Κυριακή 29 Απριλίου 2012

΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο 10

------------------------------------
ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ 1 ΜΑΪΟΥ 2012
ΘΕΜΑ : Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Οι επερχόμενες εκλογές αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης στο δημοτικό μας συνδυασμό, όπως όλα τα θέματα, πολύ περισσότερο για ένα ζήτημα που αποτελεί κυρίαρχο της ζωής των πολιτών αυτής της χώρας. Έτσι θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να κοινοποιήσουμε το αποτέλεσμα αυτής της συζήτησης και της απόφασής μας.
Η συζήτησή μας ήταν υψηλού επιπέδου, βαθειά και ειλικρινής.
Θεωρούμε ότι το πολιτικό σύστημα δεν είναι η αιτία του όποιου κακού συνέβη στη χώρα μας. Έχουμε την άποψη ότι είναι απαραίτητη η ύπαρξη του πολιτικού συστήματος. Οι συνέπειες του σημερινού πολιτικού συστήματος είναι αποκλειστικά έργο των χειριστών του πολιτικού συστήματος. Οι άνθρωποι που χειρίστηκαν τα πολιτικά πράγματα ήταν ανάξιοι και ανίκανοι, που κατάφεραν να…..πτωχεύσουν τη χώρα και τους πολίτες της.
Εμείς είμαστε απέναντι από τους ανθρώπους που ήταν ΄΄ανεύθυνοι ή υπεύθυνοι΄΄ για τις εξελίξεις στη χώρα μας.
Ο Ελληνικός λαός δεν ψήφισε ανθρώπους να τον οδηγήσουν στη φτώχεια και την δυστυχία, ήθελε πολιτικούς με ήθος, με αξιοπρέπεια, με όραμα, μη ανεκτικούς στα ιδιωτικά συμφέροντα, άκαμπτους στις παραδοσιακές αρχές του Ελληνισμού και της δημοκρατίας, προστάτες της εφαρμογής του νόμου σε όλα τα επίπεδα, πιστούς υπηρέτες του συμφέροντος του λαού, του πολίτη, ανιδιοτελείς, πατριώτες, ικανούς, δημιουργικούς, αποτελεσματικούς.
Εμείς δεν τα είδαμε αυτά, δεν τα καταγράψαμε. Διαπιστώσαμε και καταγράψαμε τα ακριβώς αντίθετα. Ρουσφέτια, πολιτική επιβίωση, ξεπούλημα, κλοπές του χρήματος του λαού και του εργαζόμενου, γρήγορο πλουτισμό, ατομισμό, κλίκες, ίντριγκες, αυλές, διάβρωση, μαύρο χρήμα, μίζες, απαξίωση αρχών, ευτελισμός ήθους, ατιμωρησία, ανοχή, υπερτίμηση ανίκανων και άχρηστων.
Σε όλα αυτά και πολλά άλλα είμαστε απόλυτα αντίθετοι και απέναντι. Με τις δυνάμεις μας προσπαθούμε να υπερασπιστούμε αυτές τις αρχές και τις αξίες, που δεν συμπίπτουν με αυτές που εξαγγέλλουν τα κόμματα και οι μηχανισμοί τους.
Οι επιχειρηματολογίες ίδιες με αυτές που παρελθόντος, οι στημένες κοκορομαχίες που δεν προσφέρουν τίποτα, η ανυπαρξία στόχου και οράματος, η απόλυτα διαφαινόμενη πρόθεση υποτέλειας, οι φανφάρες,΄΄βαθυστόχαστοι΄΄ συλλογισμοί, το ψέμα και η υποκρισία δεν μας συγκινούν.
Παραμένουμε ανεξάρτητοι, ξένοι στις επιρροές και στην εξάρτηση. Ο συνδυασμός μας παρακολουθεί τις πολιτικές εξελίξεις και τις ΄΄βλέπει΄΄ μέσα από τις δικές του θέσεις και αξίες, τις οποίες υπερασπίζεται σε όλα τα επίπεδα στον τόπο μας.
Αποφασίσαμε όχι μόνο να μην πάρουμε θέση αλλά να διατρανώσουμε ακόμη μια φορά ότι το ΄΄ανεξάρτητο΄΄, το ΄΄αδέσμευτο΄΄ είναι για μας μια κατάκτηση αναγνωρίζοντας το δικαίωμα στον καθένα που μας υποστήριξε και βρέθηκε στο συνδυασμό μας να επιλέξει ατομικά την πολιτική του θέση και τις ενέργειές του. Η ψήφος του είναι απόλυτα δική του υπόθεση, ατομική και με εντιμότητα αποδεσμεύουμε ατομικά τους συμμετέχοντες στη δική μας προσπάθεια.
Το μόνο, που ευχόμαστε, είναι η απόφαση όλων να προκύψει ύστερα από σκέψη, στοχασμό και ζύμωση με τις αξίες και τις αρχές που κι εμείς πιστεύουμε ώστε να ωφελήσουν τον τόπο μας και τη χώρα μας.


ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...