Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η συζήτηση στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο με αφορμή το θέμα των εργαζομένων που έθεσαν οι ίδιοι αναφορικά με τις περικοπές μισθών και εν όψει εξελίξεων σε απολύσεις εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση έδωσε αφορμή να εμφανιστούν ΄΄φωνές΄΄ διαμαρτυρίας από τις πλευρές της αντιπολίτευσης.


Οι ΄΄φωνές΄΄ αυτές εμφανίστηκαν τώρα ύστερα από δύο τουλάχιστον χρόνια περικοπών και διάλυσης των εργατικών σχέσεων. Σήμερα που οι εργαζόμενοι με έγγραφό τους ζητούν την θέση των δημοτικών συνδυασμών στα ζητήματα αυτά.


Πού βρίσκονταν ως τώρα οι πολιτικοί παράγοντες που εμφανίζονται ως εργατοπατέρες υπερασπιζόμενοι τους εργαζόμενους; Μήπως ο σκοπός τους είναι να εμφανιστούν οι καλοί στους εργαζόμενους; Μήπως επιθυμούν να χτυπήσουν τον δήμαρχο με αυτά τα μέσα; Μήπως υποκρίνονται και διαστρεβλώνουν σκοπίμως και την πραγματικότητα όταν τα επιχειρήματα που αναπτύχθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο από την πλευρά του κ. Μανιατογιάννη δεν ήταν αυτά που λέγονται στις διάφορες ιστοσελίδες και αποκρύπτεται σκόπιμα η πραγματικότητα; Μήπως κινούνται δυνάμεις στην τοπική κοινωνία για να υπερασπιστούν δημοτικές παρατάξεις που ανήκουν πολιτικά στο παρελθόν; Μήπως οι θέσεις που αναπτύσσονται κινούνται στην κατεύθυνση να γίνουν αλλαγές με πολιτικό περιεχόμενο που χαρακτήρισαν δημοτικές παρατάξεις στην περίοδο των εκλογών;
Πολλά τα ζητήματα, στα οποία θα μπορούσε να αντιπολιτευθεί κανείς τη δημοτική αρχή και όχι να παίζονται παιχνίδια με μοχλό τους εργαζόμενους!
Και για να γίνουμε περισσότερο αναλυτικοί. Ο δημοτικός μας συνδυασμός ισχυρίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο ότι οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο να αναζητούν τις πολιτικές θέσεις των δημοτικών συνδυασμών. Γιατί όμως; Διότι υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης στο σύστημα, στους επαγγελματίες πολιτικούς, στους υποστηριζόμενους από χρίσματα, στους εξαρτημένους από τα κόμματα, που έφεραν τη χώρα στην καταστροφή. Γιατί να ξεχάσουν την περίοδο των εκλογών που κάποιοι συνδυασμοί ανέμεναν να πάρουν το ΄΄χρίσμα΄΄ μέχρι την τελευταία στιγμή από το κόμμα για να συμμετέχουν στις εκλογές; Γιατί να έχουν εμπιστοσύνη σ΄αυτές τις δημοτικές παρατάξεις που σήμερα επιθυμούν να αποστασιοποιηθούν με αγωνία από τις πολιτικές των κομμάτων που υποστηρίχθηκαν; Είπαμε ότι, γιατί να έχουν εμπιστοσύνη στα κόμματα όταν από το ΄΄λεφτά υπάρχουν΄΄ πήγαμε στην χρεοκοπία και στην διάλυση των εργασιακών σχέσεων; Είπαμε ότι, πώς μπορεί να έχει εμπιστοσύνη ο εργαζόμενος όταν ΄΄σοσιαλιστικό κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, χρησιμοποιεί την γλώσσα του χρηματιστηρίου και των αγορών;΄΄


Είπαμε ότι ΄΄τα κοινωνικά αγαθά, μεταξύ των οποίων και η εργασία, μετατράπηκαν σε χρηματιστηριακά προϊόντα΄΄ με τη συμβολή της τότε κυβέρνησης, των επομένων και γενικά του πολιτικού συστήματος.


Ισχυριστήκαμε ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν εμπιστοσύνη στη δημοτική αρχή γιατί η ίδια αυτή δημοτική αρχή έδωσε την καθαριότητα σε ιδιώτη υποστηρίζοντας ότι το έργο του ιδιώτη είναι ποιοτικότερο. Η ίδια δημοτική αρχή ήταν εκείνη που απειλούσε τους εργαζόμενους με απολύσεις και επιπτώσεις ενώ οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν εγγράφως απέναντι στο δήμαρχο προσωπικά και εναντίον των αιρετών στελεχών του δήμου και όχι μόνο!! Αυτά παρουσιάσαμε στο δημοτικό συμβούλιο χωρίς να ακουστεί από κανένα κάποιο αντεπιχείρημα ή συμπαράσταση. Και πώς άλλωστε αφού το παρουσιάσαμε με έγγραφο των ίδιων των εργαζομένων, που είχε αποσταλεί ένα χρόνο πριν προς τη δημοτική αρχή;


Όμως διαβάζουμε αυτές τις ημέρες στην τοπική αρθρογραφία ότι ο κ. Μανιατογιάννης ΄΄σήκωσε΄΄ το γάντι στον δήμαρχο λέγοντάς του ότι ΄΄εκβιάζει τους εργαζόμενους΄΄!!!


Ο κ. Μανιατογιάννης και οι ΄΄εξωτερικοί συνεργάτες του΄΄ προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα. Η προσπάθεια απεμπλοκής του κ. Μανιατογιάννη από το ΠΑΣΟΚ και των πολιτικών απόψεών του, υποτιμώντας την μνήμη μας, αποτελεί και υπόθεση τοπικών μέσων ενημέρωσης προοδευτικού χαρακτήρα χρησιμοποιώντας τους εργαζόμενους ως μοχλό άσκησης πολιτικής και επιδίωξης των στόχων τους!! Ξεδιπλώνουν τις προθέσεις τους υπόγεια και πονηρά. Το στίγμα του ο καθένας το έχει και δεν αλλάζει. Τα προβλήματα της πόλης δεν αποτελούν ζήτημα για συζήτηση αλλά η κατάληψη της εξουσίας!!! Αγωνιούν κάποιοι χρισματοδόχοι και χρισματοφόροι για το μέλλον τους!! Στο δημοτικό συμβούλιο προσπάθησαν να βρεθούν μακριά από τα κόμματα λες και δεν ήξεραν τίποτα για το 2009, το 2010, το 2011!!!


Επιστράτευσαν και τους ΄΄εξωτερικούς συνεργάτες΄΄ για την κοινή αυτή προσπάθεια.


Εμείς αντιστεκόμαστε και σ΄αυτές τις δυνάμεις, που αποπροσανατολίζουν τους δημότες στοχεύοντας στην ικανοποίηση των προσωπικών τους επιθυμιών.


Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν καλά τις θέσεις και τις απόψεις των δημοτικών συνδυασμών και των επικεφαλής των. Δεν χρειάζονται δεκανίκια και μάλιστα ραγισμένα!!! Θα τραβήξουν μόνοι τους το Σταυρό του μαρτυρίου. Τα λόγια και οι εντάσεις στο δημοτικό συμβούλιο δεν θα τους δώσει την λύση στο πρόβλημά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...