Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου κατόπιν εγγράφου από τον ΣΠΑΠ συζήτησε για την υπόθεση των φωτοβολταϊκών συστημάτων στο Πεντελικό όρος.
Το ζήτημα απασχολεί όλα τα δημοτικά συμβούλια των όμορων δήμων και με πρόσκληση απο τον ΣΠΑΠ καλούνται να πάρουν θέση επί του ζητήματος αυτού.
Η χθεσινή συνεδρίαση έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα λέγοντας όχι στην τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στο Πεντελικό. Όλες οι δημοτικές παρατάξεις συμφώνησαν να δοθεί ψήφισμα όπου να φαίνεται η πλήρης διαφωνία του δημοτικού συμβουλίου της πόλης στο ΄΄φύτεμα΄΄ φωτοβολταϊκών σε αναδασωτέα περιοχή.
Τονίστηκε από πολλούς το γεγονός ότι η περιοχή έχει κριθεί αναδασωτέα απο την εποχή των πυρκαγιών και δεν αποτελεί χώρο ανάπτυξης επιχειρηματικών δράσεων και μάλιστα με κύριο αν όχι μοναδικό επιχειρηματία την .....Εκκλησία!!!
Να σημειώσουμε ότι η Αρχιεπισκοπή έχει ιδρύσει ανώνυμη εταιρεία εκμετάλλευσης γης με βασικούς μετόχους την Ι.Μ. Πεντέλης, την Αρχιεπισκοπή και την Μ. Πετράκη.
Στην εταιρεία αυτή το Ελληνικό δημόσιο παραχώρησε, με τροπολογία που πέρασε από την Βουλή την περασμένη Παρασκευή, παραχώρησε 23500 στρεμμάτων με σκοπό την εκμετάλλευσή τους. Η εταιρεία προβλέπει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε έκταση 3500 στρεμμάτων ενώ τα υπόλοιπα να αναδασωθούν με γρήγορους ρυθμούς.
Κατά της απόφασης αυτής στάθηκαν δημότες του Δήμου Πεντέλης και δημοτικοί συνδυασμοί όμορων δήμων, όπως και στα Βριλήσσια από την πρώτη στιγμή, ο δημοτικός συνδυασμός ΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄.
Ο Σύνδεσμος Πεντελικού, βρίσκει στηρίγματα στην προσπάθεια αντίδρασής του και φαίνεται να αποδίδει καρπούς. Το Συντονιστικό όργανο των δημοτών συναντήθηκε με εκπρόσωπους όλων των κομμάτων από τα οποία απέσπασαν την υπόσχεση να αποσύρουν την στήριξη στην τροπολογία.
Σε αναμονή για την τελική απόφαση της απόσυρσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...