Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ....ΑΠΟΠΑΤΟ ΤΟ ΧΑΑ

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να κρατικοποιήσει το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα και τις καταθέσεις θα τις χρησιμοποιήσει για επενδύσεις έδωσε αφορμή για νέα μεγαλύτερη πτώση το χρηματιστήριο.
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με αποσπασματικές δηλώσεις ξετυλίγουν ένα πρόγραμμα διακυβέρνησης ξεκινώντας απο το τραπεζικό σύστημα που όχι μόνο δεν βρίσκει σύμφωνο το επενδυτικό κοινό αλλά φέρνει απόλυτο πανικό. Ξένοι επενδυτικοί οίκοι ήδη προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις κυρίως σε τράπεζες μόλις πριν μισή ώρα και έφεραν το γενικό δείκτη στις 624 μονάδες!!
Άνθρωποι των αγορών μιλούν για κρατικισμό παλαιάς εποχής που θα φέρουν την χώρα σε απόλυτη επενδυτική απομόνωση.
Η επικρατούσα στον ΣΥΡΙΖΑ άποψη, που εκφράστηκε δια στόματος του κ. Στρατούλη στην τηλεόραση, οι καταθέσεις των πολιτών ύψους 160 δις αυτή την ώρα θα χρησιμοποιηθούν για επενδύσεις εγγυώμενο το Ελληνικό κράτος για την οφειλή στους καταθέτες προκάλεσε απόλυτο πανικό, με αποτέλεσμα ήδη να προχωρήσουν άπαντες σε πωλήσεις.
Αυτό που διαφαίνεται είναι ότι οι αγορές χάνουν και το ελάχιστο της εμπιστοσύνης στην Ελληνική αγορά με αυτού του είδους την προχειρότητα της αντιμετώπισης των σημαντικών προβλημάτων της οικονομίας.
Επεσημαίνουν επίσης το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ξεκάθαρος προεκλογικά σε ό,τι αφορά τον τρόπο εξεύρεσης πόρων για ανάπτυξη. Τώρα διαπιστώνεται ότι δεν υπήρχε συγκεκριμένη πρόταση αλλά με προχειρότητα και ευκολία εισάγει πολιτικές άγνωστες και επικίνδυνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...