Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΦΟΒΕΡΕΣ ΚΑΙ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ

Οι θέσεις και οι απόψεις του κ. Τσίπρα προκάλεσαν αλυσιδωτές αντιδράσεις κομματικά γραφεία. Ο Α. Σαμαράς επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον του κ. Τσίπρα κατηγορώντας τον ότι οδηγεί τη χώρα εκτός ευρώ. Κάνει το πάν, αναφέρει, για να μη σχηματιστεί κυβέρνηση ενώ ταυτόχρονα θέτει επί της ουσίας κάθε σενάριο παροχής ψήφου εμπιστοσύνης και ανοχής σε κυβέρνηση μειοψηφίας.
Ο Α. Σαμαράς διαβλέποντας κινδύνους και για τις επόμενες εκλογές, τις οποίες βλέπουν όλοι, σχεδιάζει πλάνο συσπείρωσης της κεντροδεξιάς παράταξης, το οποίο δεν μας έγινε γνωστό ακόμη.
Έπαιξε σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι η κ. Μπακογιάννη ήλθε σε επαφή με τον Στ. Μάνο και τον κ. Τζήμερου ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες αυτές. Μας είναι γνωστό ότι έχει ενεργοποιηθεί το Καραμανλικό σύστημα με σκοπό της ανάληψη πρωτοβουλιών. Την διάσταση αυτή προετοίμαζαν στελέχη του Καραμανλικού μπλόκ απο πολύ καιρό διαβλέποντας αυτές τις εξελίξεις απο νωρίς.
Ακόμη και την θυσία του Α. Σαμαρά εξετάζουν σε κάποια γαρφεία ώστε να δοθεί λύση.
Παράλληλα ο Ε. Βενιζέλος παραμένει και εμμένει στην αρχική του πρόταση περί κυβέρνηση Εθνικής σωτηρίας παραμερίζοντας πρόσωπα και πλειοψηφίες που εμμέσως απαντά οριστικά αρνητικά στις προτάσεις Τσίπρα.
Η νύχτα που περνούμε θα είναι και μεγάλη και πρωτόγνωρη. Όλα τα δημοσιογραφικά γραφεία βρίσκονται στο πόδι. Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και απρόοπτες.
Θα παραμείνουμε κι εμείς εδώ ώστε να δόσουμε γρήγορα κάθε πληροφόρηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν γίνεται 200 ετών!

Στις 7 Μαΐου 1824, στη Βιέννη, έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία της μουσικής: Η πρώτη παρουσίαση της Ενάτ...