Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

''ΕΦΥΓΕ'' ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΡΗΤΩΝ Γ. ΠΑΝΑΚΑΚΗΣ

Ένας από τους σημαντικούς ανθρώπους της πόλης μας ''έφυγε'' από την ζωή και από κοντά μας.
Ο Γιώργος Πανακάκης υπήρξε για πολλά χρόνια πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Βριλησσίων. Είχε την τύχη να χαίρει της απόλυτης εκτιμήσεως όλων των Κρητών Βριλησσίων και δεν ήταν καθόλου τυχαίο γεγονός.
Από τους ιδρυτές της Ένωσης αφιερωμένος στην παράδοση, οργάνωσε την Ένωση με πολλές δραστηριότητες, τμήματα χορού, μουσικών οργάνων και άλλα. Στην Ένωση κατάφερε με πολλά χρόνια δουλειάς να διατηρεί τις παραδόσεις και να τις μεταλαμπαδεύσει στους νεότερους.
Πλήθος παιδιών βρίσκονται μαθητές στα Κρητικά έθιμα.
Παράδειγμα ήταν τα δύο του παιδιά, αφιερωμένα κι αυτά στην παράδοση, επικουρώντας το μεγάλο έργο του πατέρα τους. Πρώτα στις εκδηλώσεις, πρώτα στην διατήρηση της Κρητικής παράδοσης, στα έθιμα και στα χορευτικά.
Έντιμος και δημιουργικός Κρητικός, με αγάπη στην πόλη μας, με μεγάλο ενδιαφέρον για όλα τα γεγονότα.
Χαρακτηριστικά ήταν τα σχόλιά του και οι μαντινάδες του σε πρώτη ευκαιρία ακόμη και σε παραδοσιακές δημόσιες εκδηλώσεις.
Μεγάλος ο καημός του, που η Πολιτεία αδρανούσε στο γεγονός ότι η Κρήτη και άλλα μέρη της Ελλάδας είναι στόχος εξαγοράς πατρώας γής!!
Εμείς είχαμε την μεγάλη τύχη όχι μόνο να τον γνωρίζουμε από κοντά αλλά και να συνεργαστούμε μαζί του ενεργά. Διαπιστώσαμε την ευρύτητα του πενύματος και της σκέψης του, αντικειμενικός, σοβαρός, λιγομίλητος αλλά ουσιαστικός.
Ευχόμαστε στην οικογένειά του θερμά συλλυπητήρια. Θα τον θυμόμαστε πάντα και θα μας είναι πάντα ζωντανό παράδειγμα πατριωτισμού προς μίμηση!!
Καλό ταξίδι αγαπητέ Γιώργο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...