Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Η ΑΓΟΡΑ ΦΩΝΑΖΕΙ: ΚΑΝΤΕ ΑΜΕΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ανοιχτή επιστολή εκπροσώπων της αγοράς στάλθηκε με αποδέκτες τα κόμματα. Στην επιστολή αναφέρεται:

''Από το βράδυ της 6ης Μαΐου η Ελλάδα έχει εισέλθει σε μια κατάσταση ακυβερνησίας και πολιτικής αστάθειας, που δίνει τη χαριστική βολή στην ελληνική οικονομία. Η αγορά, η οποία τους τελευταίους μήνες προσδοκούσε σε ένα σταθερό κλίμα και στην αποκατάσταση της ρευστότητας, βρίσκεται και πάλι στα όρια της απόγνωσης. Οι πολίτες, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, αισθάνονται ακόμη μεγαλύτερη ανασφάλεια και φόβο για το αύριο.



Πλέον, κάθε ώρα που περνά φέρνει τη χώρα μας σε δύσβατα μονοπάτια που μπορεί να έχουν ολέθριες συνέπειες για την ελληνική κοινωνία.


Η εκ νέου προσφυγή στις κάλπες δεν αποτελεί λύση στο αδιέξοδο, καθώς το μόνο που επιτυγχάνει είναι να παραταθεί η ακυβερνησία για τουλάχιστον ένα μήνα, εξανεμίζοντας ακόμα και τις τελευταίες ελπίδες σωτηρίας της χώρας.


Τα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό τόσο από τους ευρωπαίους ηγέτες και τα θεσμικά όργανα όσο και από τις αγορές είναι άκρως δυσοίωνα για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας μας. Τα χρονικά περιθώρια είναι ελάχιστα.


Η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση, εδώ και τώρα. Απευθύνουμε έκκληση σε όλες τις φιλοευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις, να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της ιστορικής τους ευθύνης. Ζητούμε να σχηματιστεί άμεσα κυβέρνηση συνεργασίας, με αποστολή να διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και να διαπραγματευθεί τη βελτίωση των όρων του μνημονίου και ιδιαίτερα εκείνων που επιτείνουν την ύφεση και εμποδίζουν την αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας.


Η Ευρώπη και το κοινό νόμισμα είναι σήμερα η μοναδική επιλογή, αν θέλουμε να διατηρήσουμε την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα στη χώρα μας και να προστατέψουμε την εθνική μας κυριαρχία. Κάθε άλλος δρόμος οδηγεί με βεβαιότητα στην καταστροφή''.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...