Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Νέο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα μετά το 2014 βλέπει ο A. Hefert της UBS - Μιλά για έξοδο της χώρας από το ευρώ...

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει για την Ελλάδα, κάνοντας λόγο για νέα επερχόμενη δανειακή σύμβαση μετά το 2014, έως και έξοδο από το ευρώ, ο Andreas Hefert, επικεφαλής οικονομολόγος της ελβετικής τράπεζας UBS.



"H Ελλάδα θα χρειαστεί κι άλλα χρήματα. Πιθανή έξοδός της χώρας από την ευρωζώνη θα οδηγούσε στην έξοδο και άλλες χώρες. Η κρίση δεν έχει περάσει, αλλά θα επιστρέψει σε έξι έως δεκαοκτώ μήνες, λόγω τόσο της μεγάλης διαφοράς στην ανταγωνιστικότητα μεταξύ Βορρά και Νότου όσο και της απουσίας κοινής δημοσιονομικής πολιτικής", σημειώσε ο ίδιος μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα "Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung", ο κ. Χέφερτ προειδοποιεί ότι η


Αναφορικά με την πιθανότητα επιστροφής στην δραχμή, ο Hefert εξηγεί ότι θα υπήρχε τεράστιο πρόβλημα, καθώς το νόμισμα δεν θα είχε καμμία αξία.


"Σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ η Πορτογαλία θα αναγκαζόταν να αποχωρήσει. Κι όσο το κάνουν αυτό οι μικρές χώρες, εντάξει. Το πρόβλημα είναι εάν χρειαστεί να αποχωρήσει η Ιταλία", εκτίμησε τέλος ο επικεφαλής οικονομολόγος του ελβετικού οίκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...