Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Εργαζόμενοι Βοήθεια στο Σπίτι προς Γ. Κουτρουμάνη:«Μας εξαπάτησες»

Νέα σφοδρή επίθεση, εξαπολύουν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» κατά του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη, κατηγορώντας τον για « κοροϊδία» που παίχτηκε επί μήνες σε βάρος των εργαζομένων, αφού σύμφωνα με τη Γενική Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων δεν υπάρχει συγχρηματοδότηση ούτε προβλέπεται για τη συνέχιση του προγράμματος».



Όπως σημειώνουν οι εργαζόμενοι κατηγορούν επίσης πως ο υπουργός εξαπάτησε και την ΚΕΔΕ για το θέμα του προγράμματος, αφού εφησυχάστηκε στις διαβεβαιώσεις του Γ. Κουτρουμάνη και υπογραμμίζουν:


«Τα Σωματεία, λοιπόν, δικαίως και αγανακτισμένα μίλησαν για εξόντωση 4.000 εργαζομένων μετά από δέκα χρόνια συνεχούς εργασίας οι οποίοι μάλιστα έχουν προσληφθεί όλοι με ΑΣΕΠ, και εξακολουθούν να δουλεύουν επί σειρά μηνών απλήρωτοι. Δικαίως αντέδρασαν για την «ταφόπλακα» που βάζει το Υπουργείο Εργασίας σε 130.000 ωφελούμενους μέχρι σήμερα (ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ), αφού με το ΦΕΚ για τα κριτήρια ωφελουμένων που εξέδωσε εκ νέου το Υπουργείο μετά την έντονη αντίδραση που υπήρξε, η μοναδική αλλαγή είναι για τα ΑΜΕΑ (και μόνο γι αυτούς με 67% αναπηρία και άνω), όπου δεν τίθεται θέμα ηλικίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...