Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δυστυχώς, επιβεβαιωνόμαστε ακόμη μια φορά μετά την διαμαρτυρία, που καταθέσαμε στο δημοτικό συμβούλιο για τις περικοπές των επιχορηγήσεων προς την τοπική αυτοδιοίκηση κι ασφαλώς προς τον δήμο μας.


Οι νέες περικοπές βρίσκονται στο ύψος του 50% των προηγούμενων επιχορηγήσεων, οι οποίες εισπράττονται κατά μηναιίες δόσεις εδώ και πολλούς μήνες. λόγω έλλειψης ρευστότητας στο δημόσιο ταμείο.

΄Εγκαιρα τότε είχαμε προβλέψει ότι οι περιοκοπές θα αγγίξουν τις επιχορηγήσεις στους δήμους κι ότι θα έχει επιπτώσεις στη λειτουργία των δομών του δήμου. Άμεσα κινδυνεύουν τα προγράμματα ΄΄βοήθεια στο σπίτι΄΄, ίσως και η λειτουργία του ΚΑΠΗ, ακόμη και διάφορα χρηματοδοτούμενα προγράμματα από το δήμο. Σοβαρό ζήτημα θα ανακύψει για την λειτουργία των παιδικών σταθμών. Το ελαφρυντικό για την λειτουργία των είναι το γεγονός ότι υπάρχουν τα τροφεία, συμμετοχή των δημοτών, δηλαδή, για την λειτουργία τους, που περιορίζουν κατά κάποιο τρόπο την εξάρτηση της λειτουργίας τους από τις άμεσες χρηματοδοτήσεις αλλά επιβαρύνουν τους δημότες σε μια εποχή, που η εργασία και το εισόδημα αποτελεί, ίσως, πολυτέλεια. Το ύψος της επιβάρυνσης των δημοτών για τους παιδικούς σταθμούς θα αποφασισθεί στο τέλος Αυγούστου, από το νομικό πρόσωπο του δήμου και από την δημοτική αρχή.

Εμείς εντοπίσαμε το πρόβλημα και το αναδείξαμε, καταθέτοντας την διαμαρτυρία μας επίσημα στο δημοτικό συμβούλιο ώστε να υπάρξουν έγκαιρα οι οποιεσδήποτε αντιδράσεις είτε από τον δήμο είτε από τα όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα κανείς δεν έλαβε θέση για το πρόβλημα αυτό, που θα αντιμετωπίσει ο κάθε δημότης στο άμεσο μέλλον.

Εμείς καταθέσαμε το ενδιαφέρον μας για τις δομές λειτουργίας του δήμου, αποδεικνύοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης για τις σημαντικές μεταβολές, που πρόκειται να συμβούν άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...