Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΟΔΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Έγινε δεκτή η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας  για την διάνοιξη της οδού Λακωνίας.
Να θυμίσουμε τα εξής: Η οδός Λακωνίας είχε κλείσει με την κατασκευή της Αττικής οδού. Απέκλεισε έτσι την διαφυγή των αυτοκινήτων προς την βορειοδυτική πλευρά των πόλεων Χαλανδρίου και Βριλησσίων αναγκάζοντάς τα να περνούν μέσα από το Χαλάνδρι. Το αποτέλεσμα ήταν να συσσωρεύεται η κυκλοφορία στο μέρος της Λ. Πεντέλης από την Αττική οδό μέχρι την πλατεία Δούρου, στο Χαλάνδρι.
Την επιτυχία αυτή θα πρέπει να την πιστώσουμε κυρίως στις πιέσεις που ασκήθηκαν απο τους κατοίκους - δημότες των Βριλησσίων και ιδιαίτερα στην πρωτοβουλία πλήθους δημοτών που έχουν μάλιστα και επιτροπή αγώνα για το κυκλοφοριακό.
Γνωρίζοντας το παρασκήνιο αποκαλύπτουμε ότι υπήρξε ισχυρή παρέμβαση απο υπουργικό στέλεχος της κυβέρνησης, στην οποία υπήρξε ενημερωτική συνάντηση με στόχο την δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ και την οποία απόφαση είχαν κλεισμένη σε συρτάρι από αρκετό καιρό.
Η Επιτροπή Αγώνα κατάφερε την απεμπλοκή της υπόθεσης αυτής που αφήνει ελπίδες αποσυμφόρησης της κυκλοφορίας στην Λ. Πεντέλης.
Η Επιτροπή Αγώνα, όμως, δεν ασχολήθηκε μόνο με το ζήτημα αυτό αλλά και με το κυκλοφοριακό της πόλης όπου οι αυθαίρετες κυκλοφοριακές σημειακές παρεμβάσεις, που επέβαλαν οι δημοτικές αρχές στηριζόμενες στην εκάστοτε πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο φόρτωσαν με σημαντικά προβλήματα την πόλη. Παρ΄όλο που και η αντιπολίτευση πίεσε και εξακολουθεί να πιέζει την σημερινή δημοτική αρχή να προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου της κυκλοφοριακής μελέτης, η δημοτική αρχή σιωπά ηχηρά!!!
Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι να αποκατασταθεί η ισορροπία στην πόλη.
Σημειώνουμε ότι η Επιτροπή Αγώνα των δημοτών Βριλησσίων, λειτουργεί πολλά χρόνια και με ίδια έξοδα πολλές φορές έχουν καταγράψει τις ανωμαλίες στην κυκλοφορία στην πόλη. Μέχρι και σε ανάθεση μελέτης στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για το κυκλοφοριακό.
Κατά τα άλλα η δημοτική αρχή επιχαίρει για το αποτέλεσμα της απόφασης!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...