Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

''ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ'' ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο 20

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο 20

------------------------------------
ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

ΘΕΜΑ :  ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
               ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Είναι δεδομένες οι περικοπές στην τοπική αυτοδιοίκηση. Το έχουμε αναφέρει με πολλούς τρόπους από εξαμήνου.

Έχουμε αναφερθεί στην δύσκολη οικονομική κατάσταση, στην οποία θα περιέλθει όλη η τοπική αυτοδιοίκηση και ασφαλώς και ο δήμος μας.

Είναι βέβαιο, λοιπόν, ότι το 2013 και 2014 οι επιχορηγήσεις από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους θα έχουν περισταλεί σε σημαντικό βαθμό.

Ποιά, όμως, είναι η λύση;

Η δημοτική αρχή, δυστυχώς, δεν ασχολείται με το ζήτημα ή αν έχει προβληματιστεί δεν το έχει μεταφέρει στο δημοτικό συμβούλιο, θεωρώντας, εκτιμούμε, ότι είναι ικανή να αντιμετωπίσει το θέμα από μόνη της.

Εμείς έχουμε διαφορετική άποψη επ’ αυτού.

Έχουμε προτείνει πολλά πράγματα για τον δήμο μας. Η δημοτική αρχή απαξιώνει, ως συνήθως, κάθε πρόταση ή σκέψη από όπου κι αν προέρχεται.

Οφείλει, όμως, να σεβαστεί την βούληση του δημότη όταν έλθει η ώρα των δημοτικών εκλογών, τον Μάϊο – Ιούνιο του 2014. Οι μονομερείς αποφάσεις της σημερινής δημοτικής αρχής θα δεσμεύσει και την επόμενη δημοτική αρχή. Με την σκέψη αυτή και μόνο και με την προϋπόθεση ότι υπάρχει ευαισθησία και σεβασμός όφειλε η δημοτική αρχή να έχει ανοίξει το θέμα της οικονομίας στο δήμο και οι εξελίξεις που είναι μπροστά μας τα επόμενα χρόνια.

Ανεξαρτήτως από τις προθέσεις και τις ευαισθησίες της δημοτικής αρχής, εμείς επανερχόμαστε σήμερα και επισημαίνουμε μόνο το εξής και είναι αρκετό για να κατανοήσουμε τι μπορεί να αντιμετωπίσει ο δήμος αμέσως την επόμενη χρονιά.

Το γεγονός ότι η χρηματοδότηση της λειτουργίας των παιδικών σταθμών από την ΕΕΤΑΑ μέσα από την εκμετάλλευση των χρημάτων του προγράμματος ΕΣΠΑ πέρασε από μεγάλες δυσκολίες φέτος πρέπει να ταρακουνήσει την δημοτική αρχή αν και κατά πόσο του χρόνου θα μπορεί να λειτουργήσει τους παιδικούς σταθμούς.

Το κόστος λειτουργίας των παιδικών σταθμών μόνο σε ετήσια βάση βρίσκεται στο ύψος των 700.000 ευρώ τουλάχιστον ευρώ.

Αν περιμένει να δοθεί λύση μέσα από τις διαμαρτυρίες και τις αντιδράσεις ή ακόμη και από τις θέσεις της ΚΕΔΕ όταν έλθουν και αν έλθουν εμείς θεωρούμε ότι αποτελεί υπεκφυγή.

Η μετάθεση του προβλήματος στην ευθύνη των άλλων αποτελεί πολιτική ανευθυνότητας αν δεν ληφθούν μέτρα από τώρα.

Εμείς βλέποντας μπροστά και την επόμενη ημέρα προτείνουμε εδώ και τώρα η δημοτική αρχή να προχωρήσει σε οικονομική μελέτη προκειμένου να εξεύρει πόρους για να εξασφαλίσει την λειτουργία των βασικών δομών του δήμου.

Να θεωρηθεί δεδομένο ότι οι χρηματοδοτήσεις από την κεντρική κυβέρνηση θα είναι στο σημερινό επίπεδο, όπως έχουν διαμορφωθεί με τις νέες εξελίξεις.

Έτσι να διασφαλιστεί η παροχή των υπηρεσιών προς τους δημότες και ταυτόχρονα την εξασφάλιση της παραμονής των εργαζομένων στις θέσεις τους.

Προτείνουμε να εκπονήσει την μελέτη αυτή με την βοήθεια του δημοτικού συμβουλίου αφού ανοίξει τον διάλογο με όλες τις δημοτικές παρατάξεις ώστε να υπάρξει (αν μπορεί) συναίνεση και στήριξη από όλους.

Να φανερώσει την πραγματική εικόνα των οικονομικών του δήμου και να κατατεθεί η πολιτική βούληση της δημοτικής αρχής για τα ζητήματα αυτά.

Δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία καθυστέρηση.

Εμείς, ως δημοτική εκλεγμένη παράταξη, είμαστε στη διάθεση του δήμου να βοηθήσουμε αρκεί η σημερινή δημοτική αρχή να μας προκαλέσει.


ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

www.tavrilissiatonpoliton.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...