Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΤΙΣ 550 ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Όχι μόνο πτωτική η πορεία του χρηματιστηρίου αλλά ΄΄στοχεύει΄΄ τις 350-370 μονάδες. Ξεπούλησαν πολλά τεμάχια τραπεζικών μετοχών και οι ξένοι αναμένοντας το αποτέλεσμα των εκλογών.
Φόβος επικρατεί για πολλά ζητήματα που άνοιξαν ξαφνικά. Το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, οι επαναληπτικές εκλογές και η πρόθεση των Ελλήνων να τιομωρήσουν όλους αυτούς που τους πίκραναν δημιουργούν ένα χρηματηστηριακό τοπίο πολύ αρνητικό. Απεικονίζεται άμεσα στον γενικό δείκτη και στις μετοχές του ΄΄20αρη΄΄ κυρίως.
Όμως και οι συναλλαγές έχουν περιοριστεί ακόμη περισσότερο. Κι αν υπάρχουν κάποιες συνεδριάσεις με ελάχιστα αυξημένο τζίρο οφείλεται στις πωλήσεις των ξένων.
Σήμερα συνεχίζεται η πτωτική η πορεία. Ο γενικός δείκτης αυτή την ώρα βρίκσεται μόλις στις 533 μονάδες γράφοντας απώλειες 0,46%. Οι συναλλαγές στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.
Μικρή, ισχνή προσπάθεια ανόδου γίνεται αυτή την ώρα στους τραπεζικούς τίτλους με την Εθνική να σημειώνει άνοδο 2,56% στα 1,2 ευρώ και στην Άλφα 3,32% στα 0,715 ευρώ.
Το ευρώ με το δολάριο στο 1,2676 συνεχίζοντας τις απώλειες που άρχισε πρίν τέσσερις ημέρες.
Τα Ευρωπαϊκά σημειώνουν και σήμερα απώλειες στο άνοιγμα με την Γερμανία -0,57%, το Παρίσι -0,65% και το Λονδίνο -0,64%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...