Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 7 ΜΑΪΟΥ. ΟΛΟΙ ΤΟ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ

Τι είναι αυτό που μπορεί να κρατήσει κανείς απο τις παρουσίες των μεγάλων και μικρών πολιτικών ανδρών και γυναικών απο τα μέσα ενημέρωσης αυτές τις ημέρες.
Εμείς αντιλαμβανόμαστε οτι όλοι επιδίδονται στο κυνήγι ψήφων, εξασφάλιση θέσης στο κοινοβούλιο. Πάνω σ΄αυτό το πλαίσιο ακούμε κάθε αρλούμπα, κάθε ανόητη άποψη και θέση (αν και πολλές φορές δεν είναι και θέση προσωπική ή κομματική), κάθε επιχείρημα που κάθε άλλο τεκμηριώνει ισχυρή θέση επιβίωσης της χώρας και της οικονομίας της.
Κανείς δεν λέει τι πρόκειται να συμβεί την επόμενη μέρα των εκλογών. Κανείς δεν λέει ότι οι εκλογές δεν πάγωσαν τις εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία. Τα πράγματα συνεχίζουν να κινούνται και μάλιστα κάθε ώρα που περνά η χώρα οδηγείται ακόμη πιο κοντά στο αδιέξοδο. 
Πολλοί είναι αυτοί που βλέπουν την ψήφο διαμαρτυρτίας, θυμού και αγανάκτησης, να μην πούμε όλοι. Ποιός, όμως, θα μας πει τι σημαίνει ψήφος διαμαρτυρίας; Μήπως σημαίνει κυβέρνηση αριστεράς ή κομμουνιστική; Μήπως σημαίνει κυβέρνηση συνεργασίας όλης της αριστεράς και κάποιων κομμάτων της....δεξιάς ως τσόντα, μήπως σημαίνει κυβέρνηση -  σχήμα όπως αυτή του 1989;
Κι αν γίνει έτσι, ποιός θα ισχυριστεί ότι θα έχει την νομιμοποίηση να το κάνει; Ποιό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί τότε; Θα σημάνει αλλαγή του γενικού προσανατολισμού της χώρας; Μήπως θα αποτελέσει  μια απειλή προς την Ευρώπη για τις εξελίξεις σε Ευρωπαϊκή κλίμακα; Μήπως όλα αυτά και πάλι ένα στημένο παιχνιδάκι; Θα είναι γνωστή στον λαό αυτή η διάσταση;
Σήμερα υποβαθμίστηκε η Ισπανική οικονομία χωρίς να έχει επιπτώσεις στην εσωτερική αγορά της χώρας απ΄ότι φαίνεται έως τώρα. Συνδέονται αυτά τα γεγονότα; Και σ΄αυτό να προσθέσουμε τις εξελίξεις στην Γαλλία όπου ο κ. Ολάν βρίσκεται ένα βήμα πριν την εξουσία και ο οποίος μιλά για αναδιάρθρωση του συμφώνου σταθερότητας βάζοντας στο κάδρο την πολιτική Μέρκελ με την αυστηρή λιτότητα.
Το πολιτικό τοπίο είναι πολύ θολό ή καλύτερα με τόσες πολλές παραμέτρους που το πιθανότερο είναι οι Έλληνες θα ψηφίσουν χωρίς παραμέτρους, χωρίς σκέψεις, χωρίς ζυμώσεις αλλά με μόνο παράγοντα είτε την κομματική του προέλευση είτε το θυμό και την αγανάκτηση. Και τα δύο είναι οι χειρότεροι σύμβουλοι!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...