Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η.....ΧΑΪΔΩ ΧΤΕΝΙΖΕΤΑΙ!!!!

Δημοτικό συμβούλιο άνευ ουσίας, άνευ περιεχομένου, εκτός θέματος και βέβαια χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Όπως το είχαμε προβλέψει απ΄αυτή την στήλη. Θα γίνονταν το δημοτικό συμβούλιο αλλά η ουσία ποιά θα ήταν. Είχαμε εκτιμήσει ότι δεν θα γίνονταν τίποτα και όντως, δεν πέσαμε έξω.
Ο πρόεδρος επίσπευσε μάλιστα και τις διαδικασίες διότι (άκουσον - άκουσον) υπήρχε παράσταση στο Νταμάρι κι έπρεπε να εμφανιστούν εκεί.
Συνοπτικές διαδικασίες για ένα θέμα που ταρακουνάει όλη την χώρα. Κλείνουν οι δήμοι, δεν υπάρχουν λεφτά, κλείνουν παιδικοί σταθμοί, στον αέρα οι προσλήψεις εργαζομένων ορισμένου χρόνου για την λειτουργία των παιδικών σταθμών, ανέτοιμη η διοίκηση, χάος στις διαδικασίες και οι δημοτικοί σύμβουλοι έπρεπε να παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση στο νταμάρι....''Ο παππούς έχει πίεση''!!!!!!
Η δημοτική αρχή με μια πρόχειρη και λανθασμένη σε πολλά σημεία της εισήγηση προσπάθησε να ενημερώσει το σώμα για τις εξελίξεις σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και τις επερχόμενες κινητοποιήσεις. Τα στοιχεία που παρουσίασε, χρονικά μεν σωστά ουσιαστικά δε λανθασμένα. Τα οικονομικά στοιχεία, που ανέφερε ήταν λανθασμένα, ελέχθησαν, όμως, για να λεχθούν.
Καμιά πρόταση, καμιά ψηφοφορία, κανένας προβληματισμός για τον δήμο, καμιά εισήγηση για την οικονομική κατάσταση του δήμου. Το δημοτικό συμβουλιο απλά βρέθηκε εκεί (όσοι βρέθηκαν) για να ακούσουν από ορισμένους συμβούλους πώς πρέπει να λειτουργεί η τοπική αυτοδιοίκηση, ποιό μοντέλο διαχείρισης ακολουθούν οι Ευρωπαϊκές χώρες και ποιό μοντέλο οι Αμερικανικές.
Σ' αυτό το κλίμα ενέδωσε και η αντιπολίτευση, αποδεχόμενη στην ουσία την επιθυμία - στόχο της διοίκησης να γίνει ένα δημοτικό συμβούλιο για να βγεί η υποχρέωση.
Δυστυχώς είμαστε πολύ μακριά από την πραγματικότητα!!!
Η δημοτική αρχή δεν μπήκε καν στον κόπο να αναφέρει εκείνη τι θα κάνει με τις κινητοποιήσεις, θα συμμετέχει και με ποιά μορφή;
Θα ''κλείσει'' το δημοτικό κατάστημα και για πόσες ημέρες;
Ποιά είναι η πρόταση προς το δημοτικό συμβούλιο της πόλης;
Όπως πάντα, κρύβεται πίσω από προτάσεις της ΚΕΔΕ και....σιωπά!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...