Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΟΪΚΑΣ-ΤτΕ-ΤΧΣ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Μέχρι την Παρασκευή αναμένονται ανακοινώσεις με τα αποτελέσματα των τραπεζών και την ανακεφαλαιοποίησή τους.
Σε ένα δραματικό κλίμα αναμένεται να ανακοινωθούν οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις για την ανακεφαλαιοποίηση την ώρα που έχει εκτιμηθεί ότι μετά το ΄΄κούρεμα΄΄ οι αποτιμήσεις των τραπεζών είναι σχεδόν αρνητικές. Το ΄΄κούρεμα΄΄ έχει εξανεμίσει τα κέρδη των τραπεζών της τελευταίας δεκαετίας.
Σήμερα καλείται το Ελληνικό δημόσιο να δώσει λύση στη στήριξη των τραπεζών. Εκείνο που έχει σημασία είναι αν και κατά πόσο τα κεφάλαια του ΤΧΣ είναι ικανά και αν η φανερή κρατικοποίηση των τραπεζών θα οδηγήσει στην αλλαγή και του χαρακτήρα τους ή ακόμη και του ιδιωκτησιακού καθεστώτος.
Οι τράπεζες ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε αυξήσεις κεφαλαίων, την ώρα που οι μέτοχοι αδυνατούν να συμμετάσχουν λόγω έλλειψης ρευστότητας. Είναι βέβαιο ότι τα ταμεία που κατέχουν υψηλά ποσοστά μετοχών σε τραπεζικούς τίτλους όχι μόνο δεν θα συμμετέχουν γιατί δεν υπάρχει η αντίστοιχη ρευστότητα αλλά ίσως να αποτελέσει και πολιτικό ζήτημα, το οποίο θα αποφύγουν να προκαλέσουν οι υπεύθυνοι.
Η συνάντηση Τρόϊκας- ΤτΕ - ΤΧΣ έχει σκοπό τον προσδιορισμό των παραμέτρων στις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών, θέμα άκρως ενδιαφέρον για το μέλλον των τραπεζών και του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...