Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΛΥΣΗ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΝ...

Σε συμφωνία καταλήγουν εκτός απροόπτου ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, και ΔΗΜΑΡ για τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης. Μια προϋπόθεση που θέτει ο κ. Κουβέλης να συμμετέχει και ο κ. Τσίπρας στην κυβέρνηση αυτή φαίνεται να μην αποτελεί αξεπέραστο παράγοντα.
Η πρώτη συνάντηση του κ. Βενιζέλου μετά την λήψη της εντολής ήταν με τον κ. Κουβέλη, η οποία διάρκησε σχετικά λίγο και στη συνέχεια έγιαναν δηλώσεις και απο τις δύο πλευρές. Ο κ. Βενιζέλος ήταν αυτός που έδωσε το στίγμα της σχετικής επιτυχίας της συνάντησης. Είπε ότι οι δύο πλευρές έχουν ταυτόσημες σχεδόν απόψεις στην κατεύθυνση σχηματισμού κυβέρνηση εθνικής ενότητας.
Αν τελικά ο κ. Κουβέλης ξεπεράσει τον παράγοντα ΣΥΡΙΖΑ τότε είμαστε κοντά στο σχηματισμό κυβέρνησης.
Να σημειώσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ και το ΔΗΜΑΡ βρίσκονταν πολύ κοντά απο πριν τις εκλογές και πολλές είναι οι υποψίες ότι μπορεί να υπήρχε και κάποια συμφωνία διαβλέποντας το αδιέξοδο.
Αν τελικά σχηματιστεί μια τέτοια κυβέρνηση ο βίος της θα είναι απόλυτα βραχύς. Άλλωστε ο ίδιος ο κ. Κουβέλης έδωσε ημερομηνία λήξεως, στις Ευρωεκλογές του 2014.
Πόσο όμως θα αντέξει αυτό το διάστημα αν θα έχει απέναντί της τρείς πολιτικούς σχηματισμούς αντιμνημονιακούς σε πολύ υψηλούς τόνους και αποφασισμένους να διατηρήσουν πολύ υψηλούς τόνους στη βουλή;
Θα είναι ο σχηματισμός αυτός σε συμφωνία με την λαϊκή βούληση; Θα αντέξουν οι βουλευτές αυτών των κομμάτων στις πιέσεις που θα ασκηθούν όταν θα ΄΄περνούν΄΄ νομοσχέδια αντιλαϊκά και αντίθετα απο τις υποσχέσεις των κομμάτων προεκλογικά;
Η κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνη σε μια εποχή που το κράτος βρίσκεται σε ......διακοπές. Δεν δουλεύει η αγορά, δεν υπάρχουν λεφτά, δεν υπάρχουν δουλειές, τα ασφαλιστικά ταμεία σε λίγο κλείνουν, η ΕΕ προειδοποιεί για τον κίνδυνο εκτροπής του προγράμματος!!
Σήμερα θα δούμε τι θα δώσει η συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου. Ίσως να μην βγει τίποτα και μέσα στο σαββατοκύριακο να έχουμε την σύσκεψη όλων των αρχηγών όπου εκεί να υπάρξει η τελική συμφωνία. Ίσως όλα αυτά να αποτελούν δύο πράξεις ενός πολύπρακτου θεατρικού έργου στο οποίο δεν θα συμφωνούσε ποτέ ο λαός!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...