Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Το σώμα Δίωξης οικονομικού εγκλήματος συνεχίζει τους ελέγχους σε διάφορες επιχειρήσεις για την αδήλωτη εργασία.
Το Σώμα των Ελεγκτών εξέδωσε δελτίο τύπου προς ενημέρωση του κοινού.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ημερομηνία: Τρίτη, 11 Απριλίου 2012


ΘΕΜΑ: ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΗΛΩΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.


Παραμένοντας στις επάλξεις της καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας, συνεχίζονται οι οργανωμένες επιχειρήσεις μικτών κλιμακίων ελέγχου από το ΣΕΠΕ, την ΕΥΠΕΑ/ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και το ΣΔΟΕ, με στόχο να πληγεί ριζικά το φαινόμενο και να ανασταλούν οι διαθέσεις όσων επιθυμούν να κερδοσκοπούν εις βάρος των πολιτών και του ελληνικού δημοσίου.


Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε - σε εφαρμογή του άρθρου 31 του Ν.3996/2011 – έλεγχος από μικτό κλιμάκιο του ΣΕΠΕ, της ΕΥΠΕΑ/ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και του ΣΔΟΕ σε μεγάλη επιχείρηση τηλεμάρκετινγκ και εμπορίας οικιακών συσκευών, με συνδρομή της Δ/νσης Αστυνομίας Αθηνών και παρουσία εισαγγελέα. Διαπιστώθηκε απασχόληση τριάντα οκτώ (38) ανασφάλιστων εργαζομένων και επιβλήθηκε αρχικό πρόστιμο είκοσι τριών χιλιάδων ευρώ (23.000,00 ευρώ) για παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Θα ακολουθήσει περαιτέρω λεπτομερής έλεγχος των φορολογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών στοιχείων με όλες τις συνακόλουθες κυρώσεις, εφόσον προκύψουν παραβάσεις.


Ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΠΕ κ. Μιχ. Χάλαρης σε δήλωσή του ανέφερε ότι «όσον αφορά στην πάταξη της αδήλωτης εργασίας δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός. Με συντονισμένη και διαρκή προσπάθεια μπορούμε να έχουμε το επιθυμητό για τη χώρα αποτέλεσμα».


Στο στόχαστρο του μικτού κλιμακίου βρέθηκαν και επιχειρήσεις «φασόν» στις περιοχές Πατησίων και Νέας Ιωνίας. Ελέγχθηκαν τέσσερις (4) επιχειρήσεις, όπου διαπιστώθηκε απασχόληση σαράντα τριών (43) παράνομων αλλοδαπών. Συντάχθηκαν συνολικά πρόστιμα είκοσι μία χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (21.500,00 ευρώ) και συνελήφθησαν, από τη Δ/νση Αστυνομίας Αθηνών, είκοσι οκτώ (28) αλλοδαποί, οι οποίοι δεν έφεραν μαζί τους νόμιμα έγγραφα παραμονής και εργασίας. Και σε αυτή την περίπτωση ο έλεγχος των φορολογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών στοιχείων θα ακολουθήσει άμεσα.


Τα μικτά κλιμάκια ελέγχου των τριών (3) Υπηρεσιών συνεχίζουν τους ελέγχους επεκτείνοντας την ελεγκτική δραστηριότητά τους και σε άλλες κατηγορίες επιχειρήσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...