Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Ο δημοτικός μας συνδυασμός, στο πλαίσιο της συμβολής μας για κλίμα συνεργασίας και δημιουργικής παρουσίας στο δημοτικό συμβούλιο και στα νομικά πρόσωπα όπου εκπροσωπείται αποφασίσαμε να συμμετέχουμε ενεργά στην λειτουργία των παιδικών σταθμών με συγκεκριμένη μελέτη δίκαιης κατανομής των τροφείων.
Έχουμε την σταθερή άποψη σε δύο βασικά ζητήματα:
1. Όλα τα παιδιά των οικογενειών των δημοτών μας πρέπει να εξυπηρετούνται απο τους παιδικούς σταθμούς του δήμου. Εξ αυτού προέκυψε και η πρότασή μας στη συζήτηση του τετραετούς επιχειρησιακού προγράμματος του δήμου την ίδρυση και λειτουργία δύο νέων παιδικών σταθμών μέχρι το 2017 ώστε να απορροφήσει όλα τα παιδιά των δημοτών.
2. Καμιά επιβάρυνση στους δημότες γι΄αυτή τη βασική παροχή της τοπικής αυτοδιοίκησης ανεξάρτητα απο το ύψος των εισοδημάτων τους.

Είναι αλήθεια, όμως, ότι η τοπική αυτοδιοίκηση κι επομένως και ο δήμος μας έχει υποστεί σημαντικές περικοπές στις επιχορηγήσεις απο τους θεσμοθετημένους πόρους σε βαθμό επικίνδυνο για την λειτουργία όλου του συστήματος της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Υπό τον φόβο της αδυναμίας να πάψουν να λειτουργούν κάποιοι παιδικοί σταθμοί και να περιοριστεί ακόμη και το προσωπικό τους άρα και την μείωση των θέσεων εργασίας αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην σύνταξη αναλυτικής μελέτης κάλυψης των στοιχειωδών δαπανών λειτουργίας των παιδικών σταθμών, υποχωρώντας από τις βασικές αρχές μας, που αναφέρονται πιο πάνω θεωρώντας ότι σ΄αυτή τη φάση είναι απαραίτητο να λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί.
Αφιερώνοντας σημαντικό χρόνο για την σύνταξη αυτής της μελέτης και αφού συγκεντρώσαμε όσο υλικό μας έδωσαν οι υπηρεσίες του δήμου, τον παρουσιάσαμε στο νομικό πρόσωπο του δήμου, Οργανισμός Κοινωνικής Φροντίδας και Αλληλεγγύης. 
Στη μελέτη μας αυτή, την οποία δέχθηκε το νομικό πρόσωπο ως μια σημαντική βάση συζήτησης με παραμέτρους που αποδίδουν δικαισύνη και δίκαιο επιμερισμό της δαπάνης, παρουσιάζεται η λογική της κλιμακωτής επιβάρυνσης αναλογική με τα οικογενειακά εισοδήματα των δημοτών.
Για πρώτη φορά τεκμηριώθηκε η οριοθέτηση των επιβαρύνσεων των οικογενειακών εισοδημάτων με συγκεκριμένα κριτήρια ενώ ταυτόχρονα τέθηκε μια βάση δεδομένων ώστε κάθε χρόνο η όποια απόφαση του δήμου και του νομικού προσώπου να είναι απόλυτα τεκμηριωμένη και με δικαιοσύνη. Η μελέτη προβλέπει την εξέλιξη των δαπανών για την ίδρυση και λειτουργία δύο νέων παιδικών σταθμών άκρως αναγκαίων για την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των δημοτών μέχρι το 2017 και μετά.
Τα μέλη του νομικού προσώπου αποδέχθηκαν την πρόταση - μελέτη αναγνωρίζοντας την βάση ως αρχή και τεκμήριο.
Ανεξάρτητα αν η τελική απόφαση οριστικοποίησης των τροφείων τώρα ή αργότερα, είναι γεγονός ότι τέθηκαν οι βάσεις για τις επιβαρύνσεις των οικογενειακών εισοδημάτων και είμαστε βέβαιοι ότι συμβάλαμε ουσιαστικά στη λειτουργία του νομικού προσώπου.
Θα βρισκόμαστε πάντα δημιουργικοί και αποδοτικοί σε κάθε πρόβλημα που συναντά η τοπική αυτοδιοίκηση και ο δήμος μας θεωρώντας ως βασικό αποδέκτη της όποιας συμμετοχής και προσφοράς τον δημότη της πόλης μας.
Είμαστε της άποψης ότι οποιαδήποτε θέση είναι απαραίτητο να είναι τεκμηριωμένη και πέραν απο κάθε ατομικό ή παραταξιακό όφελος.

ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...