Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΑ ''ΓΥΡΙΖΕΙ'' Η ΚΕΔΕ ΤΩΡΑ

Αφού έκανε τις κινητοποιήσεις, αφού έκανε ''πολιτική'' με τα μέσα ενημέρωσης, αφού ήλθε σε επαφή με την κεντρική εξουσία, αφού έκανε και τις διαφημίσεις στα μέσα ενημέρωσης (υπήρχαν λεφτά για διαφήμιση), αφού βγήκαν (μερικοί τουλάχιστον) στα κανάλια για προσωπική προβολή τώρα υπαναχωρεί και στέλνει τις τελικές αποφάσεις για κινητοποιήσεις ή όχι στις ΠΕΔ!!!!
Με έγγραφό της η ΚΕΔΕ ενημερώνει τις ΠΕΔ να καταγράψουν αναλυτικά τα προβλήματά τους και να πάρουν επίσημα θέση εκείνες για το ζήτημα των περικοπών, που ουσιαστικά υπαναχωρεί από τις ....δυναμικές κινητοποιήσεις που είχε εξαγγείλλει.
Πάνε περίπατο οι διεκδικήσεις αφού σ' αυτές σχεδόν όλοι οι δήμοι ήταν ανοιχτοί και λειτουργούσαν ενώ δήλωναν οι δήμαρχοι την....συμπαράστασή τους στις κινητοποιήσεις.
Η συζήτηση στη Βουλή, ανεδείχθη ένα ζήτημα.
Ο κ. Σαχινίδης όταν ήταν υπουργός είχει υποσχεθεί την χρηματοδότηση των 2,7 δις προς την τοπική αυτοδιοίκηση, που τελικά πέρασε στον προϋπολογισμό 2,4 δις με ευθύνη του ιδίου.
Η δαπάνη αυτή δεν είχε κανένα στήριγμα, δεν είχε τεκμηριωθεί με κανένα στοιχείο. Ήταν μια υπόσχεση όπως γίνονταν και παλαιότερα. Για να γίνουν αρεστοί και να λειτουργούν καλά το....περίπτερό τους υπόσχονταν μια ....επιχορήγηση. Σ' αυτούς δεν κόστιζε τίποτα.
Ισχυρίστηκε στη Βουλή ότι υπολόγιζε οτι θα υπήρχαν έσοδα και απο εκεί θα προέκυπταν οι κρατικοί πόροι των 2,7 δις.
Ιδού τώρα που η τοπική αυτοδιοίκηση βρίσκεται στον αέρα.
Πολλοί είναι οι δήμοι που δεν έχουν να πληρώσουν ούτε μισθούς, προχωρούν ή σε λίγο θα προχωρήσουν σε στάση πληρωμών.
Το ''τυράκι'' θα δοθεί με την αποδοχή του αιτήματος της ΚΕΔΕ περί επέκτασης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων των δήμων, (ούτε λόγος για μείωση των επιτοκίων) και πιθανόν τριετής χάρι στους τόκους!!!! (το τελευταίο είναι προς συζήτηση, δεν έχει ληφθεί απόφαση)
Στον νέο προϋπολογισμό τελικά δεν έχει εγγραφεί το ποσό των 2,7 δις ούτε το 2,4 δις. Πόσα έχεουν γραφεί δεν γνωρίζουμε. Γνωρίζουμε μόνο ότι θα δίνονται 35 εκατομμύρια ευρώ ανά μήνα από τις οφειλές των προηγουμέων ετών (σύνολο 349 εκατομμύρια) και 97 εκατομμύρια ευρώ ανά μήνα από τους ΚΑΠ. Όλα αυτά με προφορική υπόσχεση του κ. Στυλιανίδη και του κ. Σταϊκούρα. Μάλιστα έχουν υποσχεθεί να κατατίθενται τα ποσά αυτά μαζί μέχρι τις 10 του μηνός για κάθε μήνα.
Ίδομεν!!! Και θα ''ίδομεν'' πολλά να ξετυλίγονται αλλά με ανοιχτά μάτια και καλό διάβασμα με μπόλικη ανάλυση!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...