Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Από μία κλωστή κρέμεται το μέλλον της Ισπανίας – Τα spreads κινούνται σε επίπεδα που οδήγησαν την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία στη διεθνή βοήθεια

Το μέλλον της Ισπανίας κινδυνεύει καθώς «μάχεται» με τις υψηλές αποδόσεις των ομολόγων της, σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας, Μαριάνο Ραχόι, μετά την απόφαση του δεύτερου μεγαλύτερου κρατιδίου της χώρας να παραδώσει μέρος της εξουσίας στην κεντρική κυβέρνηση ώστε να μειωθούν οι δαπάνες.



Όπως μεταδίδει το Bloomberg, τα spreads κινούνται σε επίπεδα που οδήγησαν την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία στη διεθνή βοήθεια, ενώ σήμερα ο Ραχόι αναμένεται να μιλήσει ενώπιον του κόμματός του και να εξηγήσει την απόφαση να προχωήσει στη μεγαλύτερη περικοπή δαπανών που έχει γίνει τα τελευταία τριάντα χρόνια.


Η άνοδος των spreads ξεκίνησε μετά την ανακοίνωση της χώρας ότι θα χάσει τους στόχους για το έλλειμμα του προϋπολογισμού του 2012.


Χθες ο Ραχόι δήλωσε στη Βουλή ότι «το μέλλον της Ισπανίας κινδυνεύει. Το πρόβλημα είναι ότι οι αγορές μπορεί να μας δανείσουν, μπορεί και όχι».


Και ενώ ο Ραχόι παλεύει να αποφύγει το ενδεχόμενου διεθνούς οικονομικής βοήθειας με δραστικές περικοπές δαπανών, οι αναλυτές θεωρούν ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα κριθεί το αν η Ισπανία θα χρειαστεί να μπει στο μηχανισμό βοήθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...