Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΕΣ

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλαν κάτοικοι της τρίτης συνοικίας (Τροίας-Σπάρτης) για την άσχημη κατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην περιοχή. Κατά την γνώμη των δημοτών αυτών η κακή κατάσταση του δικτύου έχει ως αποτέλεσμα η υδροδότηση να μην είναι συνεχής και ιακνή για τις ανάγκες τους. Οι δημότες έχουν διαμαρτυρηθεί ξανά και έχουν επισημάνει το θέμα και στα διάφορα όργανα του δήμου χωρίς να υπάρχει αποτέλεσμα. Η επιστολή αυτή δημοσιεύεται πιο κάτω. Μετά το κείμενο ακολουθεί πίνακας συλλογής υπογραφών διαμαρτυρίας απο τους δημότες.

ΠΡΟΣ



Την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βριλησσίων
Κοινοποίηση: Στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
Κοινοποίηση: Γραφείο Δημάρχου

ΘΕΜΑ: Παρέμβαση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, για την Άμεση Αποκατάσταση της Ομαλής και Υγιεινής ροής του Δικτύου Ύδρευσης στην 3 η Συνοικία.


Στην 3η συνοικία των Βριλησσίων, εκατέρωθεν των οδών Πατρόκλου και Τροίας, υπάρχει χρόνιο πρόβλημα στις σωληνώσεις και την υδροδότηση των υψηλών κτηρίων.


Το πρόβλημα όπως έχουν ενημερώσει τους κατοίκους, ανεπίσημα οι υπηρεσίες της ύδρευσης, οφείλεται αφ΄ ενός μεν στην κλίση του εδάφους, τη μεγάλη απόσταση από την παροχή και τη χαμηλή πίεση τροφοδότησης του πεπαλαιωμένου και φθαρμένου δικτύου ύδρευσης και αφ΄ ετέρου στις σωληνώσεις μικρής διατομής.


(Ανάλογη ενέργεια έγινε το 2002 στην περιοχή μεταξύ Σισμανογλείου και Ομήρου).


Αποτέλεσμα της μικρής διατομής και παλαιότητας του εν λόγω τμήματος δικτύου ύδρευσης, είναι:


• α) Να μην υπάρχει νερό με πίεση στα διαμερίσματα 3ου 4 ου και 5 ου ορόφου.


• Β) Να καίγονται τα μοτέρ των πλυντηρίων αν συμπέσει να δουλεύουν την ώρα της διακοπής και δεν προλάβει η νοικοκυρά να το απενεργοποιήσει.


• Να είναι κάποιος στο μπάνιο και να μείνει με τις σαπουνάδες.


• Να παρουσιάζονται συχνές βλάβες στο τμήμα του δικτύου, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες του Δήμου να ασχολούνται συνεχώς με την επισκευή του, χωρίς λύση του προβλήματος, παρά μόνο τη συνεχή ταλαιπωρία των κατοίκων.


Συγκεκριμένα το Φεβρουάριο 2012 έγινε διακοπή νερού τέσσερεις ημέρες για την επισκευή διαρροών σε τρία διαφορετικά σημεία στην οδό Πατρόκλου 24,26 και 28. Ο χρόνος δε επισκευής των εν λόγω βλαβών ήταν μεγάλος, διότι η επισκευή σε έναν σάπιο αγωγό ήταν πολύ δύσκολη (Μπαλώματα).


Παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις, το πρόβλημα δεν έχει ακόμα αντιμετωπισθεί.


Απαιτείται να προγραμματισθεί, να γίνει έλεγχος- μελέτη από την αρμόδια τεχνική υπηρεσία και να επιλυθεί άμεσα και οριστικά το πρόβλημα της ύδρευσης στη συνοικία αυτή, ώστε επί τέλους οι κάτοικοι της περιοχής αυτής να έχουν και αυτοί το αγαθό του νερού όλες τις ώρες και υγιεινό. (Υπάρχουν σοβαρές επιφυλάξεις εισόδου βλαβερών ουσιών στους φθαρμένους αγωγούς).



Σημείωση: Παρόμοιο αίτημα έχει επανυποβληθεί στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης την 21-3-11 και στάλθηκε Ηλεκτρονικά την 11-12-2011 στο E-MAIL του ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ 'etzelepi@vrilissis.gr', από τον κο. Παπαδή Κων/νο, Μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης, για να συμπεριληφθεί στα έργα Ύδρευσης του ετήσιου Προγράμματος Δράσης του 2012.


Βριλήσσια 16-03-2012

1 σχόλιο:

  1. ΑΠΟ ΑΡΣΕΝΗ -ΛΑΜΠΡΟΥ ΒΟΥΛΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ
    ΟΠΩΣ ΙΣΩΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ , ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΘΕΜΑ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΜΟΥ , ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΑΜΙΑΝΤΟΣΩΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΩΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΤΑ ΔΕ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ, ΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΤΕ ΟΤΙ ΉΤΑΝ Η ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ. ΣΑΝ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕ ΕΝΑ ΧΑΝΤΑΚΙ, ΜΕ 2 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΟΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΧΤΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΤΗ ΣΤΟΙΧΕΙΏΔΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ ΜΑΣ.ΕΓΩ ΕΚΡΟΥΣΑ ΤΟ ΚΟΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. Η ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑΙΡΙ, ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΝ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΩ. ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ.
    ΑΡΣΕΝΗ -ΛΑΜΠΡΟΥ ΒΟΥΛΑ
    ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 'ΔΗΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...