Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

LAGARDE: ΜΑΥΡΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!!!

Άλλη μια φορά η C. Lagarde κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε όλη της Ευρώπη, την οποία καλεί να προβεί το γρηγορότερο στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.
Όπως χαρακτηριστικά διεμήνυσε, διαφαίνονται μαύρα σύννεφα στον οικονομικό ορίζοντα, με την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας να κρίνεται εξαιρετικά εύθραυστη και δέσμια υψηλών κινδύνων.

"Απαιτείται συντονισμένη δράση για τη διαχείριση των κινδύνων" τόνισε η Lagarde, ενώ εστιάζοντας στα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα, ζήτησε προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων από τις ευρωπαϊκές χώρες, καθώς δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού.
Aναφερόμενη στο έτερο μείζον θέμα των ημερών, τη χρηματοδότηση του ΔΝΤ, η επικεφαλής του ταμείου εξέφρασε την ικανοποίησή της, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των χωρών που προθυμοποιούνται να συνεισφέρουν στην ενίσχυση των πόρων του οργανισμού.
Μεταξύ άλλων η Lagarde απηύθυνε έκκληση προς την Ευρώπη να διασώζει απευθείας τις τράπεζές της, προφανώς μέσω της δημιουργίας ειδικού μηχανισμού, έτσι ώστε να αποτραπεί η εμπλοκή των κυβερνήσεων.
Όσο για την Ισπανία, διεμήνυσε πως οι αρχές της χώρας έχουν λάβει πολύ σοβαρά υπόψιν τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...