εσωτερικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος.
Καταγγέλθηκε, λοιπόν, ότι την ημέρα εκείνη έξω απο το εκλογικό κέντρο, στην οδό Κισσάβου, στο Πνευματικό Κέντρο, βρέθηκαν τριάντα περίπου άτομα αγανακτισμένων δημοτών των Βριλησσίων, να διαμαρτυρηθούν προς εκείνους που προσέρχονταν να ψηφίσουν. Την ώρα που διαμαρτύρονταν βγήκε κάποιος από το κτίριο και άρχισε σκληρή αντιπαράθεση ανάμεσα τους. Βρέθηκε κοντά τους, επίσης, μια κυρία που δεν είχε καμιά σχέση με του διαμαρτυρόμενους, η οποία καταφέρονταν με σκληρούς χαρακτηρισμούς εναντίον του. Ξαφνικά ο κύριος αυτός έβγαλε απο το σακκάκι του γκλόμπ, το οποίο χρησιμοποιήσε χτυπώντας την κυρία αυτή, η οποία έπεσε στο πεζοδρόμιο αιμόφυρτη.
Αμέσως βγήκαν απο το κτίριο και άλλα άτομα και προσπάθησαν να κατευνάσουν τα πνεύματα. Πήραν τον κύριο με το γκλόμπ και τον μετέφεραν μέσα στο κτίριο απ΄όπου φυγαδεύτηκε.
Ο κύριος αυτός συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές του 2010 με το ψηφοδέλτιο του κ. Μανιατογιάννη, Δήμος Δημιουργίας. Αυτό ήταν και η αιτία να βρεθούν οι δημότες. Ήθελαν να καταγγείλουν και ταυτόχρονα να αναδείξουν κι εδώ την κατάσταση στην πολιτική κι ασφαλώς να απαιτήσουν τιμωρία.
Όλοι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων καταδίκασαν το γεγονός. Ο ίδιος ο κ. Μανιατογιάννης αφού καταδίκασε το γεγονός ανέφερε ότι τα η περιγραφή των δημοτών δεν ταυτίζεται με την άλλη πλευρά σε πολλά της σημεία. Η υπόθεση, είπε, βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης και θα πρέπει να αναμένουμε το αποτέλεσμα της υπόθεσης. Ωστόσο ανέφερε ότι ο κύριος αυτός δεν βρίσκεται πια κοντά στο συνδυασμό του εδώ και ένα χρόνο.
Ο κ. Τσούτσιας και ο κ. Ζήσης παίρνοντας τον λόγο καταδίκασαν το γεγονός τονίζοντας την πολιτική διάσταση της παρουσίας του προσώπου στο δημόσιο βίο.
Αυτό, που διαπιστώσαμε είναι ότι σιγά αλλά σταθερά εισέρχεται η κεντρική πολιτική διαμάχη στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης. Πρέπει να επισημάνουμε ότι και στο παρελθόν υπήρχαν κομματικά - πολιτικά ΄΄φτερουγίσματα΄΄ σε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Όμως δεν είχαν ποτέ την ένταση αυτή και το περιεχόμενο αυτό, την βία και τα αίματα. Εδώ, κατά την άποψή μας, υφίσταται η μεγάλη διαφορά, που αποτελεί επικίνδυνο σημείο. Είναι απαραίτητο να πέσουν οι τόνοι, να αφαιρέσουν όλοι απο τη γλώσσα της πολιτικής τους κομματικούς φανατισμούς και να αφήσουν την τοπική αυτοδιοίκηση να είναι ξένη με την κεντρική πολιτική παλαίστρα!!!
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι άνθρωποι που ασχολούνται με τα προβλήματα της πόλης τους οφείλουν να υψώσουν τοίχος προστασίας σ΄αυτούς που επιθυμούν να διαβρώσουν και το χώρο αυτό.
Είναι καιρός να ακούσουμε απο όλους ότι δεν επιθυμούν την εξάρτηση απο τα κόμματα με τα χρίσματα κια τις πολιτικές στηρίξεις. Είναι καιρός να καταθέσουν όλες οι δημοτικές παρατάξεις τα χρίσματά τους και να ζητήσουν τα χρίσματα απο τους δημότες. Αυτοί είναι οι κατάλληλοι για να δώσουν το χρίσμα της αρετής και της δημιουργίας. Έτσι θα απομονωθούν και όλα τα στοιχεία εκείνα που θα προσπαθήσουν να αμαυρώσουν τις εξελίξεις στην πόλη και να απομακρύνουν και αυτούς τους λίγους που προσπαθούν να λύσουν καθημερινά και σοβαρά προβλήματα της πόλης !!! Η συνοχή και η αλληλεγγύη είναι σημαντικό συστατικό στοιχείο των εξελίξεων στην πόλη. Είναι και κίνητρο για να προκαλέσουν όλους τους δημότες να βρεθούν στο δημόσιο βίο, ένα βίο που θα δώσει ζωντάνια, δημιουργία και προοπτική για τα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...