Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ντ. Μπακογιάννη: Η ΔΗΣΥ θα μπει στη Βουλή - Αλλά κι αν όχι, δεν επιστρέφω στη ΝΔ

Την εκτίμηση ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα καταφέρει να μπει στη Βουλή, εξέφρασε η πρόεδρος του κόμματος, Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη ΝΔ στην αντίθετη περίπτωση. ''Η Δημοκρατική Συμμαχία είναι εδώ για να μείνει,'' τόνισε από το Ηράκλειο Κρήτης όπου περιοδεύει.



Σύμφωνα με την κα Μπακογιάννη, ''αυτό που χρειάζεται αύριο η χώρα είναι μία εθνική Ελλάδος, με την έννοια ότι θα χρειαστούμε περισσότερη συνεργασία, περισσότερες κοινωνικές συμμαχίες, περισσότερη αλληλοκατανόηση και να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας για να βγει η χώρα από την κρίση''.


Η ίδια επεσήμανε επίσης ότι οι όροι της συνεργασίας ξεκινούν από τους ίδιους τους πολιτικούς, οι οποίοι πρέπει πρωτίστως να δώσουν το παράδειγμα.


''Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μείωση κατά 50% της βουλευτικής αποζημίωσης, κατά 50% των συντάξεων των βουλευτών, κατά 50% των χρημάτων που παίρνουν τα κόμματα, αλλά και μείωση των βουλευτών από 300 σε 200, ώστε δοθεί και συμβολικά το μήνυμα ότι η λιτότητα ξεκινάει από τους πολιτικούς'', είπε.


''Δεν γίνεται να ζητάς από τον παππού και τη γιαγιά λιτότητα και να μην την εφαρμόζεις στον εαυτό σου'', συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.


Αναφερόμενη επίσης στο ζήτημα των ντιμπέιτ, η πρόεδρος της ΔΗΣΥ υποστήριξε ότι είναι απαράδεκτο ''να κρύβονται σήμερα οι αρχηγοί των κομμάτων, να αρνούνται να κάνουν έναν ανοιχτό διάλογο μεταξύ μας για να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό τις απόψεις μας, τις προτάσεις μας και να απαντήσουμε ο ένας στον άλλον''.


''Το ότι κρύβονται πίσω από τον αριθμό των αρχηγών των κομμάτων, γιατί δε μπορούμε να συζητήσουμε δέκα ή το ότι αρνούνται να συζητήσουν κατά ομάδες, δείχνει απλώς την έλλειψη επιχειρημάτων, την έλλειψη σχεδίου εξόδου από την κρίση, την έλλειψη ουσιαστικής πίστης στις γνώσεις και τη λογική ενός ολόκληρου λαού,'' είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...