Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΚΟΙΝΩΣΗ

Μας απεστάλη απο τον δημοτικό συνδυασμό ΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄ δελτίο τύπου που έχει ισχυρό ενδιαφέρον. το παραθέτουμε όπως ελήφθη.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο 10

------------------------------------
ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012
ΘΕΜΑ : ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Πρόκληση αποτελεί πια η τακτική, που ακολουθεί η σημερινή διοίκηση του δήμου σχετικά με τις διαδικασίες λειτουργίας των νομικών προσώπων του δήμου και όχι μόνο.


Με διάφορα προσχήματα, κυρίως με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, επικοινωνεί ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ με τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων προκειμένου να συναινέσουν σε αποφάσεις, οι οποίες πολλές φορές έχουν απόλυτα παράνομο, άτυπο και μη ηθικό χαρακτήρα.


Το τελευταίο περιστατικό, το οποίο συνέβη και που ήταν και η αφορμή της διαμαρτυρίας μας ήταν η τηλεφωνική επικοινωνία της γραμματέα του νομικού προσώπου ΄΄ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ΄΄, στο οποίο προϊσταται και διοικεί η κ. Κουβαρά, η οποία απαίτησε ούτε λίγο ούτε πολύ την αποδοχή απ΄όλα τα μέλη του αποτελέσματος διαγωνισμού, όπου εμφανίστηκε μόνο ένας. Με την ΄΄σκέψη΄΄ ότι δεν θα εμφανιστεί άλλος ούτε και στο μέλλον ζήτησε από τα μέλη ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ να αποδεχθούν την προσφορά τους ενός. Το ύψος της δαπάνης είναι στις 29000 .


Ορισμένα μέλη αποδέχθηκαν την πρόταση της γραμματέας, η οποία ενεργούσε για λογαριασμό της προέδρου του νομικού προσώπου.


Ο δημοτικός μας συνδυασμός αρνήθηκε να συναινέσει για δύο λόγους.


Α. Δεν μπορεί να υποκαθίσταται διοικητικό συμβούλιο από τηλεφωνικές επικοινωνίες εν κρυπτώ και αδιαφανώς.


Β. Ο νόμος προβλέπει στην περίπτωση μικρής συμμετοχής σε διαγωνισμούς οιουδήποτε είδους να επαναλαμβάνεται ο διαγωνισμός κρίνοντας τον πρώτο άγονο.


Τονίζουμε ότι και μόνο ηθικά αν ετίθετο το ζήτημα η πρόεδρος όφειλε να επαναλάβει τον διαγωνισμό με την σύμφωνη γνώμη όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου σε νέα συνεδρίαση.


Η τακτική αυτή τείνει να αποτελέσει καθημερινή πρακτική από την πλευρά της διοίκησης, η οποία χρησιμοποιεί ακόμη και την πλειοψηφία, που διαθέτει στα νομικά πρόσωπα και όχι μόνο, προκειμένου να αποφύγει ακόμη και την απλή διαδικασία ενός διοικητικού συμβουλίου.


Θεωρούμε ότι οι τακτικές αυτές δεν είναι καθόλου αθώες. Πίσω απ΄αυτά κρύβεται ευνοϊκή αντιμετώπιση απέναντι σε ΄΄γνωστούς και φίλους΄΄ με σκοπό την αποκόμιση ψήφων μελλοντικά.


Το φαινόμενο αυτό έχει παρατηρηθεί σε όλα τα νομικά πρόσωπα και στις επιτροπές του δήμου και δεν αποτελεί μοναδική περίπτωση ή κάποιας ειδικής αντιμετώπισης.


Εμείς διαμαρτυρόμαστε έντονα για τις τακτικές αυτές και τονίζουμε ότι η δημοτική αρχή κινείται με υποκειμενικό τρόπο ακόμη και σε προσλήψεις εργαζομένων, τις οποίες εκτελεί ΄΄τάχιστα΄΄ και πολλές φορές χωρίς τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες.


Επίσης, είναι άξιο να επισημάνουμε ότι ειδικά σ΄αυτό το νομικό πρόσωπο γίνονται σωρεία απ΄ευθείας αναθέσεων σε προμήθειες και παροχή υπηρεσιών με μεγάλα ποσά. Στο ζήτημα αυτό θα επανέλθουμε με περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία.


Δυστυχώς, σε μια εποχή όπου η δημοτική αρχή έπρεπε να αποτελεί παράδειγμα διαφάνειας και σεβασμού σε θεσμούς και ιδιαίτερα σχετικά με δαπάνες, εκείνη ακολουθεί τακτικές που προκαλούν και ασφαλώς παραπλανούν πολλούς.


Εμείς θα συνεχίσουμε να επιτελούμε το καθήκον μας, να ελέγχουμε την διοίκηση, να παρακολουθούμε τις διαδικασίες, να συμμετέχουμε σε όλα τα συμβούλια και στα κέντρα αποφάσεων με σκοπό την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και των δημοτών της πόλης μας ενώ παράλληλα να ενημερώνουμε όλους τους συνδημότες μας με κάθε τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...