Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

''ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ'' ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο 14


------------------------------------

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΗΜΟΥ

Με αφορμή των νέων εξελίξεων περί των χρηματοδοτήσεων των δομών στις δράσεις του δήμου και στις περικοπές αυτών έχουμε να αναφέρουμε τα εξής:

Ο Δήμος όφειλε να είναι καλά προετοιμασμένος για τις εξελίξεις αυτές. Έπρεπε να έχει αναλάβει πρωτοβουλίες και πολύ περισσότερο να έχει εκπονήσει μελέτες ώστε να είναι έτοιμος να ικανοποιήσει τις αυξημένες ανάγκες, οι οποίες θα εμφανίζονταν με τα δεδομένα των οικονομικών αρνητικών συγκυριών στην κεντρική κυβέρνηση.

Αποδεικνύεται ότι ούτε έτοιμος είναι ούτε και προτάσεις ή σκέψεις υπάρχουν. Το σπουδαιότερο είναι ότι δεν προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες επίλυσης έστω και μερικώς των προβλημάτων του. Δεν προτίθεται, επίσης, να προκαλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με θέμα τα οικονομικά του δήμου και οι νέες εξελίξεις όπως έχουμε προτείνει εδώ και αρκετό καιρό. Άρα δεν έχει καμιά διάθεση συνεργασίας και διαβούλευσης στα ζητήματα αυτά. Έμμεσα, συνεπώς, αναλαμβάνει κάθε ευθύνη για ό,τι προκύψει από τις δυσχέρειες, που θα προκύψουν.

Ο δημοτικός μας συνδυασμός συμμετέχοντας ενεργά στην διάγνωση των προβλημάτων προχώρησε ακόμη ένα βήμα περισσότερο. Εκπονήσαμε μελέτες και προσπαθήσαμε να διερευνήσουμε τις δυνατότητες του δήμου να ικανοποιήσει περισσότερες αιτήσεις παιδιών για τους παιδικούς σταθμούς. Είδαμε σε βάθος τις δυνατότητες του δήμου και καταλήξαμε ότι ο δήμος ακόμη και με αυτά τα δεδομένα έχει την δυνατότητα να αυξήσει τον αριθμό των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς. Η πρότασή μας βασίζεται ακριβώς στις δυνατότητες των οικονομικών του δήμου.

Παρ’ όλο που δεν είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε σε αυτού του είδους ενέργειες, πιστεύουμε ότι το συμφέρον του δημότη είναι πάνω από τις όποιες πολιτικές αντιπαραθέσεις και η παρουσία μας στο δημοτικό συμβούλιο δεν είναι μόνο να ικανοποιήσουμε αντιπολιτευτικές διαδικασίες.

Η έρευνά μας στηρίζεται σε αντικειμενικά οικονομικά δεδομένα αλλά κυρίως στηρίζεται στην τόλμη και την πολιτική βούληση από την πλευρά της διοίκησης ως αρμόδιος φορέας της τελικής απόφασης για την υλοποίηση αποφάσεων.

Συγκεκριμένα πιστεύουμε ότι ο δήμος είναι σε θέση με καθορισμένες ενέργειες να ικανοποιήσει 50 αιτήσεις παιδιών – οικογενειών στους παιδικούς σταθμούς πέραν αυτών που θα χρηματοδοτηθούν με όποιο τρόπο από το ΕΣΠΑ – ΕΕΤΑΑ και πλέον αυτών που είχε μέχρι την προηγούμενη χρονιά.

Κοστολογήσαμε αυτή την ενέργεια και βρίσκουμε ότι είναι μέσα στις δυνατότητες του δήμου και προτείνουμε την υλοποίηση αυτής της πρότασης, που είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε και να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο αν και εφόσον η σημερινή δημοτική αρχή δεχθεί αφ’ ενός να συζητήσει αφ’ ετέρου να υλοποιήσει αποβάλλοντας την σκέψη ότι η πρόταση προέρχεται από την αντιπολίτευση.

Και σε άλλα ζητήματα έχουμε καταθέσει σκέψεις και απόψεις αλλά συναντήσαμε την άρνηση και την εχθρότητα χωρίς καμιά τεκμηρίωση.

Το θέμα που απασχολεί όμως την κοινωνία σήμερα είναι βαθύ και σοβαρό και δεν χρειάζονται αυτού του είδους συμπεριφορές.

Επιμένουμε ακόμη μια φορά να αποφασίσει η δημοτική αρχή να ανοίξει το ζήτημα των οικονομικών του δήμου και να προκαλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο και αν υπάρχουν και άλλες σκέψεις και προτάσεις από όλες τις δημοτικές παρατάξεις να κατατεθούν στο δημοτικό συμβούλιο.

ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...