Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Διασπασμένη εμφανίζεται η τοπική αυτοδιοίκηση στις σημερινές κινητοποιήσεις της. Με έγγραφό της, επίσημα, η ΚΕΔΕ καλεί τους δήμους της χώρας να κλείσουν όλες τις δραστηριότητές τους πλήν αυτών της παροχής κοινωνικού έργου, Φροντίδα στο σπίτι κλπ
Η στάση αυτή της ΚΕΔΕ υποδηλώνει ακριβώς την ''διαφορετικότητα΄΄ στην αντιμετώπιση του σοβαρού οικονομικού αδιεξόδου της τοπικής αυτοδιοίκησης εξ αιτίας των περικοπών στις χρηματοδοτήσεις.
Κι ενώ θα έπρεπε σύσσωμη η αυτοδιοίκηση να βρεθεί στο δρόμο της αντίδρασης, η ίδια εμφανίζεται ελαστική και αφήνει, ουσιαστικά στην κρίση του δημάρχου να αποφασίσει αν θα συμμετέχει στην 48ωρη απεργία που κήρυξε για σήμερα και αύριο.
Πολιτικά παιχνίδια του επίσημου οργάνου της αυτοδιοίκησης. Παιχνίδια, όμως, εις βάρος των δημοτών τους, των πολιτών. Με διπλό πρόσωπο εμφανίζονται για να δώσουν το μήνυμα της διαμαρτυρίας απέναντι στις επιταγές της τρόϊκας.
Θα βρεθούν στην πλατεία Κλαυθμώνος οι δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες να διαμαρτυρηθούν προς την κυβέρνηση αλλά οι δήμοι ας λειτουργήσουν μην χαλάσουν και τις σχέσεις τους με τους αγανακτισμένους πολίτες γιατί θα τους χρειαστούν και πάλι στις εκλογές.
Έτσι έκανε και ο δήμος μας την περασμένη φορά, 29-30 Αυγούστου, με το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ, ''κλειστοανοιχτός'' ήταν.
Αυτό θα συμβεί και τώρα, σήμερα και αύριο.
Αυτό λέγεται κινητοποίηση και διαμαρτυρία.
Θλιβερή η εικόνα!!!!
 Η ΚΕΔΕ στηρίζεται (υποτίθεται) στην συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα, σήμερα, θεωρώντας ύστατη την προσπάθεια να αποσπάσει την υπόσχεση της χρηματοδότησης ισχυριζόμενοι ότι οι δήμοι είναι στο στάδιο της κατάρρευσης και απαιτείται επαναφορά των χρηματοδοτήσεων!!!!
Περιμένουν, δηλαδή, ο κ. Στουρνάρας να αποδεχθεί τα αιτήματα και να συναινέσει όταν ο Πρωθυπουργός στην αντίστοιχη συνάντηση με την ΚΕΔΕ αρνήθηκε.
Δεν αποδέχεται ο Πρωθυπουργός και θα αποδεχθεί ο υπουργός οικονομικών!!!!!!!!!!
Η υποκρισία στο μεγαλείο της!!!
Θα φανούν ως διαμαρτυρόμενοι στην κοινωνία αλλά στην ουσία είναι δεδομένο την αποτυχία των συναντήσεων με την πολιτική ηγεσία.
Έτσι κάνουν πολιτική οι δήμαρχοι σήμερα. Να τα έχουμε καλά με τους δημότες και να εμφανιζόμαστε ως συμπαραστάτες στις ελλείψεις και τα ελλείμματα αλλά με την εξουσία όχι αστεία, καλές σχέσεις, ήπιες αντιδράσεις, καλό κλίμα στις συζητήσεις στα γραφεία και πίσω από τις κλειστές πόρτες.
Δεν ακούσαμε, επίσης, ποτέ για την ασυδοσία και την ανεξέλεγκτη χρήση των πόρων τα προηγούμενα χρόνια όταν και επίσημα δήμαρχοι χρησιμοποίησαν το δημόσιο χρήμα κατά όπως εκείνοι προσωπικά επιθυμούσαν. Κανείς και ποτέ δεν είπε ''mea culpa'', θεωρώντας ότι έπραξαν το άριστον!!!
Ας παρακολουθήσουν όλοι οι πολίτες, οι δημότες τα έργα των δημάρχων από κοντά, ας παρακολουθήσουν συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων, ας διαβάσουν για τα οικονομικά των δήμων και θα καταλάβουν πολλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...